μαχαιρι
Η δασκάλα τραυματίστηκε στο πρόσωπο, αλλά δεν απειλείται η ζωή της και το σχολείο έκλεισε προσωρινά.

Σήμερα το πρωί σε λύκειο του Maine-et-Loire, στη δυτική Γαλλία, μαθητής επιτέθηκε και μαχαίρωσε καθηγήτρια κατά τη διάρκια του μαθήματος των αγγλικών.

Το περιστατικό συνέβη στο Lycée de L’Hyrôme «γύρω στις 9.45 π.μ.», σύμφωνα με την ανακοίνωση των αρχών.

Μετά την επίθεση, ο 18χρονος διέφυγε από ένα παράθυρο. Συνελήφθη γρήγορα από την εθνική χωροφυλακή, με τη συνδρομή της δημοτικής αστυνομίας.

Η δασκάλα τραυματίστηκε στο πρόσωπο, αλλά δεν απειλείται η ζωή της και το σχολείο έκλεισε προσωρινά.

Ο μαθητής, που συνελήφθη, τέθηκε υπό κράτηση. Για την απόπειρα δολοφονίας έχει ξεκινήσει έρευνα, η οποία έχει ανατεθεί στην ερευνητική ταξιαρχία του Cholet.

Μια πηγή που σχετίζεται με τις έρευνες για τα αίτια του περιστατικού, ανέφερε πως λίγα λεπτά πριν από την επίθεση, η καθηγήτρια μιλούσε με τον εν λόγω μαθητή για κάποιες πρόσφατες απουσίες του.

 Το υπουργείο επισημαίνει ότι η προστασία του εκπαιδευτικού που δέχθηκε την επίθεση έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή. Αυτό σημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι εάν το θύμα αποφασίσει να υποβάλει καταγγελία, η διοίκηση θα καλύψει τα νομικά και διαδικαστικά της έξοδα.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

vape
Έρευνα-σοκ για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα: πιο μολυσμένα κι από καπάκι τουαλέτας
Μια νέα μικροβιολογική μελέτη από το εργαστήριο BioLabTests στο Κόβεντρι έρχεται να ανατρέψει όσα πιστεύαμε για την καθαριότητα των ηλεκτρονικών...
Έρευνα-σοκ για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα: πιο μολυσμένα κι από καπάκι τουαλέτας
taksi
Συνάντηση της Ένωσης Εκπαιδευτικών Εφαρμοσμένων Τεχνών με στελέχη του Υπουργείου Παιδείας - Προτάσεις για αναβάθμιση των ΕΠΑΛ
Σε θετικό κλίμα οι διαβουλεύσεις για τον Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών στα σχολεία
Συνάντηση της Ένωσης Εκπαιδευτικών Εφαρμοσμένων Τεχνών με στελέχη του Υπουργείου Παιδείας - Προτάσεις για αναβάθμιση των ΕΠΑΛ