Thumbnail
Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ προσαρμόζονται ελαφρώς στο πρόγραμμα, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η ομαλή διεξαγωγή όλων των δράσεων

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, το Πανεπιστήμιο Πατρών προχωρά με αισιοδοξία στη διοργάνωση του φεστιβάλ “Welcome to UP 2025 powered by ΔΕΗ”, το οποίο σηματοδοτεί την επίσημη υποδοχή των φοιτητών του. Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ προσαρμόζονται ελαφρώς στο πρόγραμμα, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η ομαλή διεξαγωγή όλων των δράσεων.

Η επίσημη έναρξη του εκθεσιακού σκέλους του φεστιβάλ μετατίθεται για την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, αντί της αρχικής ημερομηνίας 8 Οκτωβρίου.

Όπως ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιο Πατρών, οι εκδηλώσεις της Τετάρτης 8 Οκτωβρίου που διεξάγονται σε κλειστούς χώρους θα πραγματοποιηθούν κανονικά, ενώ οι υπαίθριες δράσεις μεταφέρονται στις 9 και 10 Οκτωβρίου.

Η συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη, ωστόσο, θα πραγματοποιηθεί σε νέα ημερομηνία, η οποία θα ανακοινωθεί σύντομα.

Το “Welcome to UP 2025” φιλοδοξεί να αποτελέσει πολυδιάστατο φοιτητικό γεγονός με δράσεις σε Πάτρα, Αγρίνιο και Μεσολόγγι. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξεναγήσεις, εκθέσεις, κινηματογραφικά αφιερώματα, αθλητικές δραστηριότητες, μουσικές συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις.

Στις εκδηλώσεις ξεχωρίζουν:

  • Το “Magic Bus Patras Tour” που προσφέρει στους φοιτητές γνωριμία με την πόλη.

  • Το θεατρικό αφιέρωμα στην “Ηλέκτρα” του Σοφοκλή με τη συμμετοχή καταξιωμένων ηθοποιών.

  • Η Έκθεση Θεάτρου Σκιών “Η Πάτρα του Καραγκιόζη” στη Βίλα Κόλλα.

  • Οι μουσικές συναυλίες στο Πάρκο της Ειρήνης, με συμμετοχή καλλιτεχνών όπως οι Σκιαδαρέσες, ο Νίκος Πορτοκάλογλου και ο Γιάννης Κότσιρας.

Το φεστιβάλ δεν περιορίζεται μόνο στις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Στο πρόγραμμα εντάσσονται αθλητικά δρώμενα, εργαστήρια δημιουργίας, επιστημονικές παρουσιάσεις και πολιτιστικές ξεναγήσεις, με στόχο να αναδείξουν το Πανεπιστήμιο Πατρών ως κόμβο γνώσης και πολιτισμού.

Στο Αγρίνιο και το Μεσολόγγι, θα πραγματοποιηθούν συναυλίες, εκθέσεις φωτογραφίας και διαδραστικά events, ενισχύοντας τη σύνδεση του Ιδρύματος με τις τοπικές κοινωνίες.

Το “Welcome to UP 2025” πραγματοποιείται με συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Επιμελητηρίου Αχαΐας, ενώ στηρίζεται από τους Δήμους Πατρέων, Αγρινίου και Μεσολογγίου, καθώς και από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Η ΔΕΗ, ως βασικός υποστηρικτής, δίνει το όνομά της στο φεστιβάλ, τονίζοντας τον ρόλο της ενέργειας και της καινοτομίας στη νέα φοιτητική γενιά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κλειστά δημοτικά σχολεία
Σοκαριστικό περιστατικό σε σχολείο στο Αιγάλεω: Άνδρας περιφερόταν γυμνός έξω από δημοτικό
Οι αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι η παρουσία του άνδρα δημιούργησε φόβο και ανησυχία μεταξύ μαθητών και γονέων
Σοκαριστικό περιστατικό σε σχολείο στο Αιγάλεω: Άνδρας περιφερόταν γυμνός έξω από δημοτικό
poutin.jpg
Πούτιν: Αν η Ευρώπη θέλει πόλεμο, η Ρωσία είναι έτοιμη
Ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε πως οι Ευρωπαίοι «δεν έχουν ειρηνική ατζέντα» και «επιμένουν σε όρους που δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί από τη Ρωσία»
Πούτιν: Αν η Ευρώπη θέλει πόλεμο, η Ρωσία είναι έτοιμη
ανδρο
Το «καρφί» Ανδρουλάκη για Τσίπρα: «Εμείς δεν έχουμε σπόνσορες για να μας παίζουμε μέρα-νύχτα»
Ο Ανδρουλάκης φαίνεται να στοχεύει έμμεσα τον Αλέξη Τσίπρα, εν μέσω του θορύβου που προκάλεσε η έκδοση του βιβλίου του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ
Το «καρφί» Ανδρουλάκη για Τσίπρα: «Εμείς δεν έχουμε σπόνσορες για να μας παίζουμε μέρα-νύχτα»
anapiria.jpg
Σχολεία από όλη την Ελλάδα ενώθηκαν για να δώσουν το δικό τους μήνυμα στα άτομα με αναπηρία
Δράση από το Ε.Ε.Ε.ΕΚ Γενισέας Ξάνθης για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
Σχολεία από όλη την Ελλάδα ενώθηκαν για να δώσουν το δικό τους μήνυμα στα άτομα με αναπηρία