μαθητές Κως
Οι μαθητές αποφάσισαν να στείλουν τις ευχές τους στα παιδιά του δημοτικού της Τήλου με μία κάρτα, ένα τραγούδι κι ένα χαλάκι για τις ανάγκες του σχολείου.

«Στη γεωγραφία, μια θάλασσα μόνο μας χωρίζει. Στις καρδιές μας τίποτα. Η αγάπη πάντα και παντού θα υπάρχει!». Μ’ αυτά τα λόγια, μια 9χρονη μαθήτρια από την Κω και οι συμμαθητές της στο 2ο δημοτικό σχολείο της Κω ανοίγουν την αγκαλιά της στα παιδιά της Τήλου.

Για ακόμα μία χρονιά, οι μαθητές της Κω, μαζί με τη δραστήρια δασκάλα μουσικής Ιωάννα Αμπατζίδου, εμπνεύστηκαν από τις ιστορίες του ξεχωριστού ιστότοπου Human Stories κι αποφάσισαν να στείλουν τις ευχές τους στα παιδιά του δημοτικού της Τήλου με μία κάρτα, ένα τραγούδι κι ένα χαλάκι για τις ανάγκες του σχολείου.

«Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, οι ιστορίες του Human Stories είναι εδώ για να μας εμπνεύσουν, να μας ενημερώσουν αλλά και να μας υπενθυμίσουν πως όσα έχουμε γύρω μας δεν είναι πάντα δεδομένα για όλους. Φέτος, διαβάζοντας τις ανάγκες του δημοτικού σχολείου της Τήλου, αποφασίσαμε να στείλουμε ένα από τα χαλάκια που χρειάζονται για να ομορφύνουν και να ζεστάνουν τις τάξεις τους» εξηγεί, μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κ. Αμπατζίδου επισημαίνοντας πως ο ίδιος ο Σύλλογος Γονέων του 2ου δημοτικού σχολείου Κω ήταν αυτός που διέθεσε το χαλάκι για τους μαθητές της Τήλου.

Το χαλάκι αυτό αποτέλεσε και την έμπνευση για τη μουσική έκπληξη που ετοίμασαν οι μαθητές της Κω για τους 35 μαθητές της Τήλου αφού «βάφτισαν» το τραγούδι τους «Ένα χαλί η αγάπη μας». Με «βάρκα», λοιπόν, αυτό το τραγούδι ταξιδεύουν, τις επόμενες μέρες, η κάρτα με τις ευχές, το χαλάκι και τα υπόλοιπα δωράκια που ετοίμασαν οι μαθητές της Κω για το ακριτικό νησί των Δωδεκανήσων, την Τήλο.

Μάλιστα, όπως εξηγεί η κ. Αμπατζίδου, σε επικοινωνία που είχε με μία από τις δασκάλες του σχολείου της Τήλου, τη Βασιλεία Ψυχογυιού, κανονίστηκε τις επόμενες μέρες να γίνει και μία διαδικτυακή συνάντηση, έτσι ώστε οι μαθητές μας να γνωριστούν και να ανταλλάξουν ευχές. Ακριβώς όπως έγινε τις περασμένες χρονιές με τον Σάββα και τον Άγγελο από την Τέλενδο και τους Αρκιούς αντίστοιχα.

«Η αγάπη μπορεί να φτάσει παντού και με κάθε τρόπο και αυτό μας το αποδεικνύουν οι μικροί μαθητές με την αγνή τους καρδιά και τη μεγάλη χαρά που αισθάνονται κάθε φορά που ερχόμαστε σε επαφή με νησιά της ακριτικής μας Ελλάδας. Στέλνουμε ευχές για καλές γιορτές με υγεία και καρδιές γεμάτες αληθινή παιδική και αθώα αγάπη!» καταλήγει η κ. Αμπατζίδου.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fioanna.ampatzidou%2Fvideos%2F1430116924208879%2F&show_text=false&width=560&t=0" width="560" height="314" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true"></iframe>


 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα