ΒΑΝΑ
Οι φοιτητές αντιπαρατίθενται με τα πενιχρά τους μέσα, η υβρίστρια- καθηγήτρια χέρι-χέρι  με το γνωστό πολιτικό και μηντιακό σύστημα στο οποίο απευθύνθηκε από την πρώτη στιγμή, και το οποίο ύψωσε ασπίδα προστασίας γύρω της, παρουσιάζοντάς την ως "θύμα" των "αριστερών ταγμάτων εφόδου".

Η κυρία Βάνα Νικολαΐδου Κυριανίδου έχει κάθε δικαίωμα να αναρτά τις στερούμενες κάθε ενσυναίσθησης απόψεις της στο Facebook,  να υβρίζει και να προκαλεί ως η καθηγητική καρικατούρα του κάθε Οικονόμου ή Πορτοσάλτε, τον κόσμο που διαμαρτύρεται για το έγκλημα στα Τέμπη.

Να στρέφεται υπολογισμένα  και με κυνισμό που ξενίζει απέναντι στους ίδιους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες της Φιλοσοφικής, που κατά εκατοντάδες διαδήλωσαν για τους συνομηλίκους τους και τα  αδέλφια τους που χάθηκαν στην πρόσφατη σιδηροδρομική τραγωδία.
 
Οι θιγόμενοι φοιτητές της έχουν επίσης κάθε δικαίωμα να της επιτίθενται, να την χαρακτηρίζουν για αυτό που κατά τη γνώμη τους  είναι και αντιπροσωπεύει, να κάνουν παράσταση στο γραφείο της ή στο μάθημά της, να αναρτούν πανό και να ζητούν την παραίτησή της από την Προεδρία του Τμήματος Φιλοσοφίας.

Ο Μητσοτάκης τηλεφώνησε στη Βάνα Νικολαΐδου-Κυριανίδου: Το ευχαριστώ της καθηγήτριας του ΕΚΠΑ

Ειδικά, μάλιστα, ως φοιτητές της Φιλοσοφικής. Ως μαχητικοί υπερασπιστές του λόγου που δεν θωπεύει τους ισχυρούς, που ασκείται  στον αντίλογο και στην αντιπαράθεση, ακόμη και με τον πιο έντονο τρόπο αν χρειάζεται. Το μόνο δικαίωμα που δεν έχουν είναι να την εξυβρίσουν για λόγους άσχετους με την ανάρτησή της ή να χειροδικήσουν εναντίον της.
 
Όσο κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει έχουμε μια οξύτατη πολιτική και ιδεολογική αντιπαλότητα κι όχι μια προσπάθεια τρομοκράτησης,  όπως με δόλιο τρόπο ισχυρίζονται ορισμένοι. 
 
Οι φοιτητές αντιπαρατίθενται με τα πενιχρά τους μέσα, η υβρίστρια- καθηγήτρια χέρι-χέρι  με το γνωστό πολιτικό και μηντιακό σύστημα στο οποίο απευθύνθηκε από την πρώτη στιγμή, και το οποίο ύψωσε ασπίδα προστασίας γύρω της, παρουσιάζοντάς την ως "θύμα" των "αριστερών ταγμάτων εφόδου".
 
Πρόκειται για  το  ακροδεξιοκεντρώο συνονθύλευμα που αφού λούφαξε για λίγες μέρες μετά τα Τέμπη, ενεργοποιήθηκε στη συνέχεια και ανέλαβε το ρόλο του "ξεπλύματος" των κυβερνητικών ευθυνών. Ένα σύστημα που σαν έτοιμο από καιρό, διαστρεβλώνει τα γεγονότα, αντιστρέφει την πραγματικότητα και επιδίδεται  για μια ακόμη φορά στην αναζήτηση φασιστών και  φασιστικών δράσεων και πρακτικών οπουδήποτε αλλού εκτός από εκεί που πραγματικά υπάρχουν.
 
