υπουργειο Παιδείας
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Προσοχή! Σε κάθε περίπτωση, προϋπόθεση τοποθέτησης σε θέση Διευθυντή σχολικής μονάδας ή Ε.Κ. είναι ο υποψήφιος να συμπληρώνει το υποχρεωτικό ωράριο της θέσης του Διευθυντή στις σχολικές μονάδες και τα Ε.Κ. που δηλώνει

Σήμερα Δευτέρα 10 και αύριο Τρίτη 11 Απριλίου κάνουν τις δηλώσεις προτίμησης σχολείων οι υποψήφιοι διευθυντές σχολικών μονάδων. Κοντολογίς υποβάλουν ηλεκτρονικά στη διαδικτυακή πύλη https://schooldirectors.minedu.gov.gr δήλωση τοποθέτησης με σειρά προτίμησης για τις σχολικές μονάδες και τα εργαστηριακά κέντρα που επιθυμούν, εντός αποκλειστικής προθεσμίας δύο (2) εργάσιμων ημερών, από 10/04/2023 και ώρα 8:00 π.μ έως 11/04/2023 και ώρα 23:59 (άρθρο 12 της υπ’ αριθμ. Φ.361.22/6/149788/Ε3/2-12-2022 (ΦΕΚ 6141/Β΄/3-12-2022).

Σε κάθε περίπτωση, προϋπόθεση τοποθέτησης σε θέση Διευθυντή σχολικής μονάδας ή Ε.Κ. είναι ο υποψήφιος να συμπληρώνει το υποχρεωτικό ωράριο της θέσης του Διευθυντή στις σχολικές μονάδες και τα Ε.Κ. που δηλώνει (παρ. ε άρθρο 39 του ν.4823/2021).

Η Υπουργική Απόφαση Φ.361.22/6/149788 /Ε3/2-12-2022 προβλέπει ότι «υποψήφιοι που δεν υποβάλουν δήλωση προτίμησης διαγράφονται από τον πίνακα».

Οι τοποθετήσεις των νέων Διευθυντών Σχολείων θα γίνουν από 18 έως 20 Απριλίου. 

Όσοι τοποθετούνται σε θέσεις στελεχών της εκπαίδευσης διαγράφονται, μετά από την έκδοση της απόφασης τοποθέτησης, από τον αξιολογικό πίνακα επιλογής και θεωρείται ότι έχουν αυτοδικαίως παραιτηθεί από άλλη θέση στελέχους της εκπαίδευσης που κατέχουν.

Ωστόσο πολλά παράπονα και επικρίσεις φτάνουν στο alfavita.gr καθώς στη διαδικασία των δηλώσεων προτίμησης  δεν υπάρχει ούτε  ένδειξη που να επιβεβαιώνει ότι η δήλωση είναι επιτυχής ούτε κάποιος Αριθμός Πρωτοκόλλου έτσι ώστε να καθησυχάζεται ο υποψήφιος ότι όλα πήγαν καλά.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Χάρης Δούκας
Χάρης Δούκας: «Ναι» σε κριτική στον Τσίπρα, αλλά «αντίπαλός μας είναι η ΝΔ»
«Αιχμές" κατά της Άννας Διαμαντοπούλου από τον δήμαρχο Αθηναίων: «Οτιδήποτε άλλο είναι δώρο στον Μητσοτάκη»
Χάρης Δούκας: «Ναι» σε κριτική στον Τσίπρα, αλλά «αντίπαλός μας είναι η ΝΔ»
Νίκος Παπαϊωάννου
N. Παπαϊωάννου για 400.000 πτυχία πρώην ΤΕΙ: Γιατί δεν μπήκε η ρύθμιση στη Βουλή
«Χρειάζεται τεχνοκρατική συζήτηση» σημειώνει ο υφυπ. Παιδείας - Γιατί δεν μπαίνουν στα νέα πανεπιστημιακά τμήματα όλοι οι απόφοιτοι των ΤΕΙ
N. Παπαϊωάννου για 400.000 πτυχία πρώην ΤΕΙ: Γιατί δεν μπήκε η ρύθμιση στη Βουλή