KATSAROS
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ψηφιακό φροντιστήριο: Το πώς θα λειτουργήσει διευκρινίζει ο ΓΓ του υπουργείου Παιδείας

Ως μια ψηφιακή πλατφόρμα ενισχυτικής διδασκαλίας – η οποία θα παρέχει δυνατότητες σύγχρονης αλλά και ασύγχρονης εκπαίδευσης – είχε περιγράψει προ ημερών σε τηλεοπτική του συνέντευξη (ΕΡΤ) τη νέα εκπαιδευτική πύλη και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας – Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Κατσαρός.

Η ασύγχρονη εκπαίδευση θα αφορά καλά επιμελημένα, βιντεοσκοπημένα μαθήματα στα οποία θα μπορεί να ανατρέχει κάθε μαθητής οποιαδήποτε στιγμή, είχε σημειώσει στην ίδια συνέντευξη ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, αναφέροντας παράλληλα ότι όσον αφορά τη διδασκαλία σε πραγματικό χρόνο, θα δίνεται στους μαθητές η δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων από εκπαιδευτικό.

Στη διαδικασία αυτή, οι μαθητές θα λαμβάνουν περισσότερες πληροφορίες και επιπλέον εξηγήσεις, που θα προστίθενται στις γνώσεις που αποκομίζουν κατά την κυρίως εκπαιδευτική διαδικασία, στις αίθουσες διδασκαλίας.

«Πρόκειται για μια πλατφόρμα που θα δίνει την ευκαιρία της αλληλεπίδρασης» είχε υπογραμμίσει ο Γιάννης Κατσαρός, συμπληρώνοντας ότι οι μαθητές θα μπορούν να προβαίνουν ακόμα και σε αυτοαξιολόγηση, κάνοντας τεστ που θα τους επιτρέπουν να διαπιστώσουν σε τι επίπεδο βρίσκονται στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ρεύμα: Η ηλεκτρική συσκευή που μπορεί να καίει όσο 65 ψυγεία μαζί

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη «σωμασκία»;

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΔΟΕ
ΔΟΕ: Στήριξη στον πρόεδρο του ΣΕΠΕ Αμαρουσίου απέναντι σε αγωγή για συνδικαλιστική δράση
Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας καταγγέλλει κλίμα αυταρχισμού και υπερασπίζεται το δικαίωμα των εκπαιδευτικών σωματείων στη δημόσια παρέμβαση και τη...
ΔΟΕ: Στήριξη στον πρόεδρο του ΣΕΠΕ Αμαρουσίου απέναντι σε αγωγή για συνδικαλιστική δράση
Το Μέγαρο Μαξίμου βγάζει τα «μεγάλα μαχαίρια» κατά του Αλέξη Τσίπρα με φόντο την «ΕΛΑΣ»
Το Μαξίμου βγάζει τα «μεγάλα μαχαίρια» κατά του Τσίπρα με φόντο την «ΕΛΑΣ»
«Θέλει να γυρίσει τη χώρα δεκαετίες πίσω» το πρώτο σχόλιο από το Μέγαρο Μαξίμου - «Γαλάζιο» πρέσινγκ στους κεντρώους ψηφοφόρους
Το Μαξίμου βγάζει τα «μεγάλα μαχαίρια» κατά του Τσίπρα με φόντο την «ΕΛΑΣ»