Παιδικός Σταθμός
Οταν οι γονείς ανέφεραν πως σε περίπτωση που δεν επιλυθεί το ζήτημα άμεσα, θα παραστούν την επόμενη φορά συνοδεία των παιδιών τους, η Διεύθυνση δε δίστασε να τους απειλήσει, ότι στην περίπτωση αυτή θα καλέσει την αστυνομία!

«Η αναστολή λειτουργίας ολοήμερων τμημάτων λόγω απουσίας εκπαιδευτικών απασχολεί τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων έντονα, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, λόγω και των πιο αυστηρών υγειονομικών μέτρων, και δημιουργεί πολλά και δυσεπίλυτα προβλήματα στους εργαζόμενους γονείς, αλλά και και στην εύρυθμη λειτουργία των ίδιων των σχολείων»

Αυτό τονίζει η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Περιστερίου, και καλεί το Υπουργείο να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ στην τοποθέτηση εκπαιδευτικών στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας, ώστε να μην υπάρξει ξανά μέσα στη χρονιά διδακτική ώρα χαμένη και αναστολή λειτουργίας ολοήμερου τμήματος εξαιτίας της απουσίας εκπαιδευτικού για τον οποιοδήποτε λόγο.

Επιπλέον, μερικοί Διευθυντές εκπαίδευσης, θα έπρεπε να ντρέπονται: Οταν οι διαμαρτυρόμενοι γονείς ανέφεραν πως σε περίπτωση που δεν επιλυθεί το ζήτημα άμεσα, θα παραστούν την επόμενη φορά συνοδεία των παιδιών τους, η Διεύθυνση δε δίστασε να τους απειλήσει, ότι στην περίπτωση αυτή θα καλέσει την αστυνομία...

Ολη η ανακοίνωση της Ενωσης Συλλόγων Γονέων Περιστερίου

Την Τετάρτη 22/11/23 πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας από τους γονείς του 29ου Νηπιαγωγείου Περιστερίου, παρουσία εκπροσώπου της Ένωσης Γονέων Περιστερίου. Η παράσταση αφορούσε σε κενό που έχει προκύψει εξαιτίας αναρρωτικής άδειας εκπαιδευτικού, η οποία έχει οδηγήσει στην αναστολή της λειτουργίας του ολοήμερου τμήματος για έναν τουλάχιστον μήνα. Το γεγονός αυτό έχει οδηγήσει τους γονείς σε αδιέξοδο, πολλοί κινδυνεύουν να χάσουν τις δουλειές τους, καθώς δε λειτουργεί ούτε η πρωινή ούτε η απογευματινή βάρδια. Η απάντηση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας μπορεί να χαρακτηριστεί ως απαξιωτική τουλάχιστον.

Μάλιστα, όταν οι γονείς ανέφεραν πως σε περίπτωση που δεν επιλυθεί το ζήτημα άμεσα, θα παραστούν την επόμενη φορά συνοδεία των παιδιών τους, η Διεύθυνση δε δίστασε να τους απειλήσει, ότι στην περίπτωση αυτή θα καλέσει την αστυνομία.

Η αναστολή λειτουργίας ολοήμερων τμημάτων λόγω απουσίας εκπαιδευτικών απασχολεί τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων έντονα, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, λόγω και των πιο αυστηρών υγειονομικών μέτρων, και δημιουργεί πολλά και δυσεπίλυτα προβλήματα στους εργαζόμενους γονείς, αλλά και και στην εύρυθμη λειτουργία των ίδιων των σχολείων.

Σε συνάντηση που είχε το ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Περιστερίου με τον διευθυντή της Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας στην αρχή της σχολικής χρονιάς τέθηκε από πλευράς μας το μεγάλο αυτό ζήτημα, χωρίς ωστόσο να φαίνεται να υπάρχει σχέδιο για την επίλυσή του.

