PIERRAKAKHS
Ένα νέο μάθημα εισάγεται σε Δημοτικά και Γυμνάσια

Νέο μάθημα στα σχολεία για το πώς τα παιδιά θα διαχειρίζονται τον εαυτό τους στο διαδίκτυο, προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Υπάρχει ένα πολύ ωραίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο η Ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων μάς δίνει και θα βάλουμε στα σχολεία τώρα για το πώς τα παιδιά καταρχήν θα διαχειρίζονται τους εαυτούς τους και τις σχέσεις τους με τον ψηφιακό κόσμο», είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Για παράδειγμα, συνέχισε, «σου στέλνει μήνυμα ένας άγνωστος και είσαι ένα παιδί 15 ετών, τι απαντάς, πώς αντιδράς, τι λες στους γονείς σου, τι λες στο σχολείο, πώς πρέπει να αντιδράσεις, πώς χειρίζεσαι τις φωτογραφίες σου, πώς χειρίζεσαι το τι γράφεις στα social media; Γι’ όλα αυτά τα πράγματα, τα οποία είναι απλά και καθημερινά, θα μπει μάθημα στο σχολείο. Θα μπει εντός μαθήματος, θα υπάρχει ειδικό υλικό».

Ακολούθως ο κ. Πιερρακάκης είπε ότι «σε πρώτη φάση θα είναι ένα παιχνίδι που θα μπει στο σχολείο, θα είναι στο μάθημα της Πληροφορικής. Οι καθηγητές είναι πλήρως καταρτισμένοι και θα υπάρξει και πρόσθετη επιμόρφωση». Μάλιστα, συνέχισε, υπάρχει ήδη ένα βιβλίο που επιμελείται το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και σε μορφή audiobook.

Τι γυρεύει ο «ΤΖΙΜΑΝΙΟUS» στις τάξεις;

Προς αυτή την κατεύθυνση έγινε την Δευτέρα και η συνάντηση Πιερρακάκη με τον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Κωνσταντίνο Μενουδάκο, όπου παρουσιάστηκε το εκπαιδευτικό υλικό που θα ενταχθεί σε αυτή τη θεματική όπως και το αντίστοιχο εκπαιδευτικό παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας «ΤΖΙΜΑΝΙΟUS», με την πρόταση να αξιοποιηθεί στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Παράλληλα στις προθέσεις του υπουργού Παιδείας είναι από το επόμενο σχολικό έτος, να αξιοποιηθεί μια εκτενέστερη έκδοση του υλικού. Στο video που παρουσιάουμε μπορείτε να πάρετε μια γεύση για το παιχνίδι «ΤΖΙΜΑΝΙΟUS» που μυεί τους μαθητές στην προστασία των προσωπικών τους δεδομένων με τρόπο διαδραστικό.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σπαζοκεφαλιά-γρίφος
Σπαζοκεφαλιά: Ποιο από τα 7 δοχεία γεμίζει πρώτο; Ένα τεστ για IQ πάνω από 129
Ανακαλύψτε την απάντηση σε αυτόν τον γρίφο και διαπιστώστε αν έχετε εξαιρετική αντίληψη και λογική σκέψη
Σπαζοκεφαλιά: Ποιο από τα 7 δοχεία γεμίζει πρώτο; Ένα τεστ για IQ πάνω από 129
robot
Κίνα εναντίον ΗΠΑ: Η μάχη για το "σώμα" της τεχνητής νοημοσύνης έχει ήδη νικητή
Η Αμερική επενδύει στην τεχνητή νοημοσύνη, αλλά η Κίνα προηγείται ήδη στην κούρσα των ανθρωπόμορφων ρομπότ — και διαμορφώνει τη βιομηχανία του...
Κίνα εναντίον ΗΠΑ: Η μάχη για το "σώμα" της τεχνητής νοημοσύνης έχει ήδη νικητή
mathites
42η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα: Έξι μετάλλια για την Ελλάδα με 2 αργυρά και 4 χάλκινα
Στη 42η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα, οι Έλληνες μαθητές κέρδισαν δύο αργυρά και τέσσερα χάλκινα μετάλλια
42η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα: Έξι μετάλλια για την Ελλάδα με 2 αργυρά και 4 χάλκινα