«Γιατί έτσι!»: Απάντηση Διευθυντή προς εκπαιδευτικούς που ρώτησαν γιατί αρνείται να παραχωρήσει αίθουσα για Γ.Σ. και αιμοδοσία!
Ιδού το νέο «μοντέλο» απόλυτης διοίκησης του σχολείου - Καταγγελία για απαράδεκτη, αντισυναδελφική, αντισυνδικαλιστική στάση και δράση απέναντι στο σωματείο και τους εκπαιδευτικούς

«Γιατί έτσι» ήταν η... αποστομωτική απάντηση του Διευθυντή του 1ου Γενικού Λυκείου Συκεών Θεσσαλονίκης στην ερώτηση της προέδρου της Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, γιατί δεν παραχωρεί την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου στο οποίο προΐσταται τόσο για τη Γενική Συνέλευση όσο και για την αιμοδοσία που κάθε χρόνο πραγματοποιεί η ΕΛΜΕ!

Οπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η efsyn, σύμφωνα με την καταγγελία της Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΜΕ, η οποία πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του σχολείου (ευτυχώς ήταν καλός ο καιρός και δεν έβρεχε), ο συγκεκριμένος διευθυντής εκφράζει το νέο «μοντέλο» απόλυτης διοίκησης του σχολείου που απαξιώνει τόσο τη συνδικαλιστική δράση όσο και την κοινωνική προσφορά. 

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι τη συγκεκριμένη αίθουσα στο συγκεκριμένο σχολείο χρησιμοποιεί η Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης μόλις τα τελευταία... 30 χρόνια χωρίς μέχρι τώρα να έχει δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα από τους προηγούμενους διευθυντές ούτε να έχει υπάρξει άρνηση παραχώρησης.

Η ανακοίνωση της Γ' ΕΛΜΕ

«Η Γενική Συνέλευση της Γ΄ ΕΛΜΕ-Θ, αφού ενημερώθηκε από το Δ.Σ. του σωματείου και είδε από κοντά την εξέλιξη της διαδικασίας, καταγγέλλει τον διευθυντή του 1ου ΓΕΛ Συκεών Ζουμπούλη Παπαπαρασκευά για απαράδεκτη, αντισυναδελφική, αντισυνδικαλιστική στάση και δράση απέναντι στο σωματείο και τους συναδέλφους/ισσες.

Παρά τις επίπονες και επίμονες προσπάθειες που κατέβαλε το Δ.Σ. να έρθει σε συνεννόηση με τον εν λόγω νέο δ/ντή του 1ου ΓΕΛ Συκεών, προκειμένου να συνεχίσει η ΕΛΜΕ να πραγματοποιεί τις συνελεύσεις της και την αιμοδοσία στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου, βρέθηκε αντιμέτωπη με την παράλογη, πρωτοφανή, αυθαίρετη και αδικαιολόγητη άρνηση να συναινέσει στην παραχώρηση της αίθουσας.

Πράγματι, μόνο εμμονή εναντίον του σωματείου μπορεί να δικαιολογήσει τη στάση του, με μοναδική χαρακτηριστική απάντηση στο ερώτημα γιατί; “Γιατί, έτσι!!”. Αυτός μόνος και πρώτος σε αντίθεση με όλες τις προηγούμενες διευθύνσεις του σχολείου και χωρίς κανένα πρόβλημα στη μεταξύ μας  συνεργασία αρνήθηκε το αυτονόητο: ότι οι σχολικοί χώροι πρέπει να είναι διαθέσιμοι για συνελεύσεις και συνεδριάσεις στα σωματεία μας.

Η Γ΄ΕΛΜΕ-Θ εδώ και τριάντα χρόνια πραγματοποιεί τις έκτακτες Γ.Σ. της στο 1ο ΓΕΛ ΣΥΚΕΩΝ. Να τον πληροφορήσουμε, λοιπόν, για άλλη μια φορά, πως το σχολείο ανήκει στην εκπαιδευτική κοινότητα και τους φορείς της και κανείς δεν έχει δικαίωμα να εμποδίζει το έργο και τη δράση τους.