Ως Ένωση Γονέων θεωρούμε, ότι τόσο το Υπουργείο Παιδείας, όσο και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας έχουν όλα τα στοιχεία, προκειμένου να προβλέπονται άμεσα και έγκαιρα πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς οι ανάγκες τόσο σε εκπαιδευτικούς που καλούνται να καλύψουν τις διδακτικές ώρες των πρωινών και ολοήμερων τμημάτων, όσο και τις ανάγκες που προκύπτουν από κανονικές άδειες, άδειες ασθενείας και απουσίες εκπαιδευτικών για άλλους λόγους. Ως εκ τούτου είναι ευθύνη τους να υπάρχει από την πρώτη κιόλας ημέρα έναρξης της σχολικής χρονιάς ο απαραίτητος αριθμός εκπαιδευτικών που θα καλύπτουν όλα τα τμήματα πρωινά και ολοήμερα, όλες τις ειδικότητες και ταυτόχρονα να υπάρχει και ο αναγκαίος αριθμός εκπαιδευτικών προκειμένου να καλύπτονται ανάγκες αυτόματης αναπλήρωσης.

Είναι απαράδεκτο το γεγονός, ότι ενώ οι εγγραφές στις σχολικές μονάδες έχουν ολοκληρωθεί πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς, η τοποθέτηση εκπαιδευτικών δεν ξεκινά παρά μόνο λίγες ημέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς κι ακόμα πιο προβληματικό το ότι ολοκληρώνεται στα τέλη του πρώτου τριμήνου.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ στην τοποθέτηση εκπαιδευτικών στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας, ώστε να μην υπάρξει ξανά μέσα στη χρονιά διδακτική ώρα χαμένη και αναστολή λειτουργίας ολοήμερου τμήματος εξαιτίας της απουσίας εκπαιδευτικού για τον οποιοδήποτε λόγο.

Καλούμε τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας να τοποθετήσει άμεσα εκπαιδευτικό στο 29ο Νηπιαγωγείο Περιστερίου, ώστε να λειτουργήσει ομαλά και ολοκληρωμένα η σχολική μονάδα και να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να μην υπολειτουργήσει ή ανασταλεί πρωινό ή ολοήμερο τμήμα σε κανένα σχολείο του Δήμου μας το τρέχον σχολικό έτος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανατροπή! Ο νεκρός σε στύλο της ΔΕΗ ήταν ο πρώην δημοσιογράφος Απόστολος Φουρνατζόπουλος

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ποπ κορν
Τι είναι το φαινόμενο «popcorn brain» που ανησυχεί τους επιστήμονες;
Όσο συχνότερα γίνεται «έκρηξη» ντοπαμίνης λόγω των social media, τόσο περισσότερο την αναζητούμε. Κι όσο την αναζητούμε, τόσο περιορίζεται η ένταση...
Τι είναι το φαινόμενο «popcorn brain» που ανησυχεί τους επιστήμονες;
κεραυνοι κακοκαιρία
Ξεκίνησε η κακοκαιρία εξπρές στην Αττική – Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μέχρι και τις πρώτες πρωινές...
Ξεκίνησε η κακοκαιρία εξπρές στην Αττική – Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες
ypoyrgeio paideias
Σχετικά με τις νέες διατάξεις για τα οδοιπορικά των εκπαιδευτικών
Για τις μετακινήσεις εκπαιδευτικών που εργάζονται σε 2,3,4 και  σχολεία που απέχουν δεκάδες χιλιόμετρα μεταξύ τους θα υπάρξει μέριμνα;
Σχετικά με τις νέες διατάξεις για τα οδοιπορικά των εκπαιδευτικών
σχολειο μαθητές
Στην παιδεία λέμε ΝΑΙ (στον ρυθμό του γνωστού τραγουδιού του Λουκιανού) - Ακούστε το
«Στην παιδεία λέμε ΝΑΙ, τη δημόσια λέμε ΝΑΙ, στις αυξήσεις λέμε ΝΑΙ, στις προσλήψεις λέμε ΝΑΙ, στα παιδάκια λέμε ΝΑΙ, στα μαθήματά μας ΝΑΙ, ΟΧΙ στον...
Στην παιδεία λέμε ΝΑΙ (στον ρυθμό του γνωστού τραγουδιού του Λουκιανού) - Ακούστε το