Thumbnail
Η Ελλάδα, διά του Υ.ΠΑΙ.Θ., συμμετέχει ως αντιπροεδρεύουσα χώρα στο Προεδρείο της εν λόγω συνάντησης, μαζί με την Εσθονία, τη Φινλανδία και την Ιαπωνία

Στο Παρίσι συναντώνται στις 7 και 8 Δεκεμβρίου οι υπουργοί Παιδείας των κρατών-μελών του Ο.Ο.Σ.Α, προκειμένου να συζητήσουν για τη διεθνή εκπαιδευτική πολιτική.

Η Ελλάδα, διά του Υ.ΠΑΙ.Θ., συμμετέχει ως αντιπροεδεύουσα χώρα στο Προεδρείο της εν λόγω συνάντησης, μαζί με την Εσθονία, τη Φινλανδία και την Ιαπωνία.

Για το σκοπό αυτό, η κ.Κεραμέως ενέκρινε σήμερα δαπάνη ύψους δέκα έξι χιλιάδων Ευρώ (#16.000,00#€), ως οικονομική εισφορά της Ελλάδας στον Ο.Ο.Σ.Α., για τη διεξαγωγή της συνάντησης των Υπουργών Παιδείας του Οργανισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσό είναι μειωμένο κατά 4.000€, καθώς τον περασμένο Ιούνιο η υπουργός Παιδείας είχε εγκρίνει δαπάνη ύψους είκοσι χιλιάδων Ευρώ (#20.000,00#€), ως «εθελοντική» οικονομική εισφορά της Ελλάδας στον Ο.Ο.Σ.Α., για τη διοργάνωση της συνάντησης.

Θέμα της συνάντησης είναι η  «Επανοικοδόμηση μιας κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς και μιας δίκαιης κοινωνίας μέσω της εκπαίδευσης» και στόχος της είναι να παράσχει καθοδήγηση σχετικά με το πώς ο ΟΟΣΑ μπορεί να υποστηρίξει καλύτερα τις χώρες ώστε να οικοδομήσουν πιο αποτελεσματικά εκπαιδευτικά συστήματα και να αξιοποιήσει συνέργειες με άλλους τομείς πολιτικής, ώστε η εκπαίδευση και η κατάρτιση να συμβάλλουν σε καλύτερα και πιο δίκαια οικονομικά αποτελέσματα στην αγορά εργασίας.

Η συνάντηση θα περιλαμβάνει συζητήσεις σχετικά με την ισότητα και την ένταξη στην εκπαίδευση, την αναμόρφωση των προγραμμάτων σπουδών για την κάλυψη των κοινωνικο-συναισθηματικών αναγκών των μαθητών, τον ρόλο της ψηφιοποίησης στην ισότητα και την ένταξη, πώς να χτιστούν θεμέλια για τη δια βίου μάθηση, πώς η εκπαίδευση μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα στον κόσμο της εργασίας και πώς τα εναλλακτικά διαπιστευτήρια και οι πάροχοι εκπαίδευσης μπορούν να οδηγήσουν στη δια βίου μάθηση χωρίς αποκλεισμούς και να εκσυγχρονίσουν την εκπαίδευση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μπουλινγκ
Σκηνές βίας στα σχολεία των Χανίων: «Είναι πολύ λυπηρό» - Εκπαιδευτικοί προειδοποιούν για σκληρότερα φαινόμενα
Ανησυχία μετά την επίθεση σε καθηγητή: «Παιδιά των πολλαπλών κρίσεων»
Σκηνές βίας στα σχολεία των Χανίων: «Είναι πολύ λυπηρό» - Εκπαιδευτικοί προειδοποιούν για σκληρότερα φαινόμενα
Τσικνοπέμπτη, σουβλάκια
Τσικνοπέμπτη 2026: Τι συμβαίνει σήμερα στα σχολεία – Το «θρίλερ» με ψησταριές και άτυπη ημιαργία
Πώς γιορτάζουν την Τσικνοπέμπτη 2026 τα σχολεία -Τι επιτρέπεται και τι όχι σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
Τσικνοπέμπτη 2026: Τι συμβαίνει σήμερα στα σχολεία – Το «θρίλερ» με ψησταριές και άτυπη ημιαργία