Θεσσαλονίκη: Χωρίς σχολικό λεωφορείο 600 μαθητές με αναπηρία
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Πάνω από 600 μαθητές μένουν χωρίς μετακίνηση από και προς το σχολείο τους, στη Θεσσαλονίκη

Ένα σοβαρό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στη Θεσσαλονίκη, σχετικά με τις μετακινήσεις των μαθητών/τριών με αναπηρία από και προς τις σχολικές μονάδες και η ΕΣΑμεΑ μεταφέρει με επιστολή της (επισυνάπτεται) στο υπουργείο Εσωτερικών την αγανάκτηση εκατοντάδων οικογενειών μαθητών και μαθητριών με αναπηρία, με τον συνολικό αριθμό αυτών που δεν καλύπτεται η μετακίνησή τους στη συγκεκριμένη περιοχή, να υπερβαίνει τους 600!

Η ΕΣΑμεΑ ενημερώθηκε ότι οι υποψήφιοι ανάδοχοι τουριστικοί πράκτορες-ιδιοκτήτες μεταφορικών μέσων μαζικής μεταφοράς θεωρούν ασύμφορη την τιμή για τα σχολικά δρομολόγια, με αποτέλεσμα 13 από αυτά, που αφορούν στα Ειδικά Σχολεία της πόλης της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής, να μην εκτελούνται, την στιγμή μάλιστα που το σχολικό έτος 2023-2024 έχει ήδη ξεκινήσει.

Σε περίπτωση που κηρυχθεί άγονος και ο τρίτος διαγωνισμός της Π.Κ.Μ., που πρόκειται να πραγματοποιηθεί σήμερα, για την ανάληψη των μετακινήσεων των μαθητών/τριών με αναπηρία, εξαιτίας της μη συμμετοχής υποψήφιων ανάδοχων τουριστικών πρακτόρων και ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων, απομένει σύμφωνα με τον νόμο, η προβλεπόμενη αποζημίωση από την Π.Κ.Μ. των γονέων και κηδεμόνων για τη μεταφορά των παιδιών τους, και η οποία ενέργεια σαφώς σε καμία περίπτωση δεν συνιστά λύση.

Η ΕΣΑμεΑ τονίζει ότι είναι άμεση και επιτακτική ανάγκη να επιλυθεί το μείζον αυτό ζήτημα. Οφείλει να διασφαλίσει την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών/τριών με αναπηρία από και προς τις σχολικές μονάδες Θεσσαλονίκης εδώ και τώρα.

Κανένα παιδί με αναπηρία, κανένας μαθητής και καμία μαθήτρια με αναπηρία, ούτε στη Θεσσαλονίκη, ούτε πουθενά αλλού στην Ελλάδα, δεν πρέπει να αποκλειστεί, δεν πρέπει να αποκλείεται από το δικαίωμα στη δημόσια εκπαιδευτική διαδικασία, στο πανανθρώπινο αγαθό της εκπαίδευσης, λόγω αδυναμίας του κράτους, της ελληνικής πολιτείας, να εκπληρώσει την ευθύνη που έχει και να διασφαλίσει την μεταφορά του/της προς και από το δημόσιο σχολείο, γι’ αυτό και η ΕΣΑμεΑ ζητά ΑΜΕΣΗ παρέμβαση για την επίλυση του σοβαρότατου αυτού προβλήματος.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Καρκίνος παγκρέατος
Από το σάκχαρο στον ίκτερο: Τα πρώτα σημάδια καρκίνου παγκρέατος
Σύμφωνα με Βρετανό χειρουργό ογκολόγο του NHS, τρεις μικρές αλλά σημαντικές αλλαγές στο σώμα μπορεί να αποτελούν πρώιμες ενδείξεις της νόσου και...
Από το σάκχαρο στον ίκτερο: Τα πρώτα σημάδια καρκίνου παγκρέατος
sillipsi_new1.jpg
Πολεοδομικό κύκλωμα με «ταρίφα» έως 30.000 ευρώ: Ποινικές διώξεις για έξι συλληφθέντες
Στο μικροσκόπιο των Αρχών υπόθεση δωροδοκιών για αυθαίρετα, άδειες και μείωση προστίμων – Πάνω από 300.000 ευρώ κατασχέθηκαν στις έρευνες
Πολεοδομικό κύκλωμα με «ταρίφα» έως 30.000 ευρώ: Ποινικές διώξεις για έξι συλληφθέντες
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026, τα θέματα στην Οικονομία ΓΕΛ
ΟΕΦΕ: Βατά και χωρίς εκπλήξεις σήμερα τα θέματα στα μαθήματα ειδικότητας των ΕΠΑΛ
Καλά προετοιμασμένοι μαθητές μπορούσαν να ανταποκριθούν με επιτυχία στις απαιτήσεις των εξετάσεων
ΟΕΦΕ: Βατά και χωρίς εκπλήξεις σήμερα τα θέματα στα μαθήματα ειδικότητας των ΕΠΑΛ
spoudes-stin-kypro
Υποτροφίες Καρέλια 2026-2027: Νέα ευκαιρία για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές με ενίσχυση έως 20.000 ευρώ
Το Ίδρυμα Καρέλια προκηρύσσει 32 υποτροφίες για αριστούχους αποφοίτους – Έως τις 30 Ιουνίου οι αιτήσεις
Υποτροφίες Καρέλια 2026-2027: Νέα ευκαιρία για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές με ενίσχυση έως 20.000 ευρώ