ntountouka
ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ | ΙΝΤΙΜΕ
Η Ομοσπονδία Γονέων καλεί σε συλλαλητήριο στα Προπύλαια – Διεκδικούν μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και λειτουργία όλων των ολοήμερων τμημάτων.

Η Ομοσπονδία Γονέων απευθύνει κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Πέμπτης 6 Νοεμβρίου, στις 6:00 μ.μ. στα Προπύλαια, ενάντια – όπως τονίζει – στην υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και στους αποκλεισμούς μαθητών από το δικαίωμα στη μόρφωση.

Στην ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «η υπομονή έχει όρια» και καταγγέλλει πως η συνεχής υποχρηματοδότηση της παιδείας, οι ελλείψεις προσωπικού και η ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης αποτελούν «πολιτική επιλογή» που πλήττει μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

«Όσο περισσότερο μας βάζουν να πληρώνουμε για όσα θα έπρεπε να παρέχει το κράτος, τόσο πιο πολύ ανησυχούμε για το μέλλον των παιδιών μας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο της Ομοσπονδίας.

Τα αιτήματα της Ομοσπονδίας

Η Ομοσπονδία απαιτεί:

  • Άμεση κάλυψη όλων των κενών με μαζικούς διορισμούς μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού.

  • Λειτουργία όλων των ολοήμερων τμημάτων νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων.

  • Άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής, Παράλληλης Στήριξης και Σχολικών Νοσηλευτών.

  • Ανάκληση των συγχωνεύσεων τμημάτων που έγιναν από την αρχή της σχολικής χρονιάς και μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη.

  • Επίλυση του προβλήματος μεταφοράς μαθητών, ιδιαίτερα σε περιοχές με οξυμένα προβλήματα, όπως η Ανατολική Αττική.

Η Ομοσπονδία καλεί όλες τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις και να οργανώσουν τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση, τονίζοντας:

«Η μόρφωση χωρίς αποκλεισμούς είναι δικαίωμα για όλα τα παιδιά και ευθύνη του κράτους να την εξασφαλίσει».

Η κινητοποίηση έρχεται σε μια περίοδο όπου πλήθος φορέων της εκπαίδευσης – εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς – διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις, τις συγχωνεύσεις τμημάτων και τη συνεχή υποβάθμιση των σχολικών δομών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

καλεσμα

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δίκη για τα Τέμπη
Ένταση και διακοπή στη δίκη για τα βίντεο των Τεμπών - Παρενέβη η αστυνομία
Αντιπαράθεση στην αίθουσα ανάμεσα σε συγγενείς θυμάτων και πρόσωπα της υπεράσπισης – Παρενέβη η αστυνομία
Ένταση και διακοπή στη δίκη για τα βίντεο των Τεμπών - Παρενέβη η αστυνομία
Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η είσοδος του υπουργείου
Επαγγελματική κατάρτιση στον τομέα του φαρμάκου: Άνοιξαν οι αιτήσεις για τη νέα Ακαδημία
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την Ακαδημία Επαγγελματικής Κατάρτισης Φαρμάκου στην Τρίπολη
Επαγγελματική κατάρτιση στον τομέα του φαρμάκου: Άνοιξαν οι αιτήσεις για τη νέα Ακαδημία