Κεραμέως για ΑΠΘ: «Η βιβλιοθήκη θα προχωρήσει- Τέλος στις καταλήψεις»
Πώς θα λειτουργήσει το σχέδιο για την πανεπιστημιακή αστυνομία- Όσα ανέφερε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης αλλά και της διοίκησης του ΑΠΘ να προχωρήσει το έργο της κατασκευής βιβλιοθήκης, εξέφρασε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3  λίγες ώρες μετά τα σοβαρά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη αλλά και την παρουσίαση του νόμου – πλαισίου για το Νέο Πανεπιστήμιο.

«Αποφασίσαμε να βάλουμε τέλος σε μια κατάληψη και αντί για την κατάληψη, να χτιστεί μια βιβλιοθήκη», τόνισε η κ. Κεραμέως.

Σχετικά με την πανεπιστημιακή αστυνομία, η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι πήρε το «πράσινο φως» από το Συμβούλιο της Επικρατείας, είναι συνταγματική και εφόσον εκδοθεί το προεδρικό διάταγμα εντός των επόμενων εβδομάδων, θα αρχίσει η λειτουργιά των ομάδων προστασίας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων στην βάση του σχεδιασμού της ελληνικής αστυνομίας.

Για το νέο νόμο – πλαίσιο, ανέφερε ότι στόχος των αλλαγών είναι να δοθούν νέοι ορίζοντες στα ελληνικά πανεπιστήμια, και νέες δυνατότητες σε φοιτητές και καθηγητές.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο Γιώργος Δάσιος, πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Εξετάσεων
Ο Γ. Δάσιος (πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Εξετάσεων) στο alfavita.gr: Τι να κάνουν οι υποψήφιοι για να βελτιώσουν τη θέση τους απέναντι στις εξετάσεις
Ο κ. Γεώργιος Δάσιος ενεπλάκη για πρώτη φορά με τις Πανελλαδικές το 1992, μετέχοντας στην Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων (ΚΕΕ), η οποία κάθε χρόνο...
Ο Γ. Δάσιος (πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Εξετάσεων) στο alfavita.gr: Τι να κάνουν οι υποψήφιοι για να βελτιώσουν τη θέση τους απέναντι στις εξετάσεις