sxoleio
Περιμένουμε από το Υπουργείο Παιδείας να αξιολογήσει τη συμπεριφορά της συγκεκριμένης Συμβούλου, συμπεριφορά η οποία ξεπερνάει τα όρια του απλού υπηρεσιακού παραπτώματος, και να προβεί στις προσήκουσες ενέργειες.

Στην απαράδεχτη συμπεριφορά της Συμβούλου Φιλολόγων Νομού Έβρου, η οποία σε μια από τις πρώτες δημόσιες τοποθετήσεις της, εκφράζοντας την άποψή της για τους εκπαιδευτικούς με τους οποίους πρόκειται (;) να συνεργαστεί, χρησιμοποίησε χαρακτηρισμούς όπως «κοπρόσκυλα», «κοπρίτες» και «αγράμματοι, εθνομηδενιστές και σκοταδιστές», «τους χρειάζεται αξιολόγηση και πέταμα» αναφέρεται η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων και ζητάει την άμεση έκπτωση της εν λόγω Συμβούλου από το αξίωμά της και τη διαγραφή της από τον προσωρινό ενιαίο αξιολογικό πίνακα υποψηφίων Διευθυντών σχολικών μονάδων.

Η Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων  (ΠΕΦ)

Με δυσάρεστη έκπληξη πληροφορηθήκαμε την απαράδεχτη συμπεριφορά της Συμβούλου Φιλολόγων Νομού Έβρου, η οποία σε μια από τις πρώτες δημόσιες τοποθετήσεις της, εκφράζοντας την άποψή της για τους εκπαιδευτικούς με τους οποίους πρόκειται (;) να συνεργαστεί, χρησιμοποίησε χαρακτηρισμούς όπως «κοπρόσκυλα», «κοπρίτες» και «αγράμματοι, εθνομηδενιστές και σκοταδιστές», «τους χρειάζεται αξιολόγηση και πέταμα.

συμβουλος εκπαιδευσης φιλολογων εβρου

Η ανήκουστη και ανάρμοστη για εκπαιδευτικούς, και μάλιστα για εκπαιδευτικά στελέχη, φρασεολόγια της, δεν εκφράζει μόνον εμπάθεια και υποτίμηση, αλλά, ταυτόχρονα, προσβάλλει το λειτούργημα το εκπαιδευτικού, το οποίο υποτίθεται ότι υπηρετεί και η ίδια. Οι απόψεις της για τον κλάδο των εκπαιδευτικών αποκαλύπτουν τις προθέσεις της για τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύει να ασκήσει τα καθήκοντα της.  Καθώς το υπουργείο επιδιώκει την εφαρμογή της ατομικής αξιολόγησης, το ενδεχόμενο να αξιολογηθούν οι συνάδελφοι  σε κλίμα εκφοβισμού και με κριτήριο τις επικίνδυνες στερεοτυπικές απόψεις της Συμβούλου Φιλολόγων Έβρου, είναι εφιαλτικό.

Περιμένουμε από το Υπουργείο Παιδείας να αξιολογήσει τη συμπεριφορά της συγκεκριμένης Συμβούλου, συμπεριφορά η οποία ξεπερνάει τα όρια του απλού υπηρεσιακού παραπτώματος, και να προβεί στις προσήκουσες ενέργειες.  Ο τρόπος με τον οποίο θα αντιμετωπίσουν οι υπεύθυνοι το ζήτημα, θα είναι μια σαφής ένδειξη για το πώς αντιλαμβάνονται την αξιολόγηση.

Ως εκ τούτου, το ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων συντάσσεται με τους συναδέλφους  της Β΄ΕΛΜΕ Έβρου και υποστηρίζει τα αιτήματά τους για την άμεση έκπτωση της εν λόγω Συμβούλου από το αξίωμά της και τη διαγραφή της από τον προσωρινό ενιαίο αξιολογικό πίνακα υποψηφίων Διευθυντών σχολικών μονάδων.

Από την ΠΕΦ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατακρεούργησαν τους μαθητές στην Φυσική: "Πάνω από 4 ώρες θέλουν για να λυθούν τα θέματα"

Μπάχαλο και στην Ιστορία: Άνω κάτω με αυτά τα θέματα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

poseidonos
Λεωφόρος Ποσειδώνος: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα μέχρι τις 30 Ιουνίου
Η ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να...
Λεωφόρος Ποσειδώνος: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα μέχρι τις 30 Ιουνίου
Quest
Ανταρκτική: Βρέθηκε σχεδόν άθικτο το ναυάγιο του πλοίου του τελευταίου ταξιδιού του εξερευνητή Σάκλετον
Το κουφάρι του πλοίου, ένα ατμόπλοιο μήκους 38 μέτρων, ανακαλύφθηκε στο βυθό της Θάλασσας του Λαμπραντόρ την Κυριακή από ομάδα της Βασιλικής...
Ανταρκτική: Βρέθηκε σχεδόν άθικτο το ναυάγιο του πλοίου του τελευταίου ταξιδιού του εξερευνητή Σάκλετον