sxoleio
Περιμένουμε από το Υπουργείο Παιδείας να αξιολογήσει τη συμπεριφορά της συγκεκριμένης Συμβούλου, συμπεριφορά η οποία ξεπερνάει τα όρια του απλού υπηρεσιακού παραπτώματος, και να προβεί στις προσήκουσες ενέργειες.

Στην απαράδεχτη συμπεριφορά της Συμβούλου Φιλολόγων Νομού Έβρου, η οποία σε μια από τις πρώτες δημόσιες τοποθετήσεις της, εκφράζοντας την άποψή της για τους εκπαιδευτικούς με τους οποίους πρόκειται (;) να συνεργαστεί, χρησιμοποίησε χαρακτηρισμούς όπως «κοπρόσκυλα», «κοπρίτες» και «αγράμματοι, εθνομηδενιστές και σκοταδιστές», «τους χρειάζεται αξιολόγηση και πέταμα» αναφέρεται η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων και ζητάει την άμεση έκπτωση της εν λόγω Συμβούλου από το αξίωμά της και τη διαγραφή της από τον προσωρινό ενιαίο αξιολογικό πίνακα υποψηφίων Διευθυντών σχολικών μονάδων.

Η Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων  (ΠΕΦ)

Με δυσάρεστη έκπληξη πληροφορηθήκαμε την απαράδεχτη συμπεριφορά της Συμβούλου Φιλολόγων Νομού Έβρου, η οποία σε μια από τις πρώτες δημόσιες τοποθετήσεις της, εκφράζοντας την άποψή της για τους εκπαιδευτικούς με τους οποίους πρόκειται (;) να συνεργαστεί, χρησιμοποίησε χαρακτηρισμούς όπως «κοπρόσκυλα», «κοπρίτες» και «αγράμματοι, εθνομηδενιστές και σκοταδιστές», «τους χρειάζεται αξιολόγηση και πέταμα.

συμβουλος εκπαιδευσης φιλολογων εβρου

Η ανήκουστη και ανάρμοστη για εκπαιδευτικούς, και μάλιστα για εκπαιδευτικά στελέχη, φρασεολόγια της, δεν εκφράζει μόνον εμπάθεια και υποτίμηση, αλλά, ταυτόχρονα, προσβάλλει το λειτούργημα το εκπαιδευτικού, το οποίο υποτίθεται ότι υπηρετεί και η ίδια. Οι απόψεις της για τον κλάδο των εκπαιδευτικών αποκαλύπτουν τις προθέσεις της για τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύει να ασκήσει τα καθήκοντα της.  Καθώς το υπουργείο επιδιώκει την εφαρμογή της ατομικής αξιολόγησης, το ενδεχόμενο να αξιολογηθούν οι συνάδελφοι  σε κλίμα εκφοβισμού και με κριτήριο τις επικίνδυνες στερεοτυπικές απόψεις της Συμβούλου Φιλολόγων Έβρου, είναι εφιαλτικό.

Περιμένουμε από το Υπουργείο Παιδείας να αξιολογήσει τη συμπεριφορά της συγκεκριμένης Συμβούλου, συμπεριφορά η οποία ξεπερνάει τα όρια του απλού υπηρεσιακού παραπτώματος, και να προβεί στις προσήκουσες ενέργειες.  Ο τρόπος με τον οποίο θα αντιμετωπίσουν οι υπεύθυνοι το ζήτημα, θα είναι μια σαφής ένδειξη για το πώς αντιλαμβάνονται την αξιολόγηση.

Ως εκ τούτου, το ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων συντάσσεται με τους συναδέλφους  της Β΄ΕΛΜΕ Έβρου και υποστηρίζει τα αιτήματά τους για την άμεση έκπτωση της εν λόγω Συμβούλου από το αξίωμά της και τη διαγραφή της από τον προσωρινό ενιαίο αξιολογικό πίνακα υποψηφίων Διευθυντών σχολικών μονάδων.

Από την ΠΕΦ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο εκπαιδευτικός Δημητρης Χαρτζουλάκης στο Πειθαρχικό με το ερώτημα της αργίας
Κλιμάκωση διώξεων: Σε δυνητική αργία ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Χαρτζουλάκης – Κινητοποίηση στις 29 Απριλίου
Στο «εδώλιο» του Πειθαρχικού Χρύσα Χοτζόγλου και Δημήτρης Χαρτζουλάκης με την απειλή της αργίας – Κάλεσμα για απεργιακό ξεσηκωμό στις 29 Απριλίου
Κλιμάκωση διώξεων: Σε δυνητική αργία ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Χαρτζουλάκης – Κινητοποίηση στις 29 Απριλίου
doukakis
ΙΕΠ: Παραιτήσεις χωρίς εξηγήσεις, ερωτήματα χωρίς απαντήσεις
Διαδοχικές παραιτήσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, αποφάσεις αντικατάστασης χωρίς επίσημη δημοσιοποίηση και...
ΙΕΠ: Παραιτήσεις χωρίς εξηγήσεις, ερωτήματα χωρίς απαντήσεις