A΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής: Διώξεις, απολύσεις και ιδιωτικοποίηση
Σε συνθήκες αιματηρής λιτότητας, τα 60 λεπτά των πρόσφατων αυξήσεων μετονομάστηκαν ανερυθρίαστα σε 13ο μισθό, ενώ ομολογείται η αποτυχία κατίσχυσης της αξιολόγησης τέσσερα μια τετραετία μετά την ψήφιση του ν. 4823/’21. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της A΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής καταγγέλλει τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού που ανοίγουν τον δρόμο για νομοθετημένες απολύσεις εκπαιδευτικών και κατάργηση της μονιμότητας στο Δημόσιο, καθώς και τις συνεχιζόμενες συνδικαλιστικές διώξεις, όπως η αργία της Χ. Χοτζόγλου.

Καυτηριάζει, επίσης, την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του δημόσιου σχολείου και τη μισθολογική εξαθλίωση του κλάδου.

Εστιάζει στη δυναμική παρουσία των εργαζομένων και των εκπαιδευτικών στις απεργίες και διαδηλώσεις ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, ενώ προτείνει τη διεξαγωγή έκτακτης Γενικής Συνέλευσης Προέδρων στις 10 Μαΐου και 24ωρη απεργία στις 15 Μαΐου, με στόχο την οργάνωση αγώνων για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής και αντιλαϊκής επίθεσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της A΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής:

Οι προκλητικές πρωθυπουργικές δηλώσεις ουσιαστικά για τη νομοθετική κατοχύρωση των απολύσεων των αγωνιζόμενων κατά της αξιολόγησης εκπαιδευτικών και την άρση της μονιμότητας στο δημόσιο, το κρεσέντο διώξεων όπως η για συνδικαλιστικούς λόγους θέση σε αργία της συναδέλφισσας Χ. Χοτζόγλου, η πρωτοφανής απόπειρα ιδιωτικοποίησης του δημόσιου σχολείου μέσω των Ωνασείων-Διεθνούς Απολυτηρίου-Ακαδημιών στην ΤΕΕ και των περιβόητων campus,  όπως και η μισθολογική εξαθλίωση του κλάδου, συμπυκνώνουν την επίταση της σφοδρότατης αντιλαϊκής επίθεσης.
 
Σε συνθήκες αιματηρής λιτότητας, τα 60 λεπτά των πρόσφατων αυξήσεων μετονομάστηκαν ανερυθρίαστα σε 13ο μισθό, ενώ ομολογείται η αποτυχία κατίσχυσης της αξιολόγησης τέσσερα μια τετραετία μετά την ψήφιση του ν. 4823/’21. 
 
Την ίδια στιγμή, η μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών και του εργαζόμενου κόσμου στις απεργιακές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, και η ορμητική εισβολή του λαϊκού παράγοντα στο προσκήνιο εναντίον της συγκάλυψης του κρατικού εγκλήματος στα Τέμπη και της κυβερνητικής βαρβαρότητας της φτώχειας, των ιδιωτικοποιήσεων και του αυταρχισμού σφραγίζουν τις εξελίξεις. Αποδείχτηκαν περίτρανα η ενεργή κοινωνική αντιπολίτευση και το ανεπούλωτο ρήγμα μεταξύ της κυβέρνησης και του εργαζόμενου λαού.

Σε αυτό το πλαίσιο, ζητάμε από το ΔΣ της ΟΛΜΕ να πραγματοποιήσει έκτακτη Γενική Συνέλευση Προέδρων το Σάββατο 10/5, κηρύσσοντας παράλληλα έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις σε όλες τις ΕΛΜΕ της χώρας την εβδομάδα 05/5-09/5, με θέμα την απάντηση του κλάδου στις εξαγγελλόμενες απολύσεις-αξιολόγηση-διώξεις-μισθολογική συντριβή, την προώθηση των κλαδικών διεκδικήσεων με πολύμορφο αγώνα διαρκείας για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής-αντιλαϊκής πολιτικής και με πρόταση για 24ωρη απεργία του κλάδου στις 15/5.

   
Για την πραγματοποίηση των Γ.Σ. επικαλούμαστε το καταστατικό της ΟΛΜΕ που καθορίζει βάσει των άρθρων 7 και 34 την υποχρέωση της ΟΛΜΕ να κηρύξει Γενική Συνέλευση Προέδρων, κατόπιν σχετικού αιτήματος το 1/10 των ΕΛΜΕ όλης της χώρας.
 
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

tilekpaideusi 1280
Ρατσιστικές και στερεοτυπικές φράσεις σε σχολικό βιβλίο και εκπαιδευτικό υλικό: «Τον αράπη κι αν τον πλύνεις...»
Παρεμβάσεις για ρατσιστικά και στερεοτυπικά περιεχόμενα σε εκπαιδευτικό υλικό – Θετική ανταπόκριση από Υπουργείο Παιδείας και ΙΕΠ
Ρατσιστικές και στερεοτυπικές φράσεις σε σχολικό βιβλίο και εκπαιδευτικό υλικό: «Τον αράπη κι αν τον πλύνεις...»