φοιτητές ΕΚΠΑ
«Η πρυτανεία μόνο στα λόγια είναι ενάντια στην έμφυλη καταπίεση και βία, στην πράξη συγκαλύπτει παρενοχλητες καθηγητές και αρνείται να πάρει θέση για τα πραγματικά προβλήματα»

Μεγάλη κινητοποίηση στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ πραγματοποίησαν σήμερα δεκάδες φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας, με πρωτοβουλία του φοιτητικού συλλόγου Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΜΜΕ), προκειμένου να διαμαρτυρηθούν σχετικά με τη φημολογούμενη επιστροφή του καθηγητή που είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση σε φοιτήτριες και αυταρχική, αντιδεοντολογική συμπεριφορά σε φοιτητές. 

Οι φοιτητές ζήτησαν να συναντηθούν με τον πρύτανη Αθανάσιο Μελέτιο Δημόπουλο, ώστε να ενημερωθούν για την απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου που ανέλαβε την υπόθεση των καταγγελιών περίπου δύο χρόνια, έπειτα από την πίεση που άσκησαν οι κινητοποιήσεις του φοιτητικού συλλόγου του ΕΜΜΕ.

Η ανάρτησή του φοιτητικού σχήματος Smass Media ΕΑΑΚ

"Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση των Φοιτητικών Συλλόγων στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ ενάντια στην επιστροφή του παραβιαστή καθηγητή Νίκου Μύρτου!

Μάλιστα μας προβληματίζει και μας εξοργίζει ιδιαίτερα οτι η γραμματεία της πρυτανείας μας ενημέρωσε πως ο πρύτανης βρίσκεται σε επαγγελματικό ταξίδι στο εξωτερικό ενώ στην πραγματικότητα ήταν σε εκδήλωση κατα της έμφυλης βίας των τμημάτων του ΠΤΔΕ και του ΤΕΑΠΗ. Φαίνεται πως μόνο στα λόγια η πρυτανεία εΊναι ενάντια στην έμφυλη καταπίεση και βία αλλα στην πράξη συγκαλύπτει παρενοχλητες καθηγητές και αρνείται να πάρει θέση για τα πραγματικα πρόβληματα.

Αναρωτιωμαστε αν αυτη είναι η υπεύθυνη σταση της πρυτανείας, να καταγγέλει περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης μονο στα λόγια!

Εμείς δεν ακολουθούμε και θα ακολουθήσουμε την θεσμική οδό, οπως μας παροτρυνουν η πρυτανεία και η διοίκηση του τμήματος, και καμια άλλη κατάληξη περα απο την οριστική του απομάκρυνση δεν ειναι ικανοποιητική!

Εμείς κάνουμε ξεκάθαρο: Ούτε στα ΕΜΜΕ, ούτε πουθενά!

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΑΛΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΣΥΝΆΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΥΤΑΝΗ ΣΑΣ ΦΣ ΕΜΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΓΚΛΗΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΡΥΤΑΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΥΡΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΠΑ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΠΑΡΑΒΙΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ"

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 27/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας - ΥΠΑΙΘ
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Αβάθμιας εκπαίδευσης σε ΚΕΔΑΣΥ, ΙΚΥ και Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθήνας - Ονόματα
Δείτε τις αποφάσεις με όλα τα ονόματα
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Αβάθμιας εκπαίδευσης σε ΚΕΔΑΣΥ, ΙΚΥ και Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθήνας - Ονόματα