ελμε πειραια
Η διερεύνηση αν κάποιος ή κάποια συναδέλφισσα συμφωνεί ή διαφωνεί με μια ανακοίνωση, αποτελεί μια πρωτοφανή για τις τελευταίες δεκαετίες πρωτοβουλία, που ανοίγει δρόμους από το παρελθόν, αφού οδηγεί όχι μόνο στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και της διατύπωσης άποψης αλλά -ακόμα περισσότερο- και πολιτική στοχοποίηση ανθρώπων με βάση την άποψή τους.

«Οι συνδικαλιστικές και πολιτικές απόψεις και εκτιμήσεις αφορούν τον συνδικαλιστικό διάλογο και την εσωτερική ζωή του σωματείου και όχι την Διοίκηση.

Η οποιαδήποτε απόπειρα αυτές οι απόψεις και εκτιμήσεις να ελεγχθούν από τη Διοίκηση, αποτελεί ευθεία ανάμιξή της τελευταίας στο συνδικαλιστικό κίνημα, στο σωματείο και στο δικαίωμα της συνδικαλιστικής δράσης και της ελεύθερης διακίνησης ιδεών».

Τα παραπάνω επισημαίνει η Απόφαση της Γ.Σ της ΕΛΜΕ Πειραιά αναφορικά με την πρωτοφανή ενέργεια του ΔΙΔΕ Πειραιά να καλέσει μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραια Ακρίτα Καλούση και Δημήτρη Χαρτζουλάκη) να δώσουν έγγραφες διευκρινίσεις για το αν συνυπογράφουν την ανακοίνωση της παράταξης τους, η οποία καταγγέλλει την αργία της Χρύσας Χοτζόγλου και το ρόλο της ΔΔΕ Πειραιά στην υπόθεση.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ. ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ 

Σε σχέση με το έγγραφο για παροχή διευκρινίσεων που απέστειλε ο ΔΙΔΕ Πειραιά σε συναδέλφους συνδικαλιστές μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά:

«Οι συνδικαλιστικές και πολιτικές απόψεις και εκτιμήσεις αφορούν τον συνδικαλιστικό διάλογο και την εσωτερική ζωή του σωματείου και όχι την Διοίκηση.

Η οποιαδήποτε απόπειρα αυτές οι απόψεις και εκτιμήσεις να ελεγχθούν από τη Διοίκηση, αποτελεί ευθεία ανάμιξή της τελευταίας στο συνδικαλιστικό κίνημα, στο σωματείο και στο δικαίωμα της συνδικαλιστικής δράσης και της ελεύθερης διακίνησης ιδεών.

Επιπλέον, η διερεύνηση αν κάποιος ή κάποια συναδέλφισσα συμφωνεί ή διαφωνεί με μια ανακοίνωση, αποτελεί μια πρωτοφανή για τις τελευταίες δεκαετίες πρωτοβουλία, που ανοίγει δρόμους από το παρελθόν, αφού οδηγεί όχι μόνο στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και της διατύπωσης άποψης αλλά -ακόμα περισσότερο- και πολιτική στοχοποίηση ανθρώπων με βάση την άποψή τους.

Με βάση τα παραπάνω, οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι δεν έχουν υποχρέωση να ενημερώνουν τη διοίκηση ούτε για την άποψή τους πάνω σε μια συγκεκριμένη ανακοίνωση, ούτε και αν την συνυπογράφουν.»

Καταδικάζουμε απερίφραστα την ενέργεια του ΔΙΔΕ Πειραιά και στηρίζουμε απόλυτα τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ. Δεν δεχόμαστε καμιά ανάμειξη στα εσωτερικά του συνδικαλιστικού κινήματος και της ΕΛΜΕ μας. Το ΥΠΑΙΘΑ, με το κλίμα διώξεων και αυταρχισμού, που καλλιεργεί, έχει την πολιτική ευθύνη για τέτοιες απαράδεκτες και πρωτοφανείς αντισυνδικαλιστικές ενέργειες, την αντισυνδικαλιστική υστερία και το κυνήγι μαγισσών-συνδικαλιστών. Μπορεί δε, να είναι απόλυτα υπερήφανο για το στέλεχος που έχει επιλέξει για τη θέση του ΔΙΔΕ Πειραιά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γιάννης Μάγγος
Γιάννης Μάγγος σε Χρυσοχοΐδη: «Γιατί τέτοια στοχοποίηση προς ένα πατέρα που ζητάει δικαιοσύνη;»
Ο Γιάννης Μάγγος καταγγέλλει πενταετή στοχοποίηση, βία και ψυχολογικό πόλεμο από τις αρχές, με μήνυση από καταδικασμένο αστυνομικό και συστηματική...
Γιάννης Μάγγος σε Χρυσοχοΐδη: «Γιατί τέτοια στοχοποίηση προς ένα πατέρα που ζητάει δικαιοσύνη;»
newsletters__taste the city new
Πανεπιστήμιο Πατρών: Welcome to UP 2025 & “Taste the City”: Οι πρωτοετείς φοιτητές ανακαλύπτουν τις γεύσεις της Πάτρας με ειδικές προσφορές
Welcome to UP 2025 & “Taste the City”: Οι πρωτοετείς φοιτητές ανακαλύπτουν τις γεύσεις της Πάτρας με ειδικές προσφορές
Πανεπιστήμιο Πατρών: Welcome to UP 2025 & “Taste the City”: Οι πρωτοετείς φοιτητές ανακαλύπτουν τις γεύσεις της Πάτρας με ειδικές προσφορές
ΖΑΧΑΡΑΚΗ ΛΑΡΙΣΑ
Σοφία Ζαχαράκη: «Εγκαινιάζουμε το 8ο Επαγγελματικό Λύκειο Λάρισας, ένα σχολείο «δεύτερης ευκαιρίας» μέσα στις φυλακές»
8ο ΕΠΑ.Λ. Λάρισας: Το πρώτο επαγγελματικό λύκειο μέσα σε σωφρονιστικό κατάστημα
Σοφία Ζαχαράκη: «Εγκαινιάζουμε το 8ο Επαγγελματικό Λύκειο Λάρισας, ένα σχολείο «δεύτερης ευκαιρίας» μέσα στις φυλακές»
φοιτήτρια της Ιατρικής Σχολής, Καμπέρου Θανούλα – Δανάη, ανέβηκε στο βάθρο κατακτώντας χάλκινο μετάλλιο στους Βαλκανικούς Αγώνες Υπερπήδησης Εμποδίων
Πανεπιστήμιο Πατρών: Εθνική διάκριση για τη Θανούλα Καμπέρου – Χάλκινο στους Βαλκανικούς Αγώνες Υπερπήδησης Εμποδίων
Μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα και διεθνής διάκριση για τη νεαρή αθλήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών
Πανεπιστήμιο Πατρών: Εθνική διάκριση για τη Θανούλα Καμπέρου – Χάλκινο στους Βαλκανικούς Αγώνες Υπερπήδησης Εμποδίων