νηπιαγωγειο
Ζητούν εθελοντές λόγω έλλειψης προσωπικού στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

Μια εκτενής συζήτηση που κατέληξε με την υπερψήφιση, κατά πλειοψηφία, ενός σχεδίου δράσης πέντε σημείων σχετικά με την αντιμετώπιση έλλειψης προσωπικού στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Ιεράπετρας πραγματοποιήθηκε αυτές τις μέρες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανδρέας Σκουλούδης μίλησε στο Ράδιο Λασίθι και παρουσίασε το πλαίσιο στο οποίο πρότεινε πως πρέπει να κινηθεί η Δημοτική Αρχή τονίζοντας πως ο ίδιος θεωρεί αναγκαίο να γίνουν γρήγορες κινήσεις προκειμένου τα κενά να καλυφθούν το ταχύτερο δυνατό και οι δημοτικοί σταθμοί να λειτουργούν με πλήρες ωράριο.

Οι προτάσεις και τελικά αποφάσεις που πάρθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση αφορούν το να γίνουν:

- άμεσες ενέργειες για την πρόσληψη 18 εκπαιδευτικών οι οποίοι λείπουν αυτή τη στιγμή, να αναζητηθούν μέσω της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), ειδικευμένοι άνεργοι που θα μπορούσαν να καλύψουν κάποια κενά οι οποίοι θα πληρώνονται από το Δήμο Ιεράπετρας,

- η πρόσληψη εθελοντών-γονέων που περιστασιακά θα συνεπικουρούν τους εκπαιδευτικούς,

- η προσπάθεια για προσωρινή έστω επαναφορά στους σταθμούς υπαλλήλων που έχουν αποσπαστεί σε άλλες υπηρεσίες και τέλος

- το να γίνει μια εσωτερική έρευνα για ποσά που δαπανήθηκαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή και το αν αυτά θα μπορούσαν να έχουν χρησιμοποιηθεί για κάλυψη κάποιων κενών στην έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ο κ. Σκουλούδης τόνισε πως εξαιτίας της καθυστέρησης της ψήφισης του προϋπολογισμού και της έγκρισής του που δεν έχει συμβεί ακόμα, οι προσλήψεις αλλά και η εύρεση ανέργων από τη ΔΥΠΑ δεν είναι εφικτό να προχωρήσουν τους αμέσως επόμενους μήνες και έτσι οι πιθανές προσωρινές μετακινήσεις υπαλλήλων αλλά και η λύση με τους εθελοντές είναι αυτές που θα προχωρήσουν άμεσα.

Η πρακτική αυτή έχει λάβει ήδη την έγκριση της νομικής υπηρεσίας του Δήμου και 30 Δήμοι στην Ελλάδα χρησιμοποιούν ήδη αυτή τη μέθοδο για να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι ανάγκες των παιδικών σταθμών. Ο κ. Σκουλούδης πρόσθεσε επίσης πως σήμερα διευκρινίστηκε πλήρως και το καθεστώς ασφάλισης των εθελοντών οι οποίοι καλύπτονται πλήρως για ένα έτος με το πόσο των 220 ανά εθελοντή.

Την πρόταση αυτή στήριξε θερμά και ο Δήμαρχος Μανώλης Φραγκούλης ο οποίος στη χθεσινή συνεδρίαση ανέφερε πως ο ίδιος ως αρμόδιος για τους παιδικούς σταθμούς το 1998, είχε χρησιμοποιήσει την ίδια μέθοδο και δεν συνάντησε προβλήματα, ενώ πρόσθεσε πως οι διαδικασίες που θα ακολουθήσουν θα είναι πολύ αυστηρές με τελικό σκοπό την προστασία των παιδιών.

Ο ρόλος που πρόκειται να έχουν δεν πρόκειται να έχει μόνιμο χαρακτήρα και οι γονείς θα χρησιμοποιούνται περιστασιακά για λίγες ώρες όταν υπάρχει πραγματικό πρόβλημα ώστε οι σταθμοί να λειτουργούν με πλήρες ωράριο και να μην υπάρχουν τμήματα στα οποία θα υπάρχει μόνο ένας εκπαιδευτικός για να επιτηρεί όλα τα παιδιά, τα οποία έχουν διαρκώς διαφορετικές ανάγκες. Παράλληλα ο κ. Σκουλούδης υπογράμμισε πως ο ρόλος των γονέων εντός των σταθμών θα έχει θετικά αποτελέσματα και στα ίδια τα παιδιά αλλά και στους γονείς που γνωρίσουν καλύτερα τις συνθήκες που επικρατούν εντός των παιδικών σταθμών.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα