Thumbnail
«Διαπιστώνεται ότι γίνονται σεμινάρια (μουσικής τεχνολογίας) σε εκπαιδευτικούς άλλης ειδικότητας οι οποίοι καλούνται να διαχειριστούν μια επιστήμη την οποία δεν έχουν επιστημονικά και τεχνικά τα τυπικά προσόντα να την υποστηρίξουν»...

Να συσταθούν οργανικές θέσεις του κλάδου ΠΕ 79.02 (Μουσικής τεχνολογίας) και να συμπεριληφθεί η ειδικότητα  στο ανακοινωθέν αριθμό των μόνιμων διορισμών, ζητούν με επιστολή τους προς την υπουργό Παιδείας οι εκπαιδευτικοί του κλάδου.

Οπως τονίζουν, από το 2009 έως σήμερα τα μέλη του Συλλόγου τοποθετούνται ως Αναπληρωτές και Ωρομίσθιοι στα μουσικά σχολεία της χώρας, έπειτα από κάλεσμα (προκήρυξη κάθε χρόνο) του Υπουργείου Παιδείας σύμφωνα με τα υπάρχοντα κενά των μουσικών σχολείων.

Μάλιστα, διαπιστώνεται ότι γίνονται και σεμινάρια (μουσικής τεχνολογίας) σε εκπαιδευτικούς άλλης ειδικότητας οι οποίοι καλούνται να διαχειριστούν μια επιστήμη την οποία δεν έχουν επιστημονικά και τεχνικά τα τυπικά προσόντα να την υποστηρίξουν.

Η επιστολή

 

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Ο Σύλλογός Τεχνολογίας Ήχου & Μουσικών Οργάνων (Τ.Η.Μ.Ο) συγκροτείται από πτυχιούχους του τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων με εκπαιδευτικό κωδικό ΠΕ 79.02 Μουσικής Τεχνολογίας (Εφαρμογές Η/Υ) και έχει ως σκοπό, μεταξύ άλλων, την προάσπιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των μελών του.

Με την παρούσα θα θέλαμε να Σας ενημερώσουμε ότι από το 2009 έως σήμερα τα μέλη του Συλλόγου τοποθετούνται ως Αναπληρωτές και Ωρομίσθιοι στα μουσικά σχολεία της χώρας, έπειτα από κάλεσμα (προκήρυξη κάθε χρόνο) του Υπουργείου Παιδείας σύμφωνα με τα υπάρχοντα κενά των μουσικών σχολείων.

Τα τελευταία δύο χρόνια η Κυβέρνηση έχει καταφέρει να διορίσει ικανοποιητικό αριθμό εκπαιδευτικών τόσο στην ειδική, όσο και στην γενική εκπαίδευση, πραγματοποιώντας συνολικά 15.200 διορισμούς. Και ενώ ο ενθουσιασμός ήταν αρχικά μεγάλος, καθώς μετά από δώδεκα ολόκληρα χρόνια τα σχολεία θα αποκτούσαν πάλι μόνιμο προσωπικό και η εκπαιδευτική διαδικασία θα είχε συνέχεια, δυστυχώς γίναμε μάρτυρες αδικιών και αστοχιών.

Ο ταλαιπωρημένος κλάδος των ΠΕ79.02 (Μουσικής Τεχνολογίας) βάλλεται πανταχόθεν. Ενώ υπήρχε ενθουσιασμός για την «αναβάθμιση των 50  Μουσικών Σχολείων που προχωρά το υπουργείο Παιδείας, θέτοντας σε εφαρμογή σειρά πρωτοβουλιών , προϋπολογισμού 7.753.518,45 ευρώ.»

Διαπιστώνεται ότι γίνονται σεμινάρια (μουσικής τεχνολογίας) σε εκπαιδευτικούς άλλης ειδικότητας οι οποίοι καλούνται να διαχειριστούν μια επιστήμη την οποία δεν έχουν επιστημονικά και τεχνικά τα τυπικά προσόντα να την υποστηρίξουν.

Γι αυτό το λόγο ζητούμε:

- Να συσταθούν οργανικές θέσεις του κλάδου ΠΕ 79.02 (Μουσικής τεχνολογίας)

- Να συμπεριληφθεί η ειδικότητα (ΠΕ 79.02) στο ανακοινωθέν αριθμό των μόνιμων διορισμών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γνωρίζετε τι σημαίνει «ωκύμορος» και «ωκυτόκια»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 15 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 15/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekdromi.jpg
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
Οι καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί είναι δύσκολες. Κανείς δεν τους καλύπτει, η ευθύνη είναι όλη δική τους.
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
panelladikes 2023
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
ypaith3.jpg
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...
Τώρα κατάλαβαν ότι η φοίτηση στην υποχρεωτική εκπαίδευση είναι...υποχρεωτική και δεν μπορεί να μην εγγραφεί σε σχολείο μαθητής μέχρι το Γυμνάσιο...
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...