Thumbnail
Θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών (Παρασκευή 24 και Σάββατο 25 Μαΐου, αντίστοιχα).

Το «Ινστιτούτο Αρχαίου Θεάτρου» του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών για το «Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο» του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών διοργανώνουν στις 24 και 25 Μαΐου 2024 Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Το αρχαίο δράμα στην εκπαίδευση. Aπό την αρχαιότητα έως σήμερα», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών (Παρασκευή 24 και Σάββατο 25 Μαΐου, αντίστοιχα).

Στο συνέδριο θα λάβουν μέρος κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες, όπως οι: David Rosenbloom, Elizabeth Scharffenberger, Monica Centanni, Σταύρος Τσιτσιρίδης, Ανδρέας Φουντουλάκης, Ιωάννα Καραμάνου, Anna Novokhatko, κ.ά. Το αναλυτικό πρόγραμμα βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.theaterst.upatras.gr/?page_id=12967

Εκτός από το επιστημονικό ενδιαφέρον και τους διεθνώς γνωστούς μελετητές που θα συμμετάσχουν, το συγκεκριμένο συνέδριο, με θέμα «Το αρχαίο δράμα στην εκπαίδευση. Aπό την αρχαιότητα έως σήμερα», σηματοδοτεί επίσης ένα άνοιγμα του Πανεπιστημίου Πατρών και του Αρχαιολογικού Μουσείου προς τον εκπαιδευτικό κόσμο της Πάτρας, αλλά και της Αχαΐας ευρύτερα, καθώς απευθύνεται κατεξοχήν σε καθηγητές της Μέσης Εκπαίδευσης (ιδίως φιλολόγους και θεατρολόγους), που διδάσκουν το αρχαίο δράμα. Σημειώνουμε, επίσης, ότι οι περισσότερες ομιλίες θα είναι στη νέα ελληνική γλώσσα, ώστε να είναι το Συνέδριο περισσότερο προσιτό στο κοινό.

Βασικές θεματικές του Συνεδρίου είναι οι εξής: Η παιδευτική διάσταση του δράματος στην κλασική εποχή – Ο (παιδευτικός) κανόνας και η υπέρβασή του  – Κωμωδία και εκπαίδευση – άλλοτε και τώρα – Αρχαίο ελληνικό δράμα και σύγχρονο σχολείο – Αρχαίο δράμα και εκπαίδευση: πειραματικές προσεγγίσεις – Αρχαίο δράμα και καλλιτεχνική έκφραση στην εκπαίδευση. 

To Συνέδριο θα πλαισιωθεί από δύο Δρώμενα, την Παρασκευή και το Σάββατο αντίστοιχα.
Τέλος, το Σάββατο θα ολοκληρωθεί το Συνέδριο με Περιήγηση στις Μόνιμες Συλλογές του Μουσείου στο πλαίσιο της δράσης  «Πολιτιστικές Διαδρομές-Walk the Route».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Η πρώτη αργία του Σεπτεμβρίου για όλες τις τάξεις τη νέα σχολική χρονιά

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 27/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΖΑΧΑΡΑΚΗ
Τα ονόματα πόσων αναπληρωτών θα ανακοινωθούν την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου, στην Α΄ φάση προσλήψεων
«Κλείδωσε» η ημερομηνία της πράξης ανάληψης καθηκόντων των  αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
Τα ονόματα πόσων αναπληρωτών θα ανακοινωθούν την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου, στην Α΄ φάση προσλήψεων
λουκέτο
Κρήτη: Συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων - Αντιδράσεις λίγο πριν την έναρξη της χρονιάς
Οι πρόσφατες ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας για καταργήσεις, συγχωνεύσεις και υποβιβασμούς σχολικών μονάδων έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία...
Κρήτη: Συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων - Αντιδράσεις λίγο πριν την έναρξη της χρονιάς