loatki
Καλούνται οι εκπαιδευτικοί και τα στελέχη εκπαίδευσης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν κάποιο από τα προγράμματα να υποβάλουν αίτηση διαδικτυακά στον ιστότοπο του ΕΚΔΔΑ

Το  Ινστιτούτο Επιμόρφωσης (ΙΝ.ΕΠ.) του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.), στα πλαίσια της Εθνικής Στρατηγικής για την ισότητα και τα δικαιώματα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+, πρόκειται να υλοποιήσει, κατά την τρέχουσα επιμορφωτική περίοδο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2023, αλλά και κατά την επόμενη επιμορφωτική περίοδο Ιανουαρίου - Ιουλίου 2024, σειρά προγραμμάτων με τίτλο:

Διασφάλιση της ισότητας και των δικαιωμάτων των ατόμων της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στη δημόσια διοίκηση.

Για τη συμμετοχή εκπαιδευτικών στην επιμόρφωση, ο γενικός γραμματέας του ΥΠΑΙΘΑ κ.Ι.Κατσαρός απέστειλε σήμερα εγκύκλιο στα σχολεία, στην οποία αναφέρει ότι σκοπός του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών και των στελεχών της εκπαίδευσης γύρω από θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας, έκφρασης και χαρακτηριστικών φύλου με στόχο την εγκαθίδρυση βασικών καλών πρακτικών, την προστασία των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων κατά την επαφή τους με δημόσιες υπηρεσίες και την ενίσχυση της έννοιας της συμπερίληψης.

Η εγκύκλιος αναφέρει:

Α. Σε σχέση με τα 11 προγράμματα που θα υλοποιηθούν κατά την τρέχουσα επιμορφωτική περίοδο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2023

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί και τα στελέχη εκπαίδευσης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν κάποιο από τα προγράμματα να υποβάλουν αίτηση διαδικτυακά στον ιστότοπο του ΕΚΔΔΑ www.ekdd.gr. Σε περίπτωση που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο ΕΚΔΔΑ, θα πρέπει πρώτα να εγγραφούν στην ηλεκτρονική υπηρεσία υποβολής αιτήσεων του ΕΚΔΔΑ, η οποία φιλοξενείται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://online.ekdd.gr/OnlineWeb/index.jsp .

Στην ίδια διεύθυνση καλούνται να επικαιροποιήσουν το email τους όσοι/ες εγγεγραμμένοι/ες έχουν δηλώσει στην ενότητα Προσωπικά Στοιχεία κάποιο υπηρεσιακό email που δεν ισχύει πλέον. Για τον εντοπισμό της επιθυμητής ημερομηνίας υλοποίησης των προγραμμάτων δείτε τον πίνακα στην συνημμένη εγκύκλιο. Εναλλακτικά, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι/ες να προβούν σε Αναζήτηση Προγραμμάτων από την ιστοσελίδα του ΕΚΔΔΑ https://www.ekdd.gr/ μέσω της διαδρομής Αρχική σελίδα > Προγράμματα Επιμόρφωσης > Αναζήτηση Προγραμμάτων > επιλέγοντας στη Σύνθετη Αναζήτηση στο πεδίο «Θεματικός Κύκλος» το «Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Εκπαιδευτικής Πολιτικής» και στο πεδίο «Τίτλος» τον αντίστοιχο τίτλο "Διασφάλιση της Ισότητας και των Δικαιωμάτων των ατόμων της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στη Δημόσια Διοίκηση". Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης παρακαλούνται να μεριμνήσουν για την άμεση σχετική ενημέρωση των εκπαιδευτικών της δικαιοδοσίας τους.

Β. Σε σχέση με τον προγραμματισμό της επόμενης επιμορφωτικής περιόδου Ιανουαρίου – Ιουλίου 2024

Καλούνται οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να αιτηθούν μέχρι τις 15-11-2023 έως τρία κλειστά επιμορφωτικά προγράμματα διακριτά: • Για Στελέχη Εκπαίδευσης της οικείας Δ/νσης Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Σύμβουλους Εκπαίδευσης, Διευθυντές/ριες, Υποδιευθυντές/ριες και Προϊστάμενους/ες Σχολικών Μονάδων), Συμβούλους Σχολικής Ζωής, μέλη Τετραμελών ομάδων Δράσης και Υπευθύνους/ες αποδέκτες αναφορών για την πρόληψη και αντιμετώπιση ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού, στελέχη ΚΕΔΑΣΥ και γενικά στελέχη και εκπαιδευτικούς με ιδιαίτερη συνάφεια καθηκόντων. • Για εκπαιδευτικούς και μέλη Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. Θα θέλαμε να τονίσουμε την αναγκαιότητα της αναβάθμισης των γνώσεων και των δεξιοτήτων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, που θα συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων της Εθνικής Στρατηγικής για την ισότητα και τα δικαιώματα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ και στην οικοδόμηση ενός σχολείου συμπεριληπτικού.

Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης μπορούν να υποβάλουν αίτημα για υλοποίηση κλειστού προγράμματος στον ιστότοπο του ΕΚΔΔΑ στον σύνδεσμο: Επιμορφωτικές ανάγκες / Υποβολή αιτημάτων. Τα αιτήματα πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 15/11/2023 προκειμένου να ενταχθούν στον προγραμματισμό του ΕΚΔΔΑ για την επόμενη επιμορφωτική περίοδο. Σε κάθε κλειστό πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν έως 25 άτομα. Η ανάπτυξη των κλειστών προγραμμάτων του Α΄ εξαμήνου του 2024 αποτελεί το πρώτο βήμα για την σταδιακή πλήρη κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών και στελεχών.

Η εγκύκλιος

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι πολύ σοβαρό θεραπεύουν οι τηγανητές πατάτες;

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα