ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS
«Η εκλογή των εσωτερικών μελών του υπεροργάνου που λέγεται Συμβούλιο Διοίκησης και το οποίο δεν λογοδοτεί παρά μόνο στον ευατό του ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ και αυτό ισχύει στο πανεπιστήμιό μας και σε όλα τα πανεπιστήμια!»

Η άκριτη αποδοχή ενός «τεχνολογικά προηγμένου μέλλοντος» και η απόρριψη ως ξεπερασμένων των Δημοκρατικών Διαδικασιών, είναι απλώς αποδοχή της αυταρχικότητας

Αυτό επισημαίνει η Συσπείρωση Πανεπιστημιακών Πάτρας, αναφερόμενησ τις εκλογές για ανάδειξη Συμβουλίων Διοίκησης στα πανεπιστήμια. Οπως υποστηρίζουν οι πανεπιστημιακοί, η εκλογή των εσωτερικών μελών του υπεροργάνου που λέγεται Συμβούλιο Διοίκησης και το οποίο δεν λογοδοτεί παρά μόνο στον ευατό του ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ και αυτό ισχύει στο πανεπιστήμιό μας και σε όλα τα πανεπιστήμια

Η ανακοίνωση της Συσπείρωσης Πανεπιστημιακών

Το λέμε ξεκάθαρα στο δίλημμα, «Αλγόριθμος (σωστός ή λάθος)» ή Δημοκρατία, επιλέγουμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Η εκλογή των εσωτερικών μελών του υπεροργάνου που λέγεται Συμβούλιο Διοίκησης και το οποίο δεν λογοδοτεί παρά μόνο στον ευατό του ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ και αυτό ισχύει στο πανεπιστήμιό μας και σε όλα τα πανεπιστήμια!

Έχει γραφτεί σωστά ο άλγόριθμος;

Μπορεί να παραβιαστεί κατά βούληση;

Έχουν ενσωματωθεί στον αλγόριθμο διαδικασίες, που δεν προβλέπει ο νόμος; Εδώ η Εφορευτική Επιτροπή απάντησε ομόφωνα, ναι έχουν ενσωματωθεί διαδικασίες εκτός νόμου!

Η όποια απάντηση στα προηγούμενα ερωτήματα δεν καθιστούν την εκλογή δημοκρατική.

Μία Δημοκρατική Εκλογή μονοπρόσωπου οργάνου, όπως του Πρύτανη, προϋποθέτει:

(α) Να είναι καθολική. Να ψηφίζουν όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας. Φανταστείτε στις βουλευτικές εκλογές να ψηφίζουν πχ μόνο όσοι έχουν πτυχίο πανεπιστημίου, ή εισόδημα πάνω από ένα όριο.

(β) Να είναι άμεση. Οι ψηφοφόροι/εκλέκτορες να ψηφίζουν άμεσα ένα πρόσωπο για την προς πλήρωση θέση.

(γ) Να είναι ελεύθερη και μυστική. Ο κάθε ψηφοφόρος/εκλέκτορας, αφού ελεγχθεί η ταυτότητά του από την Εφορευτική Επιτροπή, να βρίσκεται μόνος με την συνείδησή του στο παραβάν. Η μυστικότητα δεν κατοχυρώνεται με έναν σύνδεσμο στο e-mail που μπορεί να διαρρεύσει ή σε συνθήκες όπου μπορούν να ασκηθούν εκβιασμοί προς τον εκλέκτορα. Υπάρχει άραγε έλεγχος, σε συστήματα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, αν από τον ίδιο υπολογιστή (IP address) ψηφίζουν περισσότεροι του ενός εκλέκτορες;

(δ) Να είναι αδιάβλητη. Οι ψήφοι να ελέγχονται και να καταγράφονται μία προς μία από την Εφορευτική Επιτροπή μπροστά στους εκπροσώπους των υποψηφίων. Ο ρόλος της Εφορευτικής Επιτρπής δεν είναι να ανακοινώνει απλώς το αποτέλεσμα που της δίνεται από το ανεξέλεγκτο σύστημα Zeus/Black box.

Για όλους τους παραπάνω λόγους μία Δημοκρατική Εκλογή είναι φυσική, είναι δια ζώσης!

Αυτές τις θέσεις τις έχουμε υποστηρίξει πολλές φορές στο παρελθόν, τώρα όμως ήρθε η πραγματικότητα να τις κάνει χειροπιαστές!

Η άκριτη αποδοχή ενός «τεχνολογικά προηγμένου μέλλοντος» και η απόρριψη ως ξεπερασμένων των Δημοκρατικών Διαδικασιών, είναι απλώς αποδοχή της αυταρχικότητας.

Θα εξακολουθήσουμε να συναινούμε;

Συσπείρωση Πανεπιστημιακών Πάτρας
Για ένα ακαδημαϊκό, δημόσιο δημοκρατικό και δωρεάν Πανεπιστήμιο

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber