παιδιά
Γιατί τα παιδιά επιζητούν την επανάληψη και πώς τα βοηθάει

Πολλές φορές τα παιδιά εκφράζουν την αγάπη τους για την επανάληψη, ιδιαίτερα σε μικρότερες ηλικίες, ζητώντας από τους γονείς, μεταξύ άλλων, να διαβάζουν το ίδιο παραμύθι σε επανάληψη.

Η επαναλαμβανόμενη ή κυκλική συμπεριφορά είναι πολύ φυσιολογική κατά τη διάρκεια της νηπιακής ηλικίας. Κάνοντας το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά, τα μικρά παιδιά μαθαίνουν και αναπτύσσονται. Το να τηρείτε σταθερά το τελετουργικό σας ή να απαντάτε σε ίδιες ερωτήσεις, είναι συνήθειες που βοηθούν επίσης τα νήπια να αισθάνονται ασφαλή, σύμφωνα με το healthstories.gr.

Η σημασία της επανάληψης

Τα παιδιά έλκονται προς την επανάληψη επειδή είναι οικεία και παρηγορητική. Οι συνεπείς ρουτίνες βοηθούν τα νήπια να κατανοήσουν τον κόσμο και νιώθουν ασφάλεια όταν ξέρουν τι θα ακολουθήσει. Για παράδειγμα, ένα νήπιο που ξέρει ότι ο χρόνος παιχνιδιού είναι πάντα μετά το πρωινό, μπορεί να χαλαρώσει και να απολαύσει το γεύμα του αντί να ανησυχεί για το τι θα συμβεί αργότερα.

Η επανάληψη είναι επίσης ένα ουσιαστικό μέρος της μάθησης. Αυτό περιλαμβάνει την επανάληψη γνωστών φράσεων, τραγουδιών και ομοιοκαταληξιών ή την ανάγνωση του ίδιου βιβλίου ξανά και ξανά.

Αν και μπορεί να αισθάνεστε ότι είναι κουραστικό να διαβάζετε τα ίδια βιβλία, να παίζετε τα ίδια παιχνίδια και να τραγουδάτε τα ίδια τραγούδια, προσπαθήστε να συνεχίσετε γιατί η επανάληψη πραγματικά βοηθά τα νήπια να αναπτύξουν τον εγκέφαλό τους. Η έρευνα δείχνει ότι τα παιδιά είναι πιο πιθανό να προσθέσουν νέες λέξεις στο λεξιλόγιό τους όταν τις ακούν στην ίδια ιστορία πολλές φορές.

Η επανάληψη μπορεί επίσης να είναι ενστικτώδης για πολλά νήπια. «Τα παιδιά αισθάνονται μια παρόρμηση να επαναλάβουν ορισμένες δραστηριότητες ή εργασίες ξανά και ξανά», λέει στο verywellfamily.com η Pamela Green, εκπαιδευτικός και σύμβουλος Montessori.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aithousa
Ιταλία: Μαθητές θα πληρώνουν πρόστιμο έως 10.000 ευρώ όταν επιτίθενται σε καθηγητές και σχολικό προσωπικό
Πρόκειται για αποζημίωση προς τα σχολικά συγκροτήματα όπου σημειώνονται οι επιθέσεις, ενώ το πρόστιμο θα επιβάλλεται μετά από καταδικαστική απόφαση...
Ιταλία: Μαθητές θα πληρώνουν πρόστιμο έως 10.000 ευρώ όταν επιτίθενται σε καθηγητές και σχολικό προσωπικό
πυρκαγιά πυροσβεστική
Μεγάλη φωτιά στα Χανιά- Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Έχουν κινητοποιηθεί 45 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 12 οχήματα ενώ συνδρομή υπάρχει και από υδροφόρες ΟΤΑ
Μεγάλη φωτιά στα Χανιά- Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο