παιδιά
Γιατί τα παιδιά επιζητούν την επανάληψη και πώς τα βοηθάει

Πολλές φορές τα παιδιά εκφράζουν την αγάπη τους για την επανάληψη, ιδιαίτερα σε μικρότερες ηλικίες, ζητώντας από τους γονείς, μεταξύ άλλων, να διαβάζουν το ίδιο παραμύθι σε επανάληψη.

Η επαναλαμβανόμενη ή κυκλική συμπεριφορά είναι πολύ φυσιολογική κατά τη διάρκεια της νηπιακής ηλικίας. Κάνοντας το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά, τα μικρά παιδιά μαθαίνουν και αναπτύσσονται. Το να τηρείτε σταθερά το τελετουργικό σας ή να απαντάτε σε ίδιες ερωτήσεις, είναι συνήθειες που βοηθούν επίσης τα νήπια να αισθάνονται ασφαλή, σύμφωνα με το healthstories.gr.

Η σημασία της επανάληψης

Τα παιδιά έλκονται προς την επανάληψη επειδή είναι οικεία και παρηγορητική. Οι συνεπείς ρουτίνες βοηθούν τα νήπια να κατανοήσουν τον κόσμο και νιώθουν ασφάλεια όταν ξέρουν τι θα ακολουθήσει. Για παράδειγμα, ένα νήπιο που ξέρει ότι ο χρόνος παιχνιδιού είναι πάντα μετά το πρωινό, μπορεί να χαλαρώσει και να απολαύσει το γεύμα του αντί να ανησυχεί για το τι θα συμβεί αργότερα.

Η επανάληψη είναι επίσης ένα ουσιαστικό μέρος της μάθησης. Αυτό περιλαμβάνει την επανάληψη γνωστών φράσεων, τραγουδιών και ομοιοκαταληξιών ή την ανάγνωση του ίδιου βιβλίου ξανά και ξανά.

Αν και μπορεί να αισθάνεστε ότι είναι κουραστικό να διαβάζετε τα ίδια βιβλία, να παίζετε τα ίδια παιχνίδια και να τραγουδάτε τα ίδια τραγούδια, προσπαθήστε να συνεχίσετε γιατί η επανάληψη πραγματικά βοηθά τα νήπια να αναπτύξουν τον εγκέφαλό τους. Η έρευνα δείχνει ότι τα παιδιά είναι πιο πιθανό να προσθέσουν νέες λέξεις στο λεξιλόγιό τους όταν τις ακούν στην ίδια ιστορία πολλές φορές.

Η επανάληψη μπορεί επίσης να είναι ενστικτώδης για πολλά νήπια. «Τα παιδιά αισθάνονται μια παρόρμηση να επαναλάβουν ορισμένες δραστηριότητες ή εργασίες ξανά και ξανά», λέει στο verywellfamily.com η Pamela Green, εκπαιδευτικός και σύμβουλος Montessori.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ: Τι δείχνει Μελέτη του Χάρβαρντ για τις ανεμογεννήτριες

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 26/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα