paris-diagvnismos-orthographias
Ο μεγαλύτερος διαγωνισμός ορθογραφίας στον κόσμο

Σε υπαίθρια τάξη για τον μεγαλύτερο διαγωνισμό ορθογραφίας στον κόσμο μετατράπηκε την Κυριακή ο διασημότερος δρόμος του Παρισιού, η λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων.

Αποκαλύπτοντας την αγάπη τους για τις λέξεις -σαν την ψύχωση με την ορθογραφία των Αμερικανών-, πάνω από 50.000 Γάλλοι υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στον διαγωνισμό, όπου κλήθηκαν να αποδώσουν πιστά στο χαρτί κείμενα που θα τους διάβαζαν. Τελικά επελέγησαν 5.000 αιτούντες, ηλικίας 10-90 ετών, για τους τρεις γύρους του διαγωνισμού.

Κάτω από έναν λαμπρό ήλιο τοποθετήθηκαν από 1.779 θρανία στη λεωφόρο του Παρισιού για κάθε γύρο, καθώς οι διοργανωτές προσπαθούσαν και κατάφεραν να σπάσουν το παγκόσμιο ρεκόρ για μαζικό διαγωνισμό ορθογραφίας.

Στον πρώτο γύρο ο δημοσιογράφος Ογκιστέν Τραπενάρ, της οργάνωσης «Βιβλιοθήκες χωρίς Σύνορα», διάβασε στους συμμετέχοντες ένα απόσπασμα από το «La Mule du Pape» - της συλλογής διηγημάτων «Γράμματα από το Μύλο μου» του φημισμένου Γάλλου πεζογράφου και θεατρικού συγγραφέα Αλφόνς Ντοντέ. Mε την πρώτη αυτή πρώτη υπαγόρευση, που έγινε παρουσία των Guinness World Records, έσπασε και το ρεκόρ για τον μεγαλύτερο μαζικό διαγωνισμό ορθογραφίας στον κόσμο, καθώς μετείχαν πάνω από 1.650 άτομα.

Απίστευτες εικόνες στο Παρίσι: Η λεωφόρο...

Ο δεύτερος γύρος περιλάμβανε την ανάγνωση από τη μυθιστοριογράφο Κατρίν Πανκόλ ενός κειμένου της Βερονίκ Οβαλντέ, του «Fille en colére sur un banc de pierre», και ο τρίτος την ανάγνωση κειμένου του Ντανιέλ Ερερό από τον πρώην διεθνή της εθνικής ομάδας ράγκμπι της Γαλλίας, Πιερ Ραμπαντάν.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βενζινη
Απεργία στα βενζινάδικα προ των πυλών - Ελήφθη απόφαση, μένει η ανακοίνωση
Η τελική απόφαση, ωστόσο, παραμένει ανοιχτή και θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τη σημερινή συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος.
Απεργία στα βενζινάδικα προ των πυλών - Ελήφθη απόφαση, μένει η ανακοίνωση
Απεργία, ΑΔΕΔΥ, κινητοποίηση
«Παραλύει» η Αθήνα με τριπλή απεργία – Στους δρόμους γιατροί, εφοριακοί και ταξί
Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν σήμερα Πέμπτη 19/3, πού θα γίνουν οι συγκεντρώσεις και τι ζητούν οι εργαζόμενοι – Χωρίς ταξί και σήμερα η Αττική
«Παραλύει» η Αθήνα με τριπλή απεργία – Στους δρόμους γιατροί, εφοριακοί και ταξί