Πώς θα κάνετε εγγραφή στα ΔΙΕΚ του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑΣ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι αιτήσεις για τις εγγραφές των ενδιαφερομένων σε έξι Δημόσιων Αγροτικών ΙΕΚ του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους έως και την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, με τον μέγιστο αριθμό των σπουδαστών ανά έτος, να μπορεί να φτάσει έως και τα 225 άτομα.

Οι επτά ειδικότητες που θα έχουν την δυνατότητα να διαλέξουν οι υποψήφιοι είναι ξυλογλυπτική, αμπελουργία και οινολογία αλλά και γαλακτοκομία/τυροκομία θα έχουν οι νέοι σπουδαστές των.

Δυνατότητα εγγραφής έχουν κάτοχοι απολυτηρίου Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου και ισότιμων αλλά και επιτυχόντες υποψήφιοι, που υπέβαλαν παράλληλο μηχανογραφικό.

Οι Σχολές

Τα ΔΙΕΚ λειτουργούν σε εγκαταστάσεις του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, οι οποίες διαθέτουν όλες τις απαραίτητες υποδομές ώστε οι σπουδαστές να ολοκληρώσουν με επιτυχία τη θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευσή τους.

Το διδακτικό προσωπικό των ΙΕΚ, με εξειδικευμένες γνώσεις και πολυετή εμπειρία στην αγροτική εκπαίδευση και κατάρτιση, υλοποιεί το πρόγραμμα σπουδών σε:

Σύγχρονα, πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια

  • Πιλοτικής κλίμακας παραγωγικές μονάδες που λειτουργούν στις εγκαταστάσεις των ΙΕΚ, όπως τυροκομείο, οινοποιείο, εργαστήριο ξυλογλυπτικής, θερμοκήπια, βουστάσιο, χοιροστάσιο, πτηνοτροφείο κ.ά.
  • Χώρους που περιβάλλουν τα ΙΕΚ και χρησιμοποιούνται στα εργαστηριακά μαθήματα, όπως αγροί, αμπελώνες, κήποι κ.ά.

Το έτος κατάρτισης 2022-2023 θα λειτουργήσουν με πρωινό ωράριο, έξι ΙΕΚ στις Περιφερειακές Ενότητες Ιωαννίνων, Ηρακλείου, Κορίνθου, Λάρισας, Αττικής και Τρικάλων.

Συγκεκριμένα, στα Ιωάννινα θα λειτουργεί η ειδικότητα του Τεχνικού Γαλακτοκομίας-Τυροκομίας, ενώ στο Ηράκλειο Κρήτης και συγκεκριμένα στη Μεσσαρά η ειδικότητα του Τεχνικού Θερμοκηπίων και Καλλιεργειών υπό κάλυψη.

Στο ΔΙΕΚ της Λάρισας οι σπουδαστές έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν μια από τις δύο ειδικότητες, αυτή του Διαχειριστή Συστημάτων Εκτροφής Αγροτικών Ζώων και του Τεχνικού Συντήρησης και Επισκευής Γεωργικών Μηχανημάτων.

Στο Κτήμα Συγγρού στην Αττική οι μαθητές θα εκπαιδευτούν στην ειδικότητα του Τεχνικού Τεχνολογικών Εφαρμογών και Εγκαταστάσεων σε Έργα Τοπίου και Περιβάλλοντος.

Στη Νεμέα υπάρχει η ειδικότητα του Τεχνικού Αμπελουργίας και Οινολογίας ενώ στην Καλαμπάκα θα παρέχεται η δυνατότητα εκπαίδευσης στην ειδικότητα του Τεχνικού Ξυλογλυπτικής και Εφαρμογής σε Ξύλινες Κατασκευές.

Η φοίτηση είναι δωρεάν και διαρκεί πέντε εξάμηνα εκ των οποίων τα τέσσερα είναι θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης και το ένα εξάμηνο αφορά την πρακτική άσκηση. Με δαπάνες του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ παρέχεται δωρεάν στέγαση και σίτιση, σε ορισμένο αριθμό σπουδαστών ανά ΙΕΚ.

Στους αποφοίτους των ΙΕΚ ύστερα από την επιτυχημένη ολοκλήρωση της κατάρτισής τους, χορηγείται Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΒΕΚ) που δίνει στον κάτοχό της το δικαίωμα να συμμετάσχει σε εξετάσεις πιστοποίησης από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., για την απόκτηση του τίτλου επιπέδου πέντε του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

μοτσαρτ
Σάλος με την (φοβική) απόσυρση σχολείων από την παιδική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ- Ο Μότσαρτ ήταν γυναίκα...
Αποσύρονται σύμφωνα με τον πατρινό τύπο σχολεία από τον "Μότσαρτ" του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, μετά από αντιδράσεις γονέων γιατί υποδύεται τον Μοτσαρτ γυναίκα.
Σάλος με την (φοβική) απόσυρση σχολείων από την παιδική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ- Ο Μότσαρτ ήταν γυναίκα...