ειδικη αγωγή
Έντονο προβληματισμό προκαλεί ο μικρός αριθμός προσλήψεων προσωπικού καθαριότητας.

Στην πρόσφατη απόφαση που λήφθηκε, για το νέο σχολικό έτος, μόνο 80 καθαρίστριες/-ες πρόκειται να προσληφθούν, έχοντας "απέναντί" τους 59 σχολεία με 11.200 μαθητές.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ελίνας Τουκουσμπαλίδου, στο thesstoday.gr, οι καθαρίστριες προχωράνε σε κινητοποιήσεις, με στόχο να κάνουν ξεκάθαρη την δυσκολία που αντιμετωπίζουν, αλλά και να ζητήσουν την πλήρη και μόνιμη απασχόλησή τους. Το τωρινό καθεστώς τις καλύπτει σε βάση μερικής απασχόλησης, δηλαδή 5 με 5,5 ώρες. 

«Βάλαμε πλάτες. Είπαμε παιδιά μας είναι. Είμαστε φίλοι χρόνια με τους καθηγητές. Δώσαμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε», αναφέρει στο ThessToday.gr η κα. Ελένη Συμεωνίδου, καθαρίστρια στο 4ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς. «Καλούσαμε τους γονείς μας, τις κόρες μας, τους συντρόφους ή τους συζύγους και μας βοηθούσαν όταν δεν τα καταφέρναμε. Πλέον λέμε τέλος. Δεν μπορούμε να κάνουμε άλλο εθελοντισμό. Σακατευτήκαμε».

Η ίδια εξηγεί πως τα σχολικά κτίρια της Καλαμαριάς είναι μεγάλα λόγω του σημαντικού αριθμού μαθητών που φιλοξενούν και το προσωπικό δεν αρκεί, πόσω μάλλον με μειωμένες ώρες εργασίας στην εποχή του κορονοϊού, όπου προβλέπεται τακτική απολύμανση των χώρων για την ασφάλεια των μαθητών.

Όπως αναφέρει η ίδια, ένα ακόμη πρόβλημα είναι και η έλλειψη παροχής ατομικής προστασίας από τον Δήμο, ενώ υπέρ των διεκδικήσεών τους είναι και η Ένωση Συλλόγων Γονέων Καλαμαριάς, καθώς οι γονείς ανησυχούν για την υγιεινή των σχολικών αιθουσών.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Θάνος Γιαννακός, κοινή διάθεση είναι η πλήρης απασχόληση του προσωπικού καθαριότητας, κάτι τέτοιο όμως δεν καθίσταται δυνατό λόγω της μειωμένης κρατικής επιχορήγησης.

Πηγή: thesstoday.gr

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τραγική η κατάσταση στην Κέρκυρα για τους Εκπαιδευτικούς με την εξεύρεση κατοικίας

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση Αγγλικών χωρίς Speaking - Έκθεση σε 1 ημέρα: Υπάρχει και σαρώνει το ενδιαφέρον

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΥΠΑΙΘ: Στα καθήκοντα των εκπαιδευτικών η ενδοσχολική επιμόρφωση και ο ηλεκτρονικός φάκελος
Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στα επιμορφωτικά σεμινάρια της παρ. 1 του άρθρου 95 είναι προαιρετική και συνεκτιμάται κατά την ατομική αξιολόγησή τους.
ΥΠΑΙΘ: Στα καθήκοντα των εκπαιδευτικών η ενδοσχολική επιμόρφωση και ο ηλεκτρονικός φάκελος
Η αναγνώριση της συνάφειας μεταπτυχιακών και από πότε ισχύουν οι μισθολογικές αλλαγές
Η κατάταξη στα ΜΚ της προηγούμενης περίπτωσης πραγματοποιείται μόνο όταν το περιεχόμενο των μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών είναι συναφές με το...
Η αναγνώριση της συνάφειας μεταπτυχιακών και από πότε ισχύουν οι μισθολογικές αλλαγές
Τραγικό! 5χρονο παιδί μόλις ξύπνησε άρχισε να βγάζει αφρούς από το στόμα και πέθανε σε 2 ώρες
Το παιδί όταν έφθασε στο νοσοκομείο είχε μυδρίαση στους οφθαλμούς και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του Ιατρονοσηλευτικού προσωπικού του...
Τραγικό! 5χρονο παιδί μόλις ξύπνησε άρχισε να βγάζει αφρούς από το στόμα και πέθανε σε 2 ώρες