kalymnos alsatia
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Στην Αλσατία βρέθηκαν μαθητές του 1ου ΓΕΛ Καλύμνου για τη λήξη του ευρωπαϊκού σχεδίου ΤΕ@ΜS

Το Νικηφόρειο 1ο ΓΕΛ Καλύμνου ολοκληρώνει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus για το 2022 με την επίσκεψη στο «Lycee Janne d’Arc» στη Mulhouse

Ολοκληρώνοντας το ευρωπαϊκό σχέδιο Te@ms Together: Empower –Activate-Motivate Schools (2019-2022) ενδεκαμελής ομάδα μαθητών/τριών, αποτελούμενη από τους Πιζάνια Αντώνη, Παντελή Άννα, Καλογεράκη Μαριάννα, Πέρου Θεμελίνα, Χουρδά Γιώργο, Ματθαίου Μαρία, Πολιά Μαριάννα, Στάλα Νίκη, Πιλάτο Εμμανουήλ και Παπανικόλα Δημήτριο, συνοδευόμενη από τη συντονίστρια του προγράμματος κ. Πουγούνια Ειρήνη και τις συμμετέχουσες στο πρόγραμμα κ.Πάου Άννα, κ. Πλάτση Ευδοκία και κ. Σκουτέλλη Καλλιόπη επισκέφθηκε το “Lycée Jeanne d’Arc” στη Mulhouse.

Στο γαλλικό σχολείο συναντήθηκαν μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί από τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Γερμανία και την Ελλάδα στο πλαίσιο της αποτίμησης του εκπαιδευτικού σχεδίου που ολοκληρώθηκε με δια ζώσης και διαδικτυακές συναντήσεις σε μια αγαστή διαπολιτισμική συνεργασία παρά τις αντιξοότητες λόγω της πανδημίας υλοποιώντας τον στόχο της διαπολιτισμικής συνεργασίας για τη δημιουργία ενός ιδανικού σχολείου.

Η τελευταία δράση ξεκίνησε τη 16η Μαΐου στη Mulhouse στο «Lycée Jeanne d’Arc» όπου έγινε η αποτίμηση του σχεδίου μετά την προετοιμασία και συνεργασία των ομάδων με παιδιά από τις χώρες που συμμετείχαν. Ακολούθησαν εκπαιδευτικές επισκέψεις στις γειτονικές πόλεις, τη Βασιλεία και το Κόλμαρ με τελικό προορισμό το Στρασβούργο.

Στην καρδιά της Ευρώπης, στο Ευρωκοινοβούλιο η ομάδα των τεσσάρων χωρών ξεναγήθηκε στους χώρους και την αίθουσα συνεδριάσεων και ενημερώθηκε για τη λειτουργία, τους θεσμούς και το ευρωπαϊκό όραμα για ειρήνη και διαπολιτισμική συνεργασία. Επιστρέφοντας στην πόλη Mulhouse έγινε η παρουσίαση των αποτελεσμάτων από τους μαθητές και τις μαθήτριες στο διευθυντή του σχολείου, τους εκπαιδευτικούς των εν λόγω χωρών και του τύπου.

Η βραχύχρονη κινητικότητα στη Γαλλία ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο ευρωπαϊκό θεματικό πάρκο στη Γερμανία ως επιβράβευση για την υπεύθυνη και δημιουργική δραστηριότητα της ομάδας που διατήρησε τις γέφυρες επικοινωνίας με τα ευρωπαϊκά σχολεία πετυχαίνοντας την πνευματική ανεκτικότητα και την εξωστρέφεια σε καιρούς εγκλεισμού και κοινωνικής απομόνωσης.

kalymnos alsatia 2

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού: Όλη η λίστα όσων δικαιούνται Voucher

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πολυκατοικία
«Ανακαινίζω - αναβαθμίζω»: Πώς θα κερδίσετε έως 36.000 ευρώ για επισκευές και μηδενικό φόρο στα ενοίκια
Ο πλήρης οδηγός για τα νέα «Ανακαινίζω», «Εξοικονομώ» και τις τριετείς φοροαπαλλαγές
«Ανακαινίζω - αναβαθμίζω»: Πώς θα κερδίσετε έως 36.000 ευρώ για επισκευές και μηδενικό φόρο στα ενοίκια
χατζι
Κωστής Χατζηδάκης: «Αρχηγός ο Μητσοτάκης, με αυτόν θα πάμε και θα κερδίσουμε τις εκλογές»
Μήνυμα Χατζηδάκη για εσωκομματικά και ακρίβεια: Η αυτοκριτική για Τέμπη-ΟΠΕΚΕΠΕ και το «μπλόκο» στον τοξικό εμφύλιο
Κωστής Χατζηδάκης: «Αρχηγός ο Μητσοτάκης, με αυτόν θα πάμε και θα κερδίσουμε τις εκλογές»