Ο συγκεκριμένος δ/ντής άλλωστε από την πρώτη φορά που το σωματείο ήρθε σε επαφή μαζί του ήταν αρνητικός σε κάθε αυτονόητη συνεργασία, ακόμη και για τα ιδιαίτερα ζητήματα και προβλήματα του σχολείου. 

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι από την πρώτη μέρα λειτουργίας των σχολείων πρωτοστατεί στην επιχείρηση παραβίασης των εργασιακών μας δικαιωμάτων και επιβολής αναγκαστικής 30ωρης παραμονής στο σχολείο, επινοώντας κατά το δοκούν διάφορους τρόπους διασφάλισης της καθημερινής παραμονής στο σχολείο ως τις 2.00. Στη μόλις δύο μηνών διεύθυνσή του, επιδίωξή του είναι η αξιοποίηση των υπερεξουσίων των νέων δ/ντών και όχι η συλλογική δημοκρατική λειτουργία του συλλόγου. 

Αν και η άρνησή του να συναινέσει στην παραχώρηση της αίθουσας για την πραγματοποίηση ΓΣ και αιμοδοσίας(!!) αποτελεί μάλλον πανελλήνια αρνητική πρωτιά, η στάση του είναι ενδεικτική του ρόλου που θέλει κυβέρνηση και υπουργείο να υπηρετούν οι διευθυντές-manager, με υπερεξουσίες στο αγοραίο σχολείο τους, στο πλαίσιο των αντιλαϊκών, αντιεκπαιδευτικών πολιτικών κυβερνήσεων, Ε.Ε., κεφαλαίου καθώς και των επιθέσεων στο κίνημα των εκπαιδευτικών και τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματά μας.

Φαίνεται πως οι υπερεξουσίες των νέων δ/ντών και το “αυτόνομο” κατηγοριοποιημένο σχολείο συναντούν την αποδοχή και της διοίκησης του δήμου, που, αν και του απευθυνθήκαμε, προχώρησε σε μια μετάθεση ευθυνών (δηλώνοντας αναρμόδιος!), χωρίς να πάρει ουσιαστικά θέση και σε βάρος εν τέλει της δράσης του σωματείου μας. Τέλος, παρά τις προφορικές διαβεβαιώσεις για το αυτονόητο δικαίωμα του σωματείου να πραγματοποιεί τις Γ.Σ. του στο συγκεκριμένο χώρο από τον Δ/ντή Δ/θμιας Εκπ/σης, δεν είδαμε έμπρακτα να παίρνει θέσει ούτε και αυτός.

Μήπως όμως τελικά εκείνο που ενοχλεί είναι η αγωνιστική δράση και μαχητικότητα της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ και οι ισχυροί δεσμοί της με τους συναδέλφους\ισσες ;»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ: Τι δείχνει Μελέτη του Χάρβαρντ για τις ανεμογεννήτριες

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 26/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

odigos
Αλλαγές στην ανανέωση των διπλωμάτων για τους οδηγούς πάνω από 60 ετών
Αλλαγή στα ηλικιακά όρια και στις διαδικασίες επανέκδοσης μιας άδειας οδήγησης - Μια κατηγορία οδηγών θα πρέπει να ξεχάσει την οδήγηση τη νύχτα
Αλλαγές στην ανανέωση των διπλωμάτων για τους οδηγούς πάνω από 60 ετών
goneis
Δικαιούνται άδεια οι γονείς για να συνοδεύσουν τα παιδιά τους την πρώτη μέρα στο σχολείο;
Νέα σχολική χρονιά: Ποιοι εργαζόμενοι γονείς δικαιούνται άδεια σχολικής παρακολούθησης;
Δικαιούνται άδεια οι γονείς για να συνοδεύσουν τα παιδιά τους την πρώτη μέρα στο σχολείο;
ΦΥΣΙΚΗ 1.jpg
Οι ώρες της διδασκαλίας της Φυσικής στο Γενικό Λύκειο (ΓΕΛ) - Bασικό πρόβλημα ο χρόνος
Η συνεργατική και διερευνητική μάθηση, με το ισχύον ωρολόγιο πρόγραμμα Φυσικής, είναι ανέφικτη.
Οι ώρες της διδασκαλίας της Φυσικής στο Γενικό Λύκειο (ΓΕΛ) - Bασικό πρόβλημα ο χρόνος