Παιδικός Σταθμός
Οταν οι γονείς ανέφεραν πως σε περίπτωση που δεν επιλυθεί το ζήτημα άμεσα, θα παραστούν την επόμενη φορά συνοδεία των παιδιών τους, η Διεύθυνση δε δίστασε να τους απειλήσει, ότι στην περίπτωση αυτή θα καλέσει την αστυνομία!

«Η αναστολή λειτουργίας ολοήμερων τμημάτων λόγω απουσίας εκπαιδευτικών απασχολεί τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων έντονα, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, λόγω και των πιο αυστηρών υγειονομικών μέτρων, και δημιουργεί πολλά και δυσεπίλυτα προβλήματα στους εργαζόμενους γονείς, αλλά και και στην εύρυθμη λειτουργία των ίδιων των σχολείων»

Αυτό τονίζει η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Περιστερίου, και καλεί το Υπουργείο να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ στην τοποθέτηση εκπαιδευτικών στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας, ώστε να μην υπάρξει ξανά μέσα στη χρονιά διδακτική ώρα χαμένη και αναστολή λειτουργίας ολοήμερου τμήματος εξαιτίας της απουσίας εκπαιδευτικού για τον οποιοδήποτε λόγο.

Επιπλέον, μερικοί Διευθυντές εκπαίδευσης, θα έπρεπε να ντρέπονται: Οταν οι διαμαρτυρόμενοι γονείς ανέφεραν πως σε περίπτωση που δεν επιλυθεί το ζήτημα άμεσα, θα παραστούν την επόμενη φορά συνοδεία των παιδιών τους, η Διεύθυνση δε δίστασε να τους απειλήσει, ότι στην περίπτωση αυτή θα καλέσει την αστυνομία...

Ολη η ανακοίνωση της Ενωσης Συλλόγων Γονέων Περιστερίου

Την Τετάρτη 22/11/23 πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας από τους γονείς του 29ου Νηπιαγωγείου Περιστερίου, παρουσία εκπροσώπου της Ένωσης Γονέων Περιστερίου. Η παράσταση αφορούσε σε κενό που έχει προκύψει εξαιτίας αναρρωτικής άδειας εκπαιδευτικού, η οποία έχει οδηγήσει στην αναστολή της λειτουργίας του ολοήμερου τμήματος για έναν τουλάχιστον μήνα. Το γεγονός αυτό έχει οδηγήσει τους γονείς σε αδιέξοδο, πολλοί κινδυνεύουν να χάσουν τις δουλειές τους, καθώς δε λειτουργεί ούτε η πρωινή ούτε η απογευματινή βάρδια. Η απάντηση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας μπορεί να χαρακτηριστεί ως απαξιωτική τουλάχιστον.

Μάλιστα, όταν οι γονείς ανέφεραν πως σε περίπτωση που δεν επιλυθεί το ζήτημα άμεσα, θα παραστούν την επόμενη φορά συνοδεία των παιδιών τους, η Διεύθυνση δε δίστασε να τους απειλήσει, ότι στην περίπτωση αυτή θα καλέσει την αστυνομία.

Η αναστολή λειτουργίας ολοήμερων τμημάτων λόγω απουσίας εκπαιδευτικών απασχολεί τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων έντονα, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, λόγω και των πιο αυστηρών υγειονομικών μέτρων, και δημιουργεί πολλά και δυσεπίλυτα προβλήματα στους εργαζόμενους γονείς, αλλά και και στην εύρυθμη λειτουργία των ίδιων των σχολείων.

Σε συνάντηση που είχε το ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Περιστερίου με τον διευθυντή της Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας στην αρχή της σχολικής χρονιάς τέθηκε από πλευράς μας το μεγάλο αυτό ζήτημα, χωρίς ωστόσο να φαίνεται να υπάρχει σχέδιο για την επίλυσή του.

Ως Ένωση Γονέων θεωρούμε, ότι τόσο το Υπουργείο Παιδείας, όσο και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας έχουν όλα τα στοιχεία, προκειμένου να προβλέπονται άμεσα και έγκαιρα πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς οι ανάγκες τόσο σε εκπαιδευτικούς που καλούνται να καλύψουν τις διδακτικές ώρες των πρωινών και ολοήμερων τμημάτων, όσο και τις ανάγκες που προκύπτουν από κανονικές άδειες, άδειες ασθενείας και απουσίες εκπαιδευτικών για άλλους λόγους. Ως εκ τούτου είναι ευθύνη τους να υπάρχει από την πρώτη κιόλας ημέρα έναρξης της σχολικής χρονιάς ο απαραίτητος αριθμός εκπαιδευτικών που θα καλύπτουν όλα τα τμήματα πρωινά και ολοήμερα, όλες τις ειδικότητες και ταυτόχρονα να υπάρχει και ο αναγκαίος αριθμός εκπαιδευτικών προκειμένου να καλύπτονται ανάγκες αυτόματης αναπλήρωσης.

Είναι απαράδεκτο το γεγονός, ότι ενώ οι εγγραφές στις σχολικές μονάδες έχουν ολοκληρωθεί πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς, η τοποθέτηση εκπαιδευτικών δεν ξεκινά παρά μόνο λίγες ημέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς κι ακόμα πιο προβληματικό το ότι ολοκληρώνεται στα τέλη του πρώτου τριμήνου.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ στην τοποθέτηση εκπαιδευτικών στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας, ώστε να μην υπάρξει ξανά μέσα στη χρονιά διδακτική ώρα χαμένη και αναστολή λειτουργίας ολοήμερου τμήματος εξαιτίας της απουσίας εκπαιδευτικού για τον οποιοδήποτε λόγο.

Καλούμε τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας να τοποθετήσει άμεσα εκπαιδευτικό στο 29ο Νηπιαγωγείο Περιστερίου, ώστε να λειτουργήσει ομαλά και ολοκληρωμένα η σχολική μονάδα και να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να μην υπολειτουργήσει ή ανασταλεί πρωινό ή ολοήμερο τμήμα σε κανένα σχολείο του Δήμου μας το τρέχον σχολικό έτος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βροχή διαμαρτυριών στο alfavita.gr για τα θέματα της Φυσικής

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αινσταιν φυσικη
Καθηγητής Πανεπιστημίου για τα θέματα Φυσικής: Έκφραση σαδισμού, και αυτή είναι η ηπιότερη έκφραση που μπορώ να βρω!
"Εάν εγώ βάλω στους φοιτητές μου του 3ου έτους τέτοια θέματα-σπαζοκεφαλιές ο εξωτερικός εξεταστής του τμήματος θα μου τα γυρίσει πίσω"!
Καθηγητής Πανεπιστημίου για τα θέματα Φυσικής: Έκφραση σαδισμού, και αυτή είναι η ηπιότερη έκφραση που μπορώ να βρω!