Αυτά τα σχολεία θα είναι κλειστά αύριο Πέμπτη
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Σε ποιες περιοχές θα μείνουν τα σχολεία κλειστά και αύριο Πέμπτη

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Πέμπτη (28.09.23) όλα τα σχολεία του Δήμου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας στην Εύβοια, τη στιγμή που η κακοκαιρία Elias «σφυροκοπά» την περιοχή.

Βόλος

Με απόφαση του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου ανακοινώθηκε ότι αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα μείνουν κλειστά σε όλη την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας της Μαγνησίας λόγω των σοβαρών προβλημάτων προβλημάτων από την κακοκαιρία Elias.

Μαγνησία: Αλμυρός - Νότιο Πήλιο - Ζαγορά - Σκιάθος

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και βάσει Απόφασης Δημάρχου 208/2023 τα σχολεία του Δήμου Αλμυρού θα παραμείνουν κλειστά και για αύριο (Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου).

Τα μαθήματα θα δια εξαχθούν μέσω τηλεκπαίδευσης.

Με απόφαση του Δημάρχου Νοτίου Πηλίου, ανακοινώνεται η αναστολή λειτουργείας όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, αύριο Πέμπτη 28 και Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου.

Τα μαθήματα, δύναται να πραγματοποιηθούν μέσω τηλεκπαίδευσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του Υπουργείου Παιδείας και τις οδηγίες της αρμόδιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του Νομού.

Κλειστά και αύριο, Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου, θα παραμείνουν όλα τα σχολεία στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου και Σκιάθου. Τα μαθήματα θα διεξαχθουν μέσω τηλεκπαίδευσης, όσο αυτό είναι δυνατόν.

Αμπέλια Τρικάλων

Το γυμνάσιο Αμπελιών θα παραμείνει κλειστό και τα μαθήματα θα γίνουν μέσω τηλεκπαίδευσης.  Οι μαθητές της Χρυσομηλιάς, που δεν μπορούν να μετακινηθούν στα σχολεία της Καλαμπάκας θα παρακολουθήσουν επίσης μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης.

Ανοίγουν αύριο 

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο όλα τα σχολεία σε Λάρισα, Λαμία Τρίκαλα, Φάρσαλα, Μετέωρα που έκλεισαν λόγω της κακοκαιρίας Elias. 

Αναλυτικά, θα λειτουργήσουν κανονικά οι σχολικές μονάδες στον δήμο Λαρισαίων, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου. Για όσα σχολεία έχει κριθεί απαραίτητη η μεταγκατάστασή τους, ισχύουν οι προηγούμενες ανακοινώσεις. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμος Τρικκαίων ενημερώνει ότι την Πέμπτη τα σχολεία θα ανοίξουν για την κανονική και επίσημη έναρξη της σχολικής χρονιάς. 

Μετά το πέρας της κατάστασης ετοιμότητας στην οποία βρέθηκε ο δήμος Τρικκαίων για το προηγούμενο τριήμερο, τα σχολεία ανοίγουν για να υποδεχθούν μαθητές, μαθήτριες, εκπαιδευτικούς.

«Ο Δήμος Τρικκαίων, μερίμνησε για την καθαριότητα στις αυλές ήδη πριν την έλευση του νέου κύματος κακοκαιρίας, ενώ έγιναν και παρεμβάσεις – συντηρήσεις – επισκευές, όπου αυτές ήταν απαραίτητες. Σε σχολεία, που βρίσκονται σε χωριά με μέγιστη καταστροφή, έγιναν παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να είναι έτοιμα για να υποδεχθούν την εκπαιδευτική κοινότητα. Επίσης, ο Δήμος Τρικκαίων ολοκλήρωσε τη διαδικασία καταγραφής των μεσοπρόθεσμων παρεμβάσεων, που απαιτούνται σε υποδομές των διδακτηρίων» αναφέρει η ανακοίνωση. 

Από το δήμο Φαρσάλων γίνεται γνωστό, πως αύριο Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, θα λειτουργήσουν κανονικά όλα τα σχολεία, όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στην επαρχία Φαρσάλων.

Ο δήμαρχος Λαμιέων, Θύμιος Καραΐσκος, μιλώντας στο LamiaReport.gr,  επιβεβαίωσε ότι σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα για την εξέλιξη του καιρού, δεν προβλέπονται ακραία φαινόμενα το πρωί της Πέμπτης, ώστε να υπάρχει ανησυχία για την ασφαλή μετακίνηση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων, επομένως τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά. 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΚΠΑ
Ποιο ήταν το πρώτο όνομα της Αθήνας;
Πριν αποκτήσει το όνομα με το οποίο είναι γνωστή σήμερα, η πόλη πέρασε από διάφορες ονομασίες που συνδέονται με μυθικά πρόσωπα και παραδόσεις της...
Ποιο ήταν το πρώτο όνομα της Αθήνας;
didaskalia-ellinikis-glwssas
Η διαφορά ανάμεσα σε "πολύ" και "πολλή" που μπερδεύει πολλούς
Πολλοί δυσκολεύονται να ξεχωρίσουν πότε πρέπει να γράφεται "πολύ" και πότε "πολλή", με αποτέλεσμα να εμφανίζονται συχνά ορθογραφικά λάθη τόσο στον...
Η διαφορά ανάμεσα σε "πολύ" και "πολλή" που μπερδεύει πολλούς
δημοσκόπηση action24
Δημοσκόπηση Opinion Poll: ΝΔ 25,6%, δεύτερος ο Τσίπρας με 13%, τρίτη η Καρυστιανού, τέταρτο το ΠΑΣΟΚ με μονοψήφιο
Αλλαγές στον δημοσκοπικό χάρτη καταγράφονται από τότε που ανακοινώθηκαν επισήμως τα κόμματα του Αλέξη Τσίπρα και της Μαρίας Καρυστιανού.
Δημοσκόπηση Opinion Poll: ΝΔ 25,6%, δεύτερος ο Τσίπρας με 13%, τρίτη η Καρυστιανού, τέταρτο το ΠΑΣΟΚ με μονοψήφιο