ΕΛΜΕ Μαγνησίας: Αγώνας για καμία απόλυση - Πρόγραμμα δράσης
από την κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» ανακοινώθηκε η πρόθεσή της για χιλιάδες διαθεσιμότητες, κινητικότητες, υποχρεωτικές μετακινήσεις ή όπως αλλιώς ευφάνταστοι καρεκλοκένταυροι ονόμασαν τη χειραγώγηση και τις απολύσεις εκείνων που μαθαίνουν στα παιδιά τους γράμματα.  

Τρίτη, 9 Ιουλίου 2013

Αρ. Πρωτ. 85

Προς

·        Σχολεία και Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Νομού Μαγνησίας

    ΜΜΕ

Θέμα: « Αγώνας για Καμία Απόλυση -  Πρόγραμμα Δράσης »

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

από την κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» ανακοινώθηκε η πρόθεσή της για χιλιάδες διαθεσιμότητες, κινητικότητες, υποχρεωτικές μετακινήσεις ή όπως αλλιώς ευφάνταστοι καρεκλοκένταυροι ονόμασαν τη χειραγώγηση και τις απολύσεις εκείνων που μαθαίνουν στα παιδιά τους γράμματα.

Μπορούμε να γράψουμε πολλά γι αυτά, μπορούμε να πούμε ακόμη περισσότερα αλλά τούτη την ώρα πρέπει μόνο να δράσουμε.

Πρέπει να δράσουμε καίρια και αποφασιστικά, ενωμένοι μεταξύ μας, ενωμένοι με κάθε πολίτη που θίγεται απ αυτές τις πολιτικές ενωμένοι με κάθε οργάνωση που αντιπαλεύει τις πολιτικές της καταστροφής της δημόσιας εκπαίδευσης και ολόκληρης της χώρας μας.

 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ έχοντας επίγνωση της κατάστασης αλλά και της ευθύνης την οποία έχει επωμισθεί, ειδικά στην παρούσα συγκυρία,  στην έκτακτη συνεδρίασή του, τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013 αποφάσισε το ακόλουθο πρόγραμμα δράσης:

Την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013 και ώρα 13.00 θα δοθεί συνέντευξη τύπου από τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Μαγνησίας για να ενημερωθεί ο κάθε πολίτης της περιοχής μας, ο κάθε γονέας, ο κάθε μαθητής για τα απεχθή τεκταινόμενα στην εκπαίδευση.

Την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013 και ώρα 20.00 θα κληθούν, ο Σύλλογος Δασκάλων, οι Γονείς και Κηδεμόνες, τα θεσμικά συνδικαλιστικά μας όργανα του ΕΚΒ , οργανωμένα κινήματα, φορείς και πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων του Δημόσιου και του Ιδιωτικού τομέα για να προτείνουν τρόπους ενωτικής και ενιαίας αντιμετώπισης της λαίλαπας που βιώνουμε.

Την Πέμπτη και κάθε Πέμπτη πραγματοποιείται συγκέντρωση – συνέλευση εκπαιδευτικών σε διαφορετικό σχολείο κάθε φορά με αντικείμενο την οργάνωση του αγώνα, τον συντονισμό, την ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων.


Η αρχή θα γίνει στις 11 Ιουλίου 2013 και ώρα 08.30 πμ στον προαύλιο χώρο του συγκροτήματος Μουρτζούκου.
Ειδικότερα θα συζητηθούν, προτάσεις για τις επόμενες αγωνιστικές κινήσεις του κλάδου και προτάσεις για την βελτιστοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και τη συνδρομή των εκπαιδευτικών σ’ αυτή.

Προτάσεις οι οποίες τέθηκαν στο ΔΣ της ΕΛΜΕ είναι η εφαρμογή των νόμων για διοικητική υποστήριξη των Σχολείων, ίδρυση ολοήμερων Λυκείων και Γυμνασίων ανοιχτών στη γνώση και την κοινωνία, εθελοντικές μετατάξεις κά. Επίσης θα συζητηθούν τρόποι και δράσεις αντιμετώπισης του νέου Δούρειου Ίππου του κοινωνικού αυτοματισμού και ακόμη χειρότερα, του κοινωνικού κανιβαλισμού.

Το απόγευμα της Πέμπτης 11 Ιουλίου 2013 και ώρα 19.30 η ΕΛΜΕ να συμμετάσχει στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Πανεπιστημίου αναδεικνύοντας την θέλησή της να συμπαραταχθεί με κάθε ενεργό, αγωνιστικό κίνημα το οποίο έχει σα σκοπό την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους, των κοινωνικών αγαθών, της δουλειάς και της αξιοπρέπειας καθενός μας.

Το ίδιο  απόγευμα της Πέμπτης 11 Ιουλίου 2013 και ώρα 21.00 η ΕΛΜΕ θα συμμετάσχει σε συγκέντρωση στήρηξης και αλληλοσυμπαράστασης με τους αγωνιστές  της ΕΡΑ έξω από το Ραδιοφωνικό Σταθμό Βόλου.

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,

καλείστε να συμμετάσχετε ενεργά σε όλες τις δράσεις της ΕΛΜΕ Μαγνησίας.

Οι καιροί είναι εξαιρετικά δύσκολοι.

Δεν πρέπει να αφήσουμε κανένα μόνο του.

Δεν πρέπει να είμαστε ηττοπαθείς, απογοητευμένοι, ή φοβισμένοι.

Πρέπει, μαζικά, οργανωμένα, ενωτικά και δυναμικά να αντισταθούμε.

Μόνο έτσι θα νικήσουμε

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Οι δύο ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ για τις κρίσεις στελεχών εκπαίδευσης

Κυρώσεις σε εκπαιδευτικούς που δεν κάνουν self test

Άνοιγμα σχολείων: Τι πρέπει να γνωρίζουν μαθητές και εκπαιδευτικοί

Μόρια για Προσλήψεις - ΑΣΕΠ - Μεταπτυχιακά με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE του GoLearn - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening

ΜΑΘΗΜΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Η νέα 7μηνη ή 9μηνη Μοριοδοτούμενη ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ εκπαιδευτικών ΜΟΝΟ 240 ή 220 ΕΥΡΩ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Πανελλήνιες 2021: Οι βάσεις για τις Πολυτεχνικές Σχολές
Σύγκλητος ΕΜΠ: Λήψη μέτρων για την ασφαλή επανέναρξη της ακαδημαϊκής λειτουργίας
Συνεδρίαση για την εξέλιξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας στο εαρινό εξάμηνο, πραγματοποίησε την Τετάρτη η  Σύγκλητος του ΕΜΠ
Σύγκλητος ΕΜΠ: Λήψη μέτρων για την ασφαλή επανέναρξη της ακαδημαϊκής λειτουργίας
Κορονοϊός: Η καρδιακή ανεπάρκεια ως επιπλοκή της λοίμωξης
Η συσχέτιση μεταξύ της ύπαρξης παραγόντων κινδύνου ή προϋπάρχουσας καρδιαγγεακής νόσου με αυξημένο κίνδυνο επιπλοκών και θνητότητας σε ασθενείς με...
Κορονοϊός: Η καρδιακή ανεπάρκεια ως επιπλοκή της λοίμωξης