robotiki
Πραγματοποιήθηκε το 9ο Μαθηματικό Φεστιβάλ Ρομποτικής του Γυμνασίου-ΓΕΛ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε το 9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής στο Πειραματικό Γυμνάσιο-Λύκειο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Το Φεστιβάλ ήταν υβριδικό καθώς συμμετείχαν δια ζώσης, αλλά και διαδικτυακά περισσότεροι από 600 μαθητές και 100 εκπαιδευτικοί με 52 ρομποτικές κατασκευές. 

Ιδιαίτερης σημασίας ήταν η συμμετοχή 20 νηπιαγωγείων καθώς συνιστά την πρώτη διοργάνωση μαθητικής καινοτομίας-Ρομποτικής  νηπιαγωγείων στην Ελλάδα.

Σημαντική ήταν η συμβολή των 20 σχολικών συμβούλων που ήταν υπεύθυνοι για την επιστημονική αξιολόγηση των έργων  όπως επίσης και  των 60 εθελοντών από τα πειραματικά σχολεία ΓΕΛ Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής αποτέλεσε μια γιορτή του Εθελοντισμού, των ίσων ευκαιριών και της συμπερίληψης παρουσιάζοντας παράλληλες δράσεις όπως Ρομποτικές επιδείξεις μαθητών στη σκηνή, Εργαστήρια ρομποτικής, Workshop με την υποστήριξη εκπαιδευτικών και με την επιστημονική ευθύνη του Εργαστήριου  Φυσικής του ΑΠΘ, Διαδικτυακές παρουσιάσεις SΤΕM από μακρινές σχολικές μονάδες , παράσταση καραγκιόζη για τα νήπια την Κυριακή και παρουσίαση καλών πρακτικών STEM από νηπιαγωγούς.

Ιδιαίτερης σημασίας ήταν ο διαδικτυακός χαιρετισμός της Σοφίας, ενός ρομπότ Τεχνητής Νοημοσύνης από το Hong Kong και την Μεγάλη Βρετανία που μετέδωσε στο κοινό την αξία του ανθρώπου και τον πραγματικό προορισμό των ρομπότ που είναι η εξυπηρέτηση και η διευκόλυνση του ανθρώπου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 10/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Η ιστορία ενός υποψηφίου των Πανελλαδικών με 19.340 μόρια, από εκείνες που γράφονται αργά, με ιδρώτα, σιωπές και απόφαση!
Ο Ιωάννης Παρίσης «σάρωσε» στις Πανελλήνιες με 19.340 μόρια – Η ιστορία ενός μαθητή που νίκησε όλα τα εμπόδια
Η ιστορία ενός υποψηφίου των Πανελλαδικών με 19.340 μόρια, από εκείνες που γράφονται αργά, με ιδρώτα, σιωπές και απόφαση!
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Γερμανία: Νέο πλαίσιο για τη στρατιωτική θητεία – Ισχυρές αντιδράσεις μαθητών για την «πολεμική ετοιμότητα»
Αναμόρφωση του συστήματος στρατολόγησης στη Γερμανία - Το νομοσχέδιο προβλέπει αύξηση των στρατιωτών της Bundeswehr από 183.000 σε 255.000 - 270.000...
Γερμανία: Νέο πλαίσιο για τη στρατιωτική θητεία – Ισχυρές αντιδράσεις μαθητών για την «πολεμική ετοιμότητα»
Παιδί με τάμπλετ στο κρεβάτι
Όταν το βλέμμα πέφτει στην οθόνη: Πώς η ψηφιακή καθημερινότητα αλλάζει τη σχέση γονιών και παιδιών
Πώς η τεχνολογία αναδιαμορφώνει την ανάπτυξη των παιδιών – Tα καλά, τα κακά και τα άγνωστα
Όταν το βλέμμα πέφτει στην οθόνη: Πώς η ψηφιακή καθημερινότητα αλλάζει τη σχέση γονιών και παιδιών