Μαθήτρια έκανε απόπειρα αυτοκτονίας – Έπεσε θύμα διαδικτυακού εκφοβισμού
Κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ένα περιστατικό που αφορούσε μαθήτρια Γυμνασίου η οποία αποπειράθηκε να δώσει τέλος στη ζωή της καθώς είχε πέσει θύμα διαδικτυακού εκφοβισμού από συμμαθήτριές της μέσω του διαδικτύου

Τα βασικά προβλήματα που μπορούν να αντιμετωπίσουν τα παιδιά από τη χρήση του διαδικτύου και θα τα οδηγήσουν σε περιστατικά βίας, προκαλώντας αρνητικά αποτελέσματα, συζητήθηκαν στα πλαίσια ημερίδας που διοργάνωσε το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Χανίων με θέμα «Οι Κίνδυνοι του Διαδικτύου»

«Βασικό ζήτημα για την αποφυγή του εθισμού και των παραβατικών συμπεριφορών στα παιδιά είναι η πρόληψη, η οποία ξεκινάει από το σχολείο», τόνισε η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Επαγρύπνησης στο Διαδίκτυο Αργυρώ Παρδαλάκη, σημειώνοντας παράλληλα πως τα παιδιά με την έντονη χρήση του διαδικτύου παύουν να είναι λειτουργικά και απομονώνονται, κάτι το οποίο σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να δημιουργήσει ψυχικές παθήσεις.

Όμως, όπως γράφει το zarpanews.gr, αρκετές είναι οι καταγγελίες που έρχονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο τμήμα ανηλίκων στα Χανιά, που αφορούν βία μεταξύ ανηλίκων κυρίως μέσω του διαδικτύου.

Όπως τόνισε η Ευαγγελία Μαργαρίτη, Υπαστυνόμος Β, κατά την αρχή της σχολικής χρονιάς κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ένα περιστατικό που αφορούσε μαθήτρια Γυμνασίου η οποία αποπειράθηκε να δώσει τέλος στη ζωή της καθώς είχε πέσει θύμα διαδικτυακού εκφοβισμού από συμμαθήτριές της μέσω του διαδικτύου.

Η μαθήτρια είχε εκμυστηρευτεί σε συμμαθήτριά της ότι σκοπεύει να δώσει τέλος στη ζωή της, ενώ στη συνέχεια αποκαλύφθηκε πως τα περιστατικά βίας στα οποία έπεφτε θύμα, είχαν αρχίσει από τότε που η ανήλικη φοιτούσε στο Δημοτικό.

Πάνω στο θέμα αυτό, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική δράση για τους  γονείς «Παρεμβάσεις για την πρόληψη της διαδικτυακής εξάρτησης», ώστε να γνωρίζουν τους τρόπους  με τους οποίους μπορούν να προστατεύσουν τα παιδιά τους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ChatGpt για όλους: Παρέχεται σε 100.000 υποψήφιους πανελλαδικά ως 20/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

διακριση
ΑΠΘ: Χρυσό μετάλλιο στη Φοιτητική Ομάδα iGEM για καινοτόμα θεραπευτική πρόταση κατά της Χρόνιας Λεμφοκυτταρικής Λευχαιμίας
Η ομάδα συνεχίζει την παράδοση επιτυχιών με πολλαπλά μετάλλια από το 2017 έως σήμερα
ΑΠΘ: Χρυσό μετάλλιο στη Φοιτητική Ομάδα iGEM για καινοτόμα θεραπευτική πρόταση κατά της Χρόνιας Λεμφοκυτταρικής Λευχαιμίας
makedonia_15.jpg
Δύο εκδηλώσεις στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για την παγκόσμια ημέρα κατά της βίας των γυναικών
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Εκδηλώσεις για την ισότητα των φύλων και την καταπολέμηση διακρίσεων
Δύο εκδηλώσεις στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για την παγκόσμια ημέρα κατά της βίας των γυναικών