σεβε
Ποιος είναι ο σκοπός του προγράμματος

Την Τρίτη 15 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο γραφείο του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας με θέμα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί στα ΕΠΑΛ Κεντρικής Μακεδονίας το τρέχον σχολικό έτος.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ κ. Συμεών Διαμαντίδης, η κα Βασιλική Λούντζη, Δικηγόρος και Εντεταλμένη Σύμβουλος του ΣΕΒΕ, οι Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης κκ. Ζωή Βαζούρα και Χρήστος Ρουμπίδης, οι Σχολικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γιάννης Καλπίδης και Πέτρος Τσίντζος και η Προϊσταμένη Διοικητικού του Τμήματος Α΄ της ΠΔΕ κα Γραμματία Σωτηράκη.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ενημέρωση των μαθητών της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για την έννοια της  επιχειρηματικότητας, το προφίλ των επιχειρήσεων, την πρόσβαση στην αγορά εργασίας και τις θέσεις που προσφέρονται, το εργασιακό περιβάλλον και το ζητούμενο προφίλ των εργαζομένων, καθώς και για τα εργασιακά δικαιώματά τους μέσω στοχευμένων εισηγήσεων που θα πραγματοποιηθούν από επιχειρηματίες.

Το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα πρόκειται να υλοποιηθεί στις σχολικές μονάδες επαγγελματικής εκπαίδευσης της Κεντρικής Μακεδονίας το σχολικό έτος 2024-2025.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαίδευση
Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Με άδεια η ιδιωτική εργασία – Τι προβλέπει ο νόμος
Δυνατότητα παράλληλης απασχόλησης με αυστηρές προϋποθέσεις – Υποχρεωτική η έγκριση από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο πριν από κάθε δραστηριότητα
Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Με άδεια η ιδιωτική εργασία – Τι προβλέπει ο νόμος