επισ
Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το 14o Μεσογειακό Συνέδριο για την Ηλεκτρική Ενέργεια με τη Συνδιοργάνωση του ΕΜΠ και του ΠΑΔΑ

Με συμμετοχές από Ευρώπη, Ασία και Αμερική, πραγματοποιήθηκε, στην Αθήνα, το 14ο Mεσογειακό Συνέδριο (MEDPOWER24) σε θέματα Παραγωγής, Μεταφοράς, Διανομής και Μετατροπής Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Το συνέδριο οργανώθηκε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής σε συνεργασία με το IET Hellas, IET Cyprus, και το MGPEI, με την υποστήριξη του IET, καθώς και της CIGRE Greece και ΙΕΕΕ Region 8 Young Professionals & IEEE Greece Young Professionals.

Με πολυπληθή συμμετοχή από Ευρώπη, Ασία και Αμερική, πραγματοποιήθηκε το 14ο Mεσογειακό Συνέδριο  (MEDPOWER24) σε θέματα Παραγωγής, Μεταφοράς, Διανομής και Μετατροπής Ηλεκτρικής Ενέργειας, (3-6 Νοεμβρίου 2024), στο Royal Olympic Hotel στην Αθήνα.

Το συνέδριο οργανώθηκε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής σε συνεργασία με το IET Hellas, IET Cyprus, και το MGPEI, με την υποστήριξη του IET (https://theiet.org), καθώς και της CIGRE Greece και ΙΕΕΕ Region 8 Young Professionals & IEEE Greece Young Professionals.

επισ

Το συνέδριο MEDPOWER24 το οποίο παρακολούθησαν 276 συμμετέχοντες, κάλυψε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων στο γνωστικό αντικείμενο των συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας, τα οποία απασχολούν τις επιχειρήσεις παραγωγής και εμπορίας ηλεκτρισμού, τους διαχειριστές των συστημάτων μεταφοράς και διανομής, τη βιομηχανία ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, τις εταιρείες υπηρεσιών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών και όσους ασχολούνται με πρακτικές και καινοτόμες εφαρμογές σε ηλεκτρικά συστήματα.

Επίσης, πραγματεύθηκε την ανάπτυξη και λειτουργία συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας με μεγάλη διείσδυση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και διεσπαρμένης παραγωγής, τις αγορές ενέργειας, τα έξυπνα δίκτυα, τις φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και την αποθήκευση, το πράσινο υδρογόνο και τις σύγχρονες ψηφιακές μεθόδους ελέγχου και λειτουργίας των ηλεκτρικών δικτύων, την αξιοπιστία και την ανθεκτικότητα.

επισ

Πρόεδροι του Συνεδρίου είναι οι Καθηγητές Νίκος Χατζηαργυρίου ΕΜΠ και Απόστολος Κοκκόσης ΠΑΔΑ. Στο Συνέδριο έλαβαν χώρα 22 συνολικά Συνεδρίες (sessions), παρουσιάστηκαν 121 εργασίες και απονεμήθηκαν βραβεία στις 3 καλύτερες εργασίες ως εξής:

1.    «Βασικός ρόλος του AC OPF στην υποστήριξη της ενεργειακής μετάβασης: Η περίπτωση του Πουέρτο Ρίκο».

2.    «Αξιολόγηση επιπτώσεων του μείγματος τύπων παραγγελιών στην ελληνική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας την επόμενη μέρα»

3.    «Παγκόσμια ανάλυση ευαισθησίας της απόδοσης προστασίας από απόσταση για υποβρύχια συστήματα μετάδοσης ενέργειας»

επισξ

Τέσσερις Συνεδρίες συντόνισαν Μέλη ΔΕΠ του ΠΑΔΑ. Επίσης, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, συμμετείχε με 11 εργασίες από το Τμήμα Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής, το Τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών, το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και το Τμήμα Ναυπηγών Μηχανικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο προηγούμενο 13ο Μεσογειακό Συνέδριο (MEDPOWER22) που πραγματοποιήθηκε 7-9 Νοεμβρίου 2022 στη Μάλτα, το ΠΑΔΑ συμμετείχε με 4 εργασίες.

Η μόνιμη Διοικούσα Επιτροπή του Συνεδρίου, στην οποία συμμετέχουν πλέον και δύο μέλη από το ΠΑΔΑ αποφάσισε ομόφωνα, ότι το επόμενο 15ο Μεσογειακό Συνέδριο (MEDPOWER26) θα πραγματοποιηθεί, 8-11 Νοεμβρίου 2026, στην Πάφο της Κύπρου. Αναμένεται ότι η συμμετοχή του ΠΑΔΑ θα είναι ακόμη μεγαλύτερη και με ισχυρότερο αποτύπωμα. 
    

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να ανατρέξετε στην Ιστοσελίδα του συνεδρίου: https://medpower2024.org/
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μαθητές
Διάλογος μ' έναν γονιό (Έκαναν ΜΑΤ στην Παιδεία και τις ελευθερίες)
«-Και να πεις ότι θα τα έδιναν όλα στην Παιδεία! Με μερικά εκατομμύρια και δασκάλους θα είχαμε και τον 13ο-14ο μισθό θα παίρναμε πίσω ! -Συμφωνώ....
Διάλογος μ' έναν γονιό (Έκαναν ΜΑΤ στην Παιδεία και τις ελευθερίες)
troxaia
Έρχεται ο «ΟΔΥΣΕΑΣ»: Κάμερες τεχνητής νοημοσύνης θα «κόβουν» αυτόματα κλήσεις στους οδηγούς
Οι παραβάσεις του ΚΟΚ θα εντοπίζονται από AI και οι κλήσεις θα αποστέλλονται απευθείας στο κινητό ή το Gov.gr
Έρχεται ο «ΟΔΥΣΕΑΣ»: Κάμερες τεχνητής νοημοσύνης θα «κόβουν» αυτόματα κλήσεις στους οδηγούς