μαθητες-υπουργειο
Στους δρόμους βγαίνουν τη Δευτέρα 6 Νοέμβρη φοιτητές και μαθητές, διεκδικώντας σχολείο που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες για δωρεάν σπουδές, με πτυχία με αξία. Παράλληλα εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον λαό της Παλαιστίνης, απαιτώντας να μπει ένα τέλος στη σφαγή και στην εμπλοκή της χώρας μας σε αυτή.

Στην Αθήνα, η Συντονιστική Επιτροπή των Μαθητών και φοιτητικοί σύλλογοι προχωρούν σε κοινό συλλαλητήριο τη Δευτέρα 6 Νοέμβρη στις 12 μ. στα Προπύλαια. Στο συλλαλητήριο καλεί και η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής.

 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, λοιπόν, κατεβαίνουν στον δρόμο :

- Για να ακουστεί ξανά η απαίτησή τους για ειρήνη και λευτεριά στην Παλαιστίνη, η εναντίωσή τους στην εμπλοκή της χώρας μας σε έναν ακόμη πόλεμο.

- Για να δυναμώσει η διεκδίκηση για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στα σχολεία, για να παρθούν μέτρα ελέγχων, συντήρησης, επιδιορθώσεων και εκσυγχρονισμών στα σχολικά κτίρια και υποδομές για να μη γίνει «κανένα σχολείο ένα ακόμη προδιαγεγραμμένο έγκλημα». Και να απαντήσει ο νέος υπουργός Παιδείας, που το παίζει φίλος των μαθητών, αν αυτός θα αναλάβει την ευθύνη σε τέτοια περίπτωση.

- Για να καλυφθούν τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, να γίνει ουσιαστική ενισχυτική διδασκαλία σε όσα παιδιά το έχουν ανάγκη, να μην ακυρωθούν σχολικές εκδρομές (αλλά να γίνουν με ασφάλεια και χωρίς οικονομική επιβάρυνση στις λαϊκές οικογένειες), να μην υπάρξει παγωμένο σχολείο ή σχολείο που πληρώνουν οι μαθητές και οι γονείς τους τη θέρμανσή του. Να βοηθηθούν παιδιά με οικονομικές δυσκολίες με δωρεάν σνακ/γεύμα τις ώρες του σχολείου.

- Για να είναι ακόμα μια φορά «μαθητές - φοιτητές ενωμένοι νικητές» και να μπλοκάρουν κάθε σκέψη του υπουργείου Παιδείας για ιδιωτικά πανεπιστήμια την επόμενη περίοδο.

Και οι φοιτητικοί σύλλογοι

Μέχρι στιγμής αποφάσεις συμμετοχής έχουν πάρει οι εξής Φοιτητικοί Σύλλογοι:

Από ΕΚΠΑ: Οδοντιατρικής, Νοσηλευτικής, Κοινωνιολογίας, Μαθηματικού, Γεωλογικού, Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης.

Από ΕΜΠ: Τοπογράφων, Χημικών Μηχανικών, Μεταλλειολόγων.

Από ΠαΔΑ: Σχολής Μηχανικών, Σχολής Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας, Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού, Σχολής Επιστημών Τροφίμων.

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, σε συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο τη Δευτέρα 6 Νοέμβρη, στις 11 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου, καλεί η Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Σε ανακοίνωσή της ξεκαθαρίζει ότι «οι γονείς δεν θα χαμηλώσουμε τις απαιτήσεις, δεν θα δεχτούμε τίποτα λιγότερο από τις ανάγκες των παιδιών μας» και προσθέτει ότι «δεν είναι δυνατόν να ανεχτούμε:

  • Να βλέπουμε τα παιδιά μας να μη μεταφέρονται από και προς στο σχολείο.
  • Να μη γίνονται σχολικές εκδρομές με ασφαλείς όρους, και να ζητάνε επιπλέον χρήματα για ασφαλή μεταφορά.
  • Να παρατηρούνται, δύο μήνες μετά το άνοιγμα, κενά εκπαιδευτικών.
  • Κτίρια, καθηγητές, υποδομές, βιβλία να μπαίνουν στο ζύγι κόστους - οφέλους.
  • Να μην έχουν τα παιδιά μας σχολικά γεύματα».

Με το δικό τους πλαίσιο αιτημάτων συμμετέχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο οι φοιτητικοί σύλλογοι της Θεσσαλονίκης. Καλούν στις 12 το μεσημέρι στο Αγαλμα Βενιζέλου. Σχετικές αποφάσεις έχουν πάρει οι Σύλλογοι: Φυσικού, Μαθηματικού, Χημικού, Γεωλογικού, Δασολογίας, Χωροταξίας, Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων Μηχανικών, Οδοντιατρικής, Παιδαγωγικής Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, Σχολής Μηχανικών και Σχολής Επιστημών Υγείας του ΔΙΠΑΕ και ο Σύλλογος Οικοτρόφων της Φοιτητικής Εστίας Θεσσαλονίκης (ΣΟΦΕΘ).

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ChatGpt για όλους: Παρέχεται σε 100.000 υποψήφιους πανελλαδικά ως 20/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

PERIPOLIKO_euronikissi1.jpg
Ομολόγησε ο 29χρονος τη δολοφονία του 58χρονου στον Νέο Κόσμο - Τον ξυλοκόπησε επειδή του έκλεισε τον δρόμο
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης ισχυρίστηκε ότι τσακώθηκε με τον οδηγό του ΙΧ επειδή του έκλεισε τον δρόμο
Ομολόγησε ο 29χρονος τη δολοφονία του 58χρονου στον Νέο Κόσμο - Τον ξυλοκόπησε επειδή του έκλεισε τον δρόμο
παππας
Οι εκτελεστές του Λάλα κινήθηκαν με αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει ο πρώην εξ απορρήτων του Νίκου Παππά, Μανώλης Πετσίτης
Η έρευνα φέρνει στο φως ότι ο Πετσίτης είχε επαφές με υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, μεταξύ των οποίων και ο δολοφονηθείς πρώην...
Οι εκτελεστές του Λάλα κινήθηκαν με αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει ο πρώην εξ απορρήτων του Νίκου Παππά, Μανώλης Πετσίτης
onaseia
Άνω Πετράλωνα: Μαθητές και γονείς αντιδρούν στη μετατροπή του 9ου Γυμνασίου-Λυκείου σε "Ωνάσειο"
Σφοδρές αντιδράσεις για τα "Ωνάσεια Σχολεία" – Κίνδυνος αποκλεισμού μαθητών με ειδικές ανάγκες
Άνω Πετράλωνα: Μαθητές και γονείς αντιδρούν στη μετατροπή του 9ου Γυμνασίου-Λυκείου σε "Ωνάσειο"
taksi
Ελλείψεις προσωπικού σε δημοτικό σχολείο προκαλούν έντονες αντιδράσεις γονέων - Φόβοι για συγχωνεύσεις τμημάτων και αύξηση μαθητών ανά τάξη
Παράλληλα, προειδοποιούν για τον κίνδυνο να αποδυναμωθεί το Ολοήμερο Πρόγραμμα, με πιθανές περικοπές ωρών και συγχωνεύσεις τμημάτων, γεγονός που θα...
Ελλείψεις προσωπικού σε δημοτικό σχολείο προκαλούν έντονες αντιδράσεις γονέων - Φόβοι για συγχωνεύσεις τμημάτων και αύξηση μαθητών ανά τάξη