Αυτό είναι το δήθεν «σύγχρονο» ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο που ονειρεύονται. Το πανεπιστήμιο που δεν δίνει δεκάρα για τις ανάγκες των φοιτητών, για να σιτίζονται το καλοκαίρι, αλλά δίνει ένα εκατομμύριο ευρώ για πρόσληψη manager στο ΕΜΠ (!)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΤΡΟΦΩΝ ΝΕΩΝ ΕΣΤΙΩΝ ΕΜΠ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΙΤΙΣΗ ΤΩΝ ΕΣΤΙΑΚΩΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ

Ως σύλλογος καταγγέλλουμε την απαράδεκτη απόφαση κυβέρνησης, ΙΝΕΔΙΒΙΜ, πρυτανείας ΕΜΠ να αφήσει τους εστιακούς φοιτητές του ΕΜΠ χωρίς σίτιση την περίοδο των διακοπών, όταν στην εστία μας θα συνεχίσει να διαμένει ένας σημαντικός αριθμός των εστιακών φοιτητών είτε επειδή δουλεύουν για να μπορέσουν να βγάλουν την χρονιά που έρχεται και να αντιμετωπίσουν το τεράστιο κόστος σπουδών, την ακρίβεια κ.α., είτε επειδή κάνουν πρακτική άσκηση.

Στο αίτημα μας να μοιράζεται καθημερινά συγκεκριμένος αριθμός μερίδων για τους εστιακούς που θα συνεχίσουν να μένουν στην εστία μας, ΙΝΕΔΙΒΙΜ και διοίκηση ΕΜΠ μας απάντησαν πως δεν προβλέπεται από κανέναν νόμο, πως δεν έχει ξανά γίνει κάτι τέτοιο και άλλες τέτοιες δικαιολογίες. Λένε ψέματα!!! Δεν είναι ούτε μία, ούτε δύο φορές που η σίτιση συνεχίστηκε για τους εστιακούς εν μέσω διακοπών, κάτω βέβαια από την καθοριστική παρέμβαση του συλλόγου μας. Τώρα κάνουν τάχα όλοι μαζί πως δεν θυμούνται και επικαλούνται την περίοδο της πανδημίας ως άλλοθι για να μην αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αναιρέσουν τα προηγούμενα κεκτημένα του συλλόγου μας.

Δεν θα τους περάσει! Οι εστιακοί έχουμε πείρα και ξέρουμε πως μέσα από το σύλλογο μας μπορούμε να τα καταφέρουμε. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση φτάνει την κοροϊδία σε άλλο επίπεδο. Ενώ μας αφήνει νηστικούς, ενώ βρίσκεται μακριά και πέρα από τις ανάγκες μας, πριν λίγο καιρό ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για ΣΔΙΤ στις εστίες και ενοίκια. Ακόμα εν μέσω καλοκαιριού ετοιμάζεται να ψηφιστεί νέος νόμος πλαίσιο που βάζει στο στόχαστρο τα πτυχία μας, χτυπάει περαιτέρω την φοιτητική μέριμνα, αποσπά την παιδαγωγική επάρκεια από το πτυχίο των φοιτητών της ΣΕΜΦΕ και άλλων τμημάτων πανελλαδικά.

eggrafo_1.jpg
eggrafo_2.jpg

Αυτό είναι το δήθεν «σύγχρονο» ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο που ονειρεύονται και αυτή όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Το πανεπιστήμιο που δεν δίνει δεκάρα για τις ανάγκες των φοιτητών, για να σιτιζόμαστε το καλοκαίρι, αλλά δίνει ένα εκατομμύριο ευρώ για πρόσληψη manager στο ΕΜΠ (!), εκατομμύρια ευρώ σε μεγαλοεπιχειρηματίες και εργολάβους που λυμαίνονται τις εστίες.

Καλούμε όλους τους εστιακούς φοιτητές να δώσουμε μάχη το επόμενο διάστημα, τόσο για να μην επιτρέψουμε να μείνει κανείς νηστικός, όσο και για να μην ψηφιστεί και εφαρμοστεί ο νέος νόμος πλαίσιο. Θα είμαστε μπροστά μαζί με τους υπόλοιπους φοιτητικούς συλλόγους της Αθήνας, μαζί με τους εργαζόμενους, διεκδικώντας τις σύγχρονες ανάγκες μας και τις σπουδές που μας αξίζουν, κόντρα σε αυτή την πολιτική που διαχρονικά τσακίζει τα όνειρα μας.

Διεκδικούμε:

Να εξασφαλιστεί άμεσα η σίτιση για όλους τους εστιακούς φοιτητές που θα παραμείνουν στην εστία το καλοκαίρι.

Αύξηση της χρηματοδότησης στο ύψος των αναγκών.

Έξω οι εργολάβοι από τις εστίες.

Σταθερό, επαρκές και μόνιμο προσωπικό στις εστίες, στην ευθύνη του κράτους με όλα τα απαραίτητα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Καμία σκέψη για ΣΔΙΤ και ενοίκια στις εστίες.

Αποφασίζουμε:

Κινητοποίηση στην πρυτανεία του ΕΜΠ την Πέμπτη στις 12:00.

Μαζεύουμε υπογραφές από όλους τους εστιακούς φοιτητές που θα παραμείνουν το καλοκαίρι εδώ και θέλουν να σιτίζονται.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Φορολοταρία Σεπτεμβρίου: Έγινε η κλήρωση - Δείτε αν κερδίσατε 50.000€

Ανακοινώθηκε για Μάρτιο ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Αιτήσεις εδώ για προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΑΣΕΠ προσλήψεις εκπαιδευτικών
Διαγωνισμός ΑΣΕΠ Μαρτίου 2023: Ανατροπή και νέο περιεχόμενο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό για χιλιάδες θέσεις
Νέες κατευθύνσεις του ΑΣΕΠ για τους όρους και το περιεχόμενο του νέου Πανελλήνιου Διαγωνισμού που έχει ανακοινωθεί για τον Μάρτιο του 2023
Διαγωνισμός ΑΣΕΠ Μαρτίου 2023: Ανατροπή και νέο περιεχόμενο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό για χιλιάδες θέσεις
Πάτρα εικόνα
Πάτρα: Τα κειμήλια και οι θησαυροί που έφεραν οι πρόσφυγες από τη Σμύρνη
Στο ναό της Αγ. Φωτεινής Πατρών επίσης φυλάσσονται ως ιερά κειμήλια, 4 εικόνες που είναι τοποθετημένες σε προθήκες και δείχνουν η μία τον Ιησού...
Πάτρα: Τα κειμήλια και οι θησαυροί που έφεραν οι πρόσφυγες από τη Σμύρνη