φεστιβαλ μαθητών
Το μέλλον ανήκει στους μαθητές που το σχεδιάζουν

Ελπίδες και προσδοκίες για ένα καλύτερο μέλλον γέννησε η παρουσίαση των εντυπωσιακών εργασιών των μαθητών που συμμετείχαν στο 12ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας το οποίο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 04 και την Παρασκευή 05 Μαΐου στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας.

Περισσότεροι από 900 μαθητές Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης  (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο,  Λύκειο, Σχολεία 2ης Ευκαιρίας, κ.λπ), συνοδευόμενοι από 100 και πλέον εκπαιδευτικούς σχολείων της Λάρισας, της Καρδίτσας, της Θεσσαλονίκης, της Λαμίας & της Ημαθίας ξεδίπλωσαν τις ψηφιακές δεξιότητες και τη δημιουργικότητά τους και παρουσίασαν -ενώπιων των συμμαθητών τους, των γονέων & των εκπαιδευτικών τους- τα ψηφιακά έργα που δημιούργησαν καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, υπό την επίβλεψη και παιδαγωγική καθοδήγηση των εκπαιδευτικών.

Εργαζόμενοι μεθοδικά και συστηματικά, με τις γνώσεις και τις ικανότητές τους, οι μαθητές των σχολείων της πόλης μας, εντυπωσίασαν τους παραβρισκόμενους. Το χαμόγελο, ζωγραφισμένο στα λαμπερά τους πρόσωπα, αποτέλεσε την καλύτερη ανταμοιβή για γονείς & εκπαιδευτικούς, ενώ παράλληλα απέδειξε πως με σκληρή δουλειά, αγάπη & μεράκι, το μέλλον μπορεί να προδιαγράφεται ευοίωνο.

μαθητικό φεστιβάλ

Το Φεστιβάλ διεξήχθη για 12η συνεχή χρονιά στη Λάρισα, την Πόλη που Μαθαίνει, τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, και διοργανώθηκε από την Οργανωτική Επιτροπή Λάρισας σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, το 2ο Δ.Ι.Ε.Κ. Λάρισας, το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης Π.Ε. Λάρισας, το Μουσικό Σχολείο Λάρισας και το 1ο ΣΔΕ Λάρισας, με την υποστήριξη του Δήμου Λαρισαίων, της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής (Π.Ε.ΚΑ.Π), της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδος (Ε.Π.Ε), της Ελληνικής Εταιρίας Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Ε.Π.Υ) και της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση (Ε.Τ.Π.Ε), ενώ σημαντική για την επιτυχία του ήταν και η συνδρομή της Επιστημονικής Ένωσης για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (ΕΕΠΕΚ).

Κατά το χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Δρ. Δημήτρης Κολοκοτρώνης απεύθυνε τις θερμότατες ευχαριστίες του σε όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, και πιο συγκεκριμένα, στον Αντιδήμαρχο Διοίκησης, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Δρ. Δημήτριο Δεληγιάννη, στην Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Ζιάκα Βασιλική, στον Διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Ζέρβα Νικόλαο, στη Διευθύντρια Α/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Καραγιώργου Αικατερίνη και στη Σύμβουλο Εκπαίδευσης & Δημοτική Σύμβουλο κ. Ξυνοπούλου Ελένη για την υποστήριξη και τη συνεργασία τους, στη Διεύθυνση και το Σύλλογο εκπαιδευτικών του Μουσικού Σχολείου Λάρισας που για 12η συνεχή χρονιά μεριμνούν για την άρτια διεξαγωγή του Φεστιβάλ, στους Συμβούλους Εκπαίδευσης, τους Διευθυντές των σχολείων, στους συναδέλφους Εκπαιδευτικούς, σε όλα τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής που προσέφεραν εθελοντικά και με χαρά τις υπηρεσίες τους, στους γονείς, σε όποιους άλλους παρευρέθησαν στην εκδήλωση, αλλά ΚΥΡΙΩΣ, στους περισσότερους από 900 μαθητές από το Νηπιαγωγείο έως το Λύκειο, στους οποίους, όπως χαρακτηριστικά επισημάνθηκε, το μέλλον – δικαιωματικά- τους ανήκει.

μαθητικό φεστιβάλ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι πολύ σοβαρό θεραπεύουν οι τηγανητές πατάτες;

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα