Mousiki kai texni
Κινητοποιήσεις για την καλλιτεχνική παιδεία ενάντια στον πόλεμο, με καλλιτεχνικά δρώμενα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος προχωρά σε κινητοποιήσεις για την καλλιτεχνική παιδεία και ενάντια στον πόλεμο, με καλλιτεχνικά δρώμενα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προχωρά την Τρίτη 12 Απρίλη.

Η κινητοποίηση για την καλλιτεχνική παιδεία και ενάντια στον πόλεμο στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη  στις 12 Απρίλη στις 17:00 στο Σύνταγμα (στην έξοδο του μετρό-στο σιντριβάνι), και στην Πλατεία Αριστοτέλους στις 15:00 στην παραλία. 

Το επιμελητήριο διεκδικεί «μάθημα εικαστικών μέσα στο πρόγραμμα σε όλες τις τάξεις του σχολείου. Να χαρακτηριστεί το μάθημα των εικαστικών εργαστηριακό, εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, κατάργηση της «τιμωρίας» για το παράβολο, οργανικές θέσεις για τους εικαστικούς στα Δημοτικά.

Η αισθητική αγωγή και η καλλιτεχνική παιδεία είναι ανάγκη και δικαίωμα κάθε μαθητή. Ισότιμη, ολοκληρωμένη δωρεάν Παιδεία, χρηματοδότηση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και όχι πριμοδότηση των μεγάλων οικονομικών ομίλων.

Μα πάνω απ’ όλα λέμε ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ» αναφέρει χαρακτηριστικά και καλεί στις καλλιτεχνικές κινητοποιήσεις.

Ακολουθεί το κάλεσμα:

Τα τελευταία χρόνια και μετά από μία δύσκολη περίοδο υγειονομικής κρίσης, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την εχθρική προς τη κοινωνία, πολιτική της κυβέρνησης σε κάθε τομέα: οικονομική ανέχεια και ανεργία για τους πολλούς-ξέφρενος πλουτισμός για τους λίγους, υποταγή σε μεγάλους οικονομικούς ομίλους εις βάρος των εργαζόμενων, απάνθρωπη ακρίβεια και φορολογία, ξεπούλημα και καταστροφή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, απαξίωση της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Με τις μεθοδεύσεις της οδηγεί τη Δημόσια Εκπαίδευση σε πτώχευση, όπως και όλη τη κοινωνία.

Απογυμνώνει το δημόσιο σχολείο από την ολοκληρωμένη γνώση, στερεί από τους μαθητές το δικαίωμα στη μόρφωση, στη πνευματική καλλιέργεια, τους αφαιρεί κάθε ευκαιρία επιλογής και εξέλιξης καταργώντας το ανθρωπιστικό και κοινωνικό περιεχόμενο από την βασική τους εκπαίδευση.

Στόχος της είναι η εμπορευματοποίηση, η πλήρης ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, η κατάργηση σχολικών μονάδων και Πανεπιστημιακών Σχολών (είδαμε τα αποτελέσματα από την αύξηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής που επέβαλε το ΥΠΑΙΘ καθώς και τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων), η πτώση του πνευματικού επιπέδου και κατά συνέπεια η αδυναμία της κριτικής ικανότητας και της κοινωνικής σκέψης των νέων πολιτών.

Την ίδια ώρα αυξάνει τον προϋπολογισμό των εξοπλιστικών κονδυλίων σύμφωνα με τις εντολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ενώ οδηγεί σε κατάρρευση το σύστημα υγείας, και μειώνει τις κρατικές δαπάνες για την Παιδεία και την Υγεία του λαού.

Παράλληλα, η κυβέρνηση υποτάσσεται πλήρως στα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ παίρνοντας ενεργό μέρος στις πολεμικές επιχειρήσεις και στην κούρσα των οικονομικών ανταγωνισμών, με στήριξη του πολέμου και εμπλοκή της χώρας μας σε ένα ανίερο πολεμικό παιχνίδι στην Ουκρανία με θύματα τον Ουκρανικό και το ρωσικό λαό, και, με ολέθριες συνέπειες και σοβαρό κίνδυνο για την ασφάλεια των λαών της περιοχής και μαζί του Ελληνικού λαού.

Μέσα σε όλα αυτά εκδόθηκε απαγόρευση προβολής και παρουσίασης μνημειωδών ρωσικών έργων της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και του Πνεύματος και αποκλείονται σπουδαίοι καλλιτέχνες, γεγονός που θυμίζει σκοτεινές περιόδους της ιστορίας… ενώ από τα ΜΜΕ βρίθει η παραπληροφόρηση και η παρακμή.

Έτσι ελπίζει ότι μπορεί να περιορίσει τη σκέψη, τη κρίση και την αντίδραση του κόσμου: με το φόβο, τη φτώχεια και τις κοινωνικές διακρίσεις.

Όμως εμείς συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τον αγώνα που έχουμε ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια ειδικότερα τη χρονιά που πέρασε γιατί ξέρουμε πως τίποτα δεν χαρίζεται — όλα κατακτώνται και διεκδικούμε αυτά που μας ανήκουν.

ΚΑΛΟΥΜΕ τους συναδέλφους σε συμμετοχή στην κινητοποίηση, με καλλιτεχνικά δρώμενα, που οργανώνει το ΕΕΤΕ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: Μάθημα εικαστικών μέσα στο πρόγραμμα σε όλες τις τάξεις του σχολείου. Να χαρακτηριστεί το μάθημα των εικαστικών εργαστηριακό, εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, κατάργηση της «τιμωρίας» για το παράβολο, οργανικές θέσεις για τους εικαστικούς στα Δημοτικά.

Η αισθητική αγωγή και η καλλιτεχνική παιδεία είναι ανάγκη και δικαίωμα κάθε μαθητή. Ισότιμη, ολοκληρωμένη δωρεάν Παιδεία, χρηματοδότηση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και όχι πριμοδότηση των μεγάλων οικονομικών ομίλων.

Μα πάνω απ’ όλα λέμε ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ.

Το ΕΕΤΕ παλεύει για την ελευθερία της έκφρασης και δημιουργίας. Λέμε ΟΧΙ σε κάθε σκοταδιστική πράξη, σε κάθε πράξη εναντίον της Τέχνης και του πολιτισμού.

• Λέμε όχι σε αυτό τον πόλεμο, που μόνο δεινά φέρνει για τους λαούς Λέμε:
• Καμία εμπλοκή, καμία συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο. Η χώρα μας να μην γίνει πεδίο βολής για τα ΑμερικανοΝΑΤΟϊκά συμφέροντα! Ο λαός μας να μην γίνει στόχος για αντίποινα. Οι λαοί δεν έχουμε συμφέρον να διαλέξουμε ανάμεσα στον Πούτιν και το ΝΑΤΟ…
• Καμία στρατιωτική βοήθεια και διευκόλυνση να μην δοθεί μέσω της Αλεξανδρούπολης και των άλλων αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων στην Ελλάδα.
• Καμία αποστολή εξοπλισμού ή έμψυχου δυναμικού, κανένας Έλληνας φαντάρος να μη γίνει εύφλεκτη ύλη.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα