Ε.Δ.Ε. από το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου: Όταν η λέξη «πρωτοφανές» αποκτά το πραγματικό της νόημα!
Δε με απασχολεί ειλικρινά καθόλου το αποτέλεσμα της Ε.Δ.Ε., αν τιμωρηθώ από μια τέτοια Ε.Δ.Ε. θα το βάλω στο βιογραφικό μου. Όμως ως εκπαιδευτικός, που πρέπει να δίνω το παράδειγμα στους ανήλικούς μαθητές μου, αισθάνομαι υποχρέωση να στηλιτεύσω με όλες μου τις δυνάμεις, πρακτικές που θυμίζουν άλλες μαύρες εποχές.

Επειδή οι λέξεις έχουν κάποιες φορές χάσει το νόημα τους. Αυτό που συνέβη με τη διαταγή Ε.Δ.Ε. από το Διευθυντή ΔΙ.Δ.Ε. ΣΑΜΟΥ, είναι πρωτοφανές: Έφτασε να διατάξει  Ε.Δ.Ε. εναντίον εκπαιδευτικού, αιφνιδιαστικά, κρυφά, χωρίς η ίδια να γνωρίζει τίποτα, επειδή δεν πραγματοποίησε δύο ώρες, (αριθμός 2 ώρες) τηλεκπαίδευσης και ενώ η εκπαιδευτικός άμεσα προσκόμισε υπεύθυνη δήλωση ότι δε μπόρεσε να πραγματοποιήσει την τηλεκπαίδευση των 2 ωρών λόγω τεχνικού προβλήματος!

Την ίδια μέρα η εκπαιδευτικός είχε πραγματοποιήσει δια ζώσης διδασκαλία σε άλλο σχολείο που δεν τελούσε υπό κατάληψη.  Η Ε.Δ.Ε. εναντίον της διατάχθηκε από το Διευθυντή της ΔΙ.Δ.Ε. ΣΑΜΟΥ και της επιδόθηκε από τρίτο, χωρίς να της ζητηθεί προηγουμένως καμία προφορική ή γραπτή εξήγηση, παρά μόνο θεωρήθηκε προφανώς ψευδής η υπεύθυνη δήλωση της για τις 2 ώρες! Σημειωτέον ότι η ψευδής υπεύθυνη δήλωση στο gov.gr, είναι ποινικό αδίκημα, που επισείει ποινή φυλάκισης!

Ας φανταστούμε όλοι ότι δύο μήνες μετά από ένα δίωρο τηλεκπαίδευσης, που δεν πραγματοποίησες και έφερες άμεσα υπεύθυνη δήλωση, 2 μήνες μετά ένας κύριος φέρνει στο σχολείο σου κλήτευση, που σε καλεί να καταθέσεις ανωμοτί επειδή σου «αποδίδεται παράβαση υπαλληλικού καθήκοντος»! Μάλιστα ο προϊστάμενος, μέρες αφού είχε ήδη αναθέσει την Ε.Δ.Ε. επισκέφτηκε το σχολείο όπου, μεταξύ άλλων υπηρετεί και η εκπαιδευτικός, όπως και εγώ, επίσης για τον ίδιο λόγο ελεγχόμενος (για 1,5 μέρα μη πραγματοποίησης τηλεκπαίδευσης), αλλά ο προϊστάμενος χαμογελαστός μιλούσε για άλλα θέματα, ενώ είχε ήδη διατάξει την Ε.Δ.Ε.! Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς; την πράξη; τον τρόπο; 

Δε θα σχολιάσω τη διάσταση της εργασιακής επίθεσης, ως αναμενόμενη συνέχεια μιας γενικευμένης και ασταμάτητης διενέργειας Ε.Δ.Ε. εναντίον εκπαιδευτικών. Η διάσταση αυτή τέθηκε από το σωματείο μας (ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ) εύστοχα και πλήρως, είναι δε δυστυχώς κάτι σύνηθες γύρω μας και πρέπει όλοι να αντισταθούμε. Θα σταθώ όμως στην ανθρώπινη διάσταση η οποία δικαιολογεί τον τίτλο της τοποθέτησης, καθώς καθιστά το περιστατικό πρωτοφανές: Είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ως εκπαιδευτικός με προϋπηρεσία 21 ετών με απολύτως λευκό πειθαρχικό μητρώο, με άριστες σχέσεις με τους μαθητές μου και τους συναδέλφους μου, να αντιμετωπίζομαι ως a priori ψεύτης σε επίσημη υπεύθυνη δήλωση, αλλά και ως υπάλληλος «σκουπίδι», που δεν αξίζει καν να μιλήσω πριν διαταχθεί Ε.Δ.Ε. εναντίον μου. Είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ με όρους στοιχειώδους αξιοπρέπειας, να εμφανίζεται στο σχολείο μου ένας προϊστάμενος που έχει ήδη διατάξει μυστικά και αναπάντεχα Ε.Δ.Ε. εναντίον μου και να μην αισθάνεται την υποχρέωση να μου αναφέρει κάτι, παρά να περιφέρεται σα να μην τρέχει τίποτα και λίγες μέρες μετά να στέλνει με τρίτον την κλήτευση μου σε ανωμοτί εξέταση. Τέτοιες συμπεριφορές δεν αρμόζουν σε κανέναν! Ειλικρινά δεν εύχομαι σε κανέναν να αντιμετωπιστεί κατά τέτοιο τρόπο. Είναι λυπηρή, αλλά και βαθιά αναξιοπρεπής μια τέτοια αντιμετώπιση!

Δε με απασχολεί ειλικρινά καθόλου το αποτέλεσμα της Ε.Δ.Ε., αν τιμωρηθώ από μια τέτοια Ε.Δ.Ε. θα το βάλω στο βιογραφικό μου. Όμως ως εκπαιδευτικός, που πρέπει να δίνω το παράδειγμα στους ανήλικούς μαθητές μου, αισθάνομαι υποχρέωση να στηλιτεύσω με όλες μου τις δυνάμεις, πρακτικές που θυμίζουν άλλες μαύρες εποχές.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη "τύρβη";

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 12 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 12/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα