ειδικη αγωγή
kalymnos alsatia
Στην Αλσατία βρέθηκαν μαθητές του 1ου ΓΕΛ Καλύμνου για τη λήξη του ευρωπαϊκού σχεδίου ΤΕ@ΜS

Το Νικηφόρειο 1ο ΓΕΛ Καλύμνου ολοκληρώνει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus για το 2022 με την επίσκεψη στο «Lycee Janne d’Arc» στη Mulhouse

Ολοκληρώνοντας το ευρωπαϊκό σχέδιο [email protected] Together: Empower –Activate-Motivate Schools (2019-2022) ενδεκαμελής ομάδα μαθητών/τριών, αποτελούμενη από τους Πιζάνια Αντώνη, Παντελή Άννα, Καλογεράκη Μαριάννα, Πέρου Θεμελίνα, Χουρδά Γιώργο, Ματθαίου Μαρία, Πολιά Μαριάννα, Στάλα Νίκη, Πιλάτο Εμμανουήλ και Παπανικόλα Δημήτριο, συνοδευόμενη από τη συντονίστρια του προγράμματος κ. Πουγούνια Ειρήνη και τις συμμετέχουσες στο πρόγραμμα κ.Πάου Άννα, κ. Πλάτση Ευδοκία και κ. Σκουτέλλη Καλλιόπη επισκέφθηκε το “Lycée Jeanne d’Arc” στη Mulhouse.

Στο γαλλικό σχολείο συναντήθηκαν μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί από τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Γερμανία και την Ελλάδα στο πλαίσιο της αποτίμησης του εκπαιδευτικού σχεδίου που ολοκληρώθηκε με δια ζώσης και διαδικτυακές συναντήσεις σε μια αγαστή διαπολιτισμική συνεργασία παρά τις αντιξοότητες λόγω της πανδημίας υλοποιώντας τον στόχο της διαπολιτισμικής συνεργασίας για τη δημιουργία ενός ιδανικού σχολείου.

Η τελευταία δράση ξεκίνησε τη 16η Μαΐου στη Mulhouse στο «Lycée Jeanne d’Arc» όπου έγινε η αποτίμηση του σχεδίου μετά την προετοιμασία και συνεργασία των ομάδων με παιδιά από τις χώρες που συμμετείχαν. Ακολούθησαν εκπαιδευτικές επισκέψεις στις γειτονικές πόλεις, τη Βασιλεία και το Κόλμαρ με τελικό προορισμό το Στρασβούργο.

Στην καρδιά της Ευρώπης, στο Ευρωκοινοβούλιο η ομάδα των τεσσάρων χωρών ξεναγήθηκε στους χώρους και την αίθουσα συνεδριάσεων και ενημερώθηκε για τη λειτουργία, τους θεσμούς και το ευρωπαϊκό όραμα για ειρήνη και διαπολιτισμική συνεργασία. Επιστρέφοντας στην πόλη Mulhouse έγινε η παρουσίαση των αποτελεσμάτων από τους μαθητές και τις μαθήτριες στο διευθυντή του σχολείου, τους εκπαιδευτικούς των εν λόγω χωρών και του τύπου.

Η βραχύχρονη κινητικότητα στη Γαλλία ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο ευρωπαϊκό θεματικό πάρκο στη Γερμανία ως επιβράβευση για την υπεύθυνη και δημιουργική δραστηριότητα της ομάδας που διατήρησε τις γέφυρες επικοινωνίας με τα ευρωπαϊκά σχολεία πετυχαίνοντας την πνευματική ανεκτικότητα και την εξωστρέφεια σε καιρούς εγκλεισμού και κοινωνικής απομόνωσης.

kalymnos alsatia 2
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τραγική η κατάσταση στην Κέρκυρα για τους Εκπαιδευτικούς με την εξεύρεση κατοικίας

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση Αγγλικών χωρίς Speaking - Έκθεση σε 1 ημέρα: Υπάρχει και σαρώνει το ενδιαφέρον

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ειδικηαγωγή
Το εξ αποστάσεως (με ελληνικό ΦΕΚ) ΠΜΣ στην ΕΑΕ του Παν.Λευκωσίας (ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ)
ΜΕΣΩ ΤΟΥ ALFAVITA.GR συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα και διεκδίκησε υποτροφία στο μοριοδοτούμενο ΠΜΣ της Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και...
Το εξ αποστάσεως (με ελληνικό ΦΕΚ) ΠΜΣ στην ΕΑΕ του Παν.Λευκωσίας (ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ)
ΠΑΣΑΔ: Αίτημα επικαιροποίησης κενών ώστε να προσμετρηθούν οι άδειες των νεοδιόριστων
ΠΑΣΑΔ: Ζητά καταγραφή των αδειών των νεοδιόριστων και προσμέτρησή τους για την Α' φάση προσλήψεων αναπληρωτών
ΠΑΣΑΔ: Αίτημα επικαιροποίησης κενών ώστε να προσμετρηθούν οι άδειες των νεοδιόριστων
36χρονη καταγγέλλει το σύζυγό της: «Με κακοποιεί και με βιάζει επί 19 χρόνια»
Τις καταγγελίες επιβεβαίωσε και η κόρη τους η οποία επιπλέον κατήγγειλε ότι ο πατέρας ασκούσε σωματική βία και στην ίδια.
36χρονη καταγγέλλει το σύζυγό της: «Με κακοποιεί και με βιάζει επί 19 χρόνια»