Ανακοίνωση με αιχμές των σχολαρχών ενάντια στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών, με αφορμή την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στη Σχολή Μωραΐτη

Με αφορμή την ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στη Σχολή Μωραΐτη μετά από διάλογο με το σωματείο των εκπαιδευτικών, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολείων εξέδωσε μια ειρωνική ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την ικανοποιήσή του για το γεγονός ότι η Ομοσπονδία των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών «αναγνωρίζει τις προσπάθειες πολλών ιδιωτικών σχολείων να προσφέρουν όχι μόνο τις καλύτερες υπηρεσίες στους μαθητές και τις οικογένειές τους, αλλά και το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενούς τους».

Η ΟΙΕΛΕ είχε αναφέρει ότι «η επαναφορά των δώρων αποτελεί ένδειξη ότι ο κοινωνικός διάλογος μπορεί να λειτουργήσει, όταν υπάρχει καλή πίστη και αμοιβαία κατανόηση. Είναι, κυρίως όμως, απόδειξη ότι οι εργαζόμενοι οργανωμένα και συλλογικά μπορούν να διεκδικούν και να κερδίζουν, ακόμη και σε δύσκολες εποχές» και πως «κάποια σχολεία ακούν τα μηνύματα των καιρών και αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν την ογκούμενη δυσαρέσκεια και τις τάσεις φυγής των εκπαιδευτικών» που είχαν αναδείξει με έρευνα για το Biq Quit στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Σε απάντηση τους οι σχολάρχες απαντούν πως «πολλά ιδιωτικά σχολεία εδώ και χρόνια ανταμείβουν τους εκπαιδευτικούς τους με διάφορες, μισθολογικές και μη, παροχές όπως bonus, προνόμια, ομαδική ασφάλιση και άλλα, χρησιμοποιώντας όλα τα εργαλεία που προσφέρονται στις σύγχρονες επιχειρήσεις. Να τονίσουμε, όμως, ότι αυτή η δυνατότητα δίνεται όσο αυξάνεται η ελευθερία των σχολείων να διαμορφώνουν κάθε ένα τη δική του πολιτική σε συνθήκες ελεύθερου ανταγωνισμού», ενώ χαρακτήρισαν ως «δεσμά» των ιδιωτικών σχολείων ήταν το «ουδείς απολύεται» που είχε επαναφερθεί «την σκοτεινή περίοδο 2016-2020» παραβλέποντας φυσικά τις αυθαιρεσίες που επικρατούν στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Η ανακοίνωση των σχολαρχών:

Με χαρά διαβάζουμε ότι η ΟΙΕΛΕ αναγνωρίζει τις προσπάθειες πολλών ιδιωτικών σχολείων να προσφέρουν όχι μόνο τις καλύτερες υπηρεσίες στους μαθητές και τις οικογένειές τους, αλλά και το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενούς τους.

Πράγματι, πολλά ιδιωτικά σχολεία εδώ και χρόνια ανταμείβουν τους εκπαιδευτικούς τους με διάφορες, μισθολογικές και μη, παροχές όπως bonus, προνόμια, ομαδική ασφάλιση και άλλα, χρησιμοποιώντας όλα τα εργαλεία που προσφέρονται στις σύγχρονες επιχειρήσεις. Να τονίσουμε, όμως, ότι αυτή η δυνατότητα δίνεται όσο αυξάνεται η ελευθερία των σχολείων να διαμορφώνουν κάθε ένα τη δική του πολιτική σε συνθήκες ελεύθερου ανταγωνισμού.

Έτσι, η απελευθέρωση από τα δεσμά του «ουδείς απολύεται» που είχε επαναφερθεί την σκοτεινή περίοδο 2016-2020 έδωσε στα σχολεία την δυνατότητα να επιλέξουν τους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν και εν συνεχεία να δημιουργήσουν τα κίνητρα για να προσελκύουν τους καλύτερους.

Η ελεύθερη αγορά, λοιπόν, λειτουργεί.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Δεινόσαυρος χήνα
Βρέθηκε δεινόσαυρος που μοιάζει με χήνα και... πιγκουίνο! - Περίεργη η «αεροδυναμική» του
Ανακαλύφθηκε στη Μογγολία νέο είδος σαρκοβόρου δεινοσαύρου με «αεροδυναμικό» σώμα τύπου πιγκουίνου
Βρέθηκε δεινόσαυρος που μοιάζει με χήνα και... πιγκουίνο! - Περίεργη η «αεροδυναμική» του