mousiko sxoleio
INTIME/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Ακατάλληλες και ελλιπείς κτιριακές εγκαταστάσεις - Δεν υπάρχει Μουσικό Λύκειο για τη συνέχιση των σπουδών

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Μουσικό Γυμνάσιο Καβουσίου στην Ιεράπετρα αναδεικνύει με ανακοίνωσή της η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ιεράπετρας τονίζοντας την ανάγκη εξεύρεσης λύσεων σχετικά με τις κτιριακές εγκαταστάσεις για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και την ανέγερση Μουσικού Λυκείου.  

Ακατάλληλες και ελλιπείς κτιριακές εγκαταστάσεις

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η κτιριακή ενίσχυση του σχολείου εγκαταλείφθηκε σε μεγάλο βαθμό από το δήμο και οι προκατασκευασμένες  αίθουσες που προστέθηκαν στη νότια πλευρά του κτηρίου είναι με πρόχειρα υλικά, απολύτως ακατάλληλη για να στεγάσει παιδιά ή μουσικό εξοπλισμό

Ταυτόχρονα, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και τη λειτουργίας της  Γ΄ τάξης, οι αίθουσες δεν επαρκούν για να στεγάσουν το μαθητικό δυναμικό του σχολείου και να καλύψουν τις αναγκαίες υλικοτεχνικές υποδομές (μουσικά εργαστήρια, μουσικά όργανα κλπ).

Δεν υπάρχει Μουσικό Λύκειο

Επιπλέον η ανακοίνωση θέτει ζητήματα σχετικά με το μέλλον των μαθητών καθώς δεν υπάρχει Μουσικό Λύκειο προκειμένου οι μαθητές που θα αποφοιτήσουν από τη Γ΄ τάξη του Γυμνασίου το 2023 να συνεχίσουν τις σπουδές τους. 

Σύμφωνα με την ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ιεράπετρας, είναι επιτακτικό να λυθούν τα προβλήματα με το κτίριο του Μουσικού Γυμνασίου, και ταυτόχρονα να βρεθεί λύση για το μέλλον των παιδιών, με την άμεση ανέγερση και Μουσικού Λυκείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Στο Λασίθι της μουσικής παράδοσης και του πολιτισμού, το όνειρο και η διαχρονική επιθυμία των Λασιθιωτών για την δημιουργία μουσικού σχολείου στο Λασίθι, έγινε πραγματικότητα το 2019 με την έγκριση  της ίδρυσής του  από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και του τότε Υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου.

Για τη δημιουργία του Μουσικού Σχολείου στο Καβούσι τον πρώτο ρόλο έπαιξαν οι άοκνες προσπάθειες του πρώην Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου, κ. Αϊβαλιώτη, του προέδρου του δημοτικού διαμερίσματος Καβουσίου Ιωάννη Ρεμεδιάκη  με την αρωγή του Δήμου Ιεράπετρας.

Μετά την κυβερνητική αλλαγή τον Ιούνιο του 2019 και ενώ ήταν όλα έτοιμα για την έναρξη  και λειτουργία του το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, με απόφαση της νέας κυβέρνησης της ΝΔ η λειτουργία του Μουσικού Γυμνασίου ανεστάλη. Έπειτα από τις αντιδράσεις της λασιθιώτικης κοινωνίας, η κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε να ξεκινήσει η λειτουργία του νέου Μουσικού Γυμνασίου την επόμενη χρονιά 2020 – 2021.

Φέτος είναι η δεύτερη χρονιά που λειτουργεί το σχολείο με ικανοποιητικό αριθμό μαθητών και με αυξητική τάση στις προτιμήσεις μαθητών και γονέων.

Όμως η κτιριακή ενίσχυση του σχολείου εγκαταλείφθηκε σε μεγάλο βαθμό από το δήμο και οι προκατασκευασμένες  αίθουσες που προστέθηκαν στη νότια πλευρά του κτηρίου είναι με πρόχειρα υλικά, απολύτως ακατάλληλη για να στεγάσει παιδιά  ή μουσικό εξοπλισμό. Επίσης δεν έχει γίνει μόνωση στο ήδη υπάρχον κτήριο για την υγρασία.

Ειδικότερα, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και τη λειτουργίας της  Γ΄ τάξης, οι αίθουσες δεν επαρκούν για να στεγάσουν το μαθητικό δυναμικό του σχολείου και να καλύψουν τις αναγκαίες υλικοτεχνικές υποδομές (μουσικά εργαστήρια, μουσικά όργανα κλπ ).

Οπότε τίθεται το ερώτημα προς τον Δήμο Ιεράπετρας που στηρίζει την λειτουργία του σχολείου:  ήταν αρκετές οι ενέργειές του τρία χρόνια τώρα για να λύσει το επιπλέον πρόβλημα στέγασης του Μουσικού Γυμνασίου με την βελτίωση των υπαρχόντων αιθουσών και την δημιουργία νέων;

Επιπλέον, οι μαθητές που θα τελειώσουν την Γ΄ τάξη το 2023, πού θα συνεχίσουν τις σπουδές τους, εφόσον δεν υπάρχει Μουσικό Λύκειο;

Ο Δήμος Ιεράπετρας υποστηρίζει ότι έχει στείλει ολοκληρωμένο φάκελο μελέτης προς το αρμόδιο υπουργείο για την ανέγερση νέου κτιρίου σε παρακείμενο οικόπεδο κοντά στο Μουσικό Γυμνάσιο Καβουσίου και περιμένει την χρηματοδότηση του έργου.

Αν ο Δήμος έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την χρηματοδότηση της ανέγερσης νέου κτιρίου, η ευθύνη της καθυστέρησης για την υλοποίηση του έργου ανήκει αποκλειστικά στην  Κυβέρνