kalymnos alsatia
Στην Αλσατία βρέθηκαν μαθητές του 1ου ΓΕΛ Καλύμνου για τη λήξη του ευρωπαϊκού σχεδίου ΤΕ@ΜS

Το Νικηφόρειο 1ο ΓΕΛ Καλύμνου ολοκληρώνει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus για το 2022 με την επίσκεψη στο «Lycee Janne d’Arc» στη Mulhouse

Ολοκληρώνοντας το ευρωπαϊκό σχέδιο Te@ms Together: Empower –Activate-Motivate Schools (2019-2022) ενδεκαμελής ομάδα μαθητών/τριών, αποτελούμενη από τους Πιζάνια Αντώνη, Παντελή Άννα, Καλογεράκη Μαριάννα, Πέρου Θεμελίνα, Χουρδά Γιώργο, Ματθαίου Μαρία, Πολιά Μαριάννα, Στάλα Νίκη, Πιλάτο Εμμανουήλ και Παπανικόλα Δημήτριο, συνοδευόμενη από τη συντονίστρια του προγράμματος κ. Πουγούνια Ειρήνη και τις συμμετέχουσες στο πρόγραμμα κ.Πάου Άννα, κ. Πλάτση Ευδοκία και κ. Σκουτέλλη Καλλιόπη επισκέφθηκε το “Lycée Jeanne d’Arc” στη Mulhouse.

Στο γαλλικό σχολείο συναντήθηκαν μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί από τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Γερμανία και την Ελλάδα στο πλαίσιο της αποτίμησης του εκπαιδευτικού σχεδίου που ολοκληρώθηκε με δια ζώσης και διαδικτυακές συναντήσεις σε μια αγαστή διαπολιτισμική συνεργασία παρά τις αντιξοότητες λόγω της πανδημίας υλοποιώντας τον στόχο της διαπολιτισμικής συνεργασίας για τη δημιουργία ενός ιδανικού σχολείου.

Η τελευταία δράση ξεκίνησε τη 16η Μαΐου στη Mulhouse στο «Lycée Jeanne d’Arc» όπου έγινε η αποτίμηση του σχεδίου μετά την προετοιμασία και συνεργασία των ομάδων με παιδιά από τις χώρες που συμμετείχαν. Ακολούθησαν εκπαιδευτικές επισκέψεις στις γειτονικές πόλεις, τη Βασιλεία και το Κόλμαρ με τελικό προορισμό το Στρασβούργο.

Στην καρδιά της Ευρώπης, στο Ευρωκοινοβούλιο η ομάδα των τεσσάρων χωρών ξεναγήθηκε στους χώρους και την αίθουσα συνεδριάσεων και ενημερώθηκε για τη λειτουργία, τους θεσμούς και το ευρωπαϊκό όραμα για ειρήνη και διαπολιτισμική συνεργασία. Επιστρέφοντας στην πόλη Mulhouse έγινε η παρουσίαση των αποτελεσμάτων από τους μαθητές και τις μαθήτριες στο διευθυντή του σχολείου, τους εκπαιδευτικούς των εν λόγω χωρών και του τύπου.

Η βραχύχρονη κινητικότητα στη Γαλλία ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο ευρωπαϊκό θεματικό πάρκο στη Γερμανία ως επιβράβευση για την υπεύθυνη και δημιουργική δραστηριότητα της ομάδας που διατήρησε τις γέφυρες επικοινωνίας με τα ευρωπαϊκά σχολεία πετυχαίνοντας την πνευματική ανεκτικότητα και την εξωστρέφεια σε καιρούς εγκλεισμού και κοινωνικής απομόνωσης.

kalymnos alsatia 2
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 8-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

pierrakakis
Κυριάκος Πιερρακάκης: Υπογράφουμε τη Σύμβαση της Λισαβόνας για την διασύνδεση ΑΕΙ διαφορετικών χωρών
Δυνατότητα διασύνδεσης ΑΕΙ διαφορετικών χωρών, την αναγνώριση σπουδών μεταξύ των ιδρυμάτων αυτών και την απόδοση πτυχίων σε φοιτητές που ξεκινούν τη...
Κυριάκος Πιερρακάκης: Υπογράφουμε τη Σύμβαση της Λισαβόνας για την διασύνδεση ΑΕΙ διαφορετικών χωρών
lazopouloss.jpg
Λαζόπουλος για Νέα Αριστερά: «Αυτοί οι ομπρελάτοι… Αχτσιόγλου και Χαρίτσης αποφάσισαν να κάνουν κωμωδία χειμωνιάτικα;»
«Τώρα είναι αναγκασμένοι να λένε τα αντίθετα από αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Άρα, με ποιον θα πάνε; Με το ΠΑΣΟΚ; Με το ΚΚΕ; Με τη Νέα Δημοκρατία;»
Λαζόπουλος για Νέα Αριστερά: «Αυτοί οι ομπρελάτοι… Αχτσιόγλου και Χαρίτσης αποφάσισαν να κάνουν κωμωδία χειμωνιάτικα;»
ΑΤΜ
Απίστευτο: Αφαίρεσε 150.000 ευρώ από τον λογαριασμό των παιδιών του – Πέταξε έξω από το σπίτι τη γυναίκα του
Οι συνήγοροι του θύματος προσέφυγαν στην Εισαγγελέα Χανίων και η οποία διέταξε την άμεση άρση της κράτησής της
Απίστευτο: Αφαίρεσε 150.000 ευρώ από τον λογαριασμό των παιδιών του – Πέταξε έξω από το σπίτι τη γυναίκα του