Στο βαθύ κράτος της Νέας Δημοκρατίας, στο κράτος του αυταρχισμού, των υποκλοπών και των ρατσιστικών εγκλημάτων, που καταγγέλλουν όλοι οι διεθνείς οργανισμοί και εσχάτως ακόμη και το Στέητ Ντιπάρτμεντ. Στην  Αστυνομία και στις πρακτικές της  που χτύπησαν βάρβαρα  τις διαδηλώσεις για το έγκλημα στα Τέμπη, υπό τις επευφημίες αυτού του συρφετού. Κάτι που διέφυγε από τα ευαίσθητα αντιολοκληρωτικά ραντάρ της κυρίας Βάνας μας. 
 
Η κυρία Βάνα μας που με πολύ έξυπνο  είναι η αλήθεια τρόπο και με μια ταχυδακτυλουργική αντιστροφή των εννοιών, περιφέρει τον εαυτό της ως ανίσχυρο " θύμα", ενώ, είναι απλώς το ισχυρό και αλαζονικό εκείνο εξουσιαστικό πρόσωπο που ξέρει πολύ καλά σε πόσο δυνατές "πλάτες" στηρίζεται.  Και, αν κρίνουμε από τη διάδοση της "περιπέτειάς της" σε όλα τα συστημικά μέσα, τις αξιοποιεί περίτεχνα. Έχει μέλλον η κυρία. Η εξουσία δοκιμάζεται σκληρά και κάθε βοήθεια, ειδικά, όταν ενδύεται την ακαδημαϊκή αυθεντία είναι πολύτιμη.
 
Εδώ θα είμαστε να παρακολουθήσουμε τις νέες μάχες της κυρίας ΒΝΚ, ως άλλη Χάνα Άρεντ, εναντίον του "ολοκληρωτισμού" και των "ταγμάτων εφόδου".
 
Ως τότε θα αναρωτιόμαστε αν η κυρία αυτή είναι το ακαδημαϊκό "ανάλογο" του Άρη Πορτοσάλτε.

Πηγή: Τάκης Κατσαρός - efsyn.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το ΤΕΛΙΚΟ Μητρώο Ωφελουμένων - ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΟ GOLEARN

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

viasmos
«Ακαδημία Βιασμών»: Πώς χιλιάδες άνδρες ναρκώνουν και κακοποιούν τις συζύγους τους
Το παγκόσμιο δίκτυο (θύμα του οποίου και η η Ζιζέλ Πελικό) που διδάσκει τη χρήση υπνωτικών και τη «βιομηχανία» του βιασμού εν αγνοία των θυμάτων
«Ακαδημία Βιασμών»: Πώς χιλιάδες άνδρες ναρκώνουν και κακοποιούν τις συζύγους τους
dypa voucher 2000 euro
Ανατροπή στο Voucher ΔΥΠΑ 750€: Κλείνει ίσως αργά το βράδυ - Πώς προλαβαίνετε
Ίσως έως το βράδυ θα κλείσουν οι θέσεις για του 114384 ωφελούμενους του τελικού Μητρώου - Που έχει ανοικτές (δείτε παρακάτω) και πώς θα ξεκινήσετε...
Ανατροπή στο Voucher ΔΥΠΑ 750€: Κλείνει ίσως αργά το βράδυ - Πώς προλαβαίνετε
Φωτογραφίες από το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
ΠΑΣΟΚ: LIVE το 4ο Τακτικό Συνέδριο – Κορυφώνονται οι διεργασίες, κάλπες την Κυριακή
Κορυφώνεται στο Φάληρο το 4ο Τακτικό Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ – Σε εξέλιξη οι διεργασίες για τη νέα Κεντρική Επιτροπή
ΠΑΣΟΚ: LIVE το 4ο Τακτικό Συνέδριο – Κορυφώνονται οι διεργασίες, κάλπες την Κυριακή
Σοκάρει η μαρτυρία για τον γυμνό 45χρονο που εισέβαλε σε καμπίνα μαθητριών
«Θα δεις τώρα τι θα κάνω»: Σοκάρουν οι μαρτυρίες για τον γυμνό 45χρονο που εισέβαλε σε καμπίνα μαθητριών
Σοκ σε σχολική εκδρομή του 1ου ΕΠΑΛ Αχαρνών: Η μαρτυρία που «καίει» τον δράστη
«Θα δεις τώρα τι θα κάνω»: Σοκάρουν οι μαρτυρίες για τον γυμνό 45χρονο που εισέβαλε σε καμπίνα μαθητριών