ΜΟΛΥΒΙΑ
Επειδή είναι αναπληρώτρια, έρχεται αντιμέτωπη με το απαράδεκτα διαφοροποιημένο και υποτιμημένο πλαίσιο δικαιωμάτων των αναπληρωτών

Μετά το λιποθυμικό επεισόδιο νηπιαγωγού σε μονοθέσιο της Ηλείας, νέο περιστατικό, σε νηπιαγωγείο του Ζωγράφου, αναδεικνύει τόσο τις ευθύνες του κράτους για την άθλια κτιριακή κατάσταση των νηπιαγωγείων, όσο και το απαράδεκτο πλαίσιο στέρησης στοιχειωδών δικαιωμάτων από τις/τους αναπληρώτριες/τές εκπαιδευτικούς.

Συγκεκριμένα, αναπληρώτρια νηπιαγωγός έσπασε το πόδι της στο χώρο εργασίας της, σε Νηπιαγωγείο με ελαφρού τύπου προκάτ, με πλήθος προβλημάτων τόσο μέσα στα προκάτ, όσο και στον προαύλιο χώρο. Χρειάστηκε μάλιστα να εγχειριστεί για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Το ατύχημα ορίζεται – και βάση της νομοθεσίας – ως εργατικό. Και κάπου εδώ, η συνάδελφος, ακριβώς επειδή είναι αναπληρώτρια, έρχεται αντιμέτωπη με το απαράδεκτα διαφοροποιημένο και υποτιμημένο πλαίσιο δικαιωμάτων των αναπληρωτών: δεν δικαιούται πάνω από 15 ημέρες αναρρωτική άδεια, παρά το ότι ο τραυματισμός της δεν επιτρέπει την επιστροφή της στην εργασία τόσο σύντομα, απειλείται από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης με περικοπή των αποδοχών και της προϋπηρεσίας της αμέσως μετά τη λήξη του δεκαπενθημέρου! Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, όλων των ηγεσιών που ευθύνονται για αυτά τα κουτσουρεμένα δικαιώματα, που ακόμα και γι’ αυτά έχουν γίνει πολύ σκληροί αγώνες οι οποίοι συνεχίζονται με στόχο την εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με τα αντίστοιχα των μονίμων εκπαιδευτικών.

Τι έχει να πει τώρα η κυβέρνηση για την ασφάλεια των παιδιών και των εκπαιδευτικών στα τρισάθλια νηπιαγωγεία του Ζωγράφου, αλλά και άλλων περιοχών; Μήπως προτίθεται να μεταθέσει κι αυτές τις ευθύνες στους εκπαιδευτικούς όπως έπραξε με τον έλεγχο των στηθαίων, των κεραμιδιών και των καμινάδων;

Τι έχει να αντιπροτείνει το ΥΠΑΙΘΑ στη συνάδελφο πέρα από τις απειλές για περικοπές μισθού και προϋπηρεσίας; Μήπως να επιστρέψει στην εργασία μετά από 15 ημέρες με πατερίτσες; Ή μήπως λόγω υπερβολικής ενασχόλησης με την αξιολόγηση όλα αυτά μοιάζουν με μικροπράγματα και λεπτομέρειες άνευ σημασίας στην ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ;

Ο κυνισμός της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής είναι αμείλικτος. Το ίδιο αποφασιστική πρέπει να είναι απέναντι σε αυτή την πολιτική και η εκπαιδευτική κοινότητα, το εκπαιδευτικό κίνημα και οι αγώνες του. Ας φροντίσουν αυτοί που με τις πολιτικές τους δημιούργησαν το πρόβλημα να βρουν και τη λύση του, αλλιώς θα μας βρουν μπροστά τους, ενωμένους γύρω από τους Συλλόγους μας να διεκδικούμε τα στοιχειώδη δικαιώματα της συναδέλφου, αλλά και όλων των συναδέλφων που βάλλονται από την πολιτική τους.

Ο Δημήτρης Μαριόλης είναι Πρόεδρος του Α΄ Συλλόγου Αθηνών ΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ
Πανελλήνιες 2024 - ΕΠΑΛ: Οι απαντήσεις στα θέματα των μαθημάτων " Στοιχεία Ψύξης - Κλιματισμού", "Κινητήρες Αεροσκαφών" και "Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων"
Οι απαντήσεις στα σημερινά θέματα των Πανελληνίων Εξετάσεων στα ΕΠΑΛ
Πανελλήνιες 2024 - ΕΠΑΛ: Οι απαντήσεις στα θέματα των μαθημάτων " Στοιχεία Ψύξης - Κλιματισμού", "Κινητήρες Αεροσκαφών" και "Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων"
Monimoi dikastiria
Σε ομολογία του ξυλοδαρμού προχωρά ο γνωστός ποινικολόγος – Ζητά συγγνώμη από τη σύζυγό του
Αποδέχεται την πράξη του και ζητά συγγνώμη ο δικηγόρος που χτύπησε τη σύζυγό του
Σε ομολογία του ξυλοδαρμού προχωρά ο γνωστός ποινικολόγος – Ζητά συγγνώμη από τη σύζυγό του
Πανελλαδικές εξετάσεις
Πανελλήνιες 2024 - ΕΠΑΛ: Οι απαντήσεις στα Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων
Οι απαντήσεις στα  Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων των Πανελλήνιων εξετάσεων 2024
Πανελλήνιες 2024 - ΕΠΑΛ: Οι απαντήσεις στα Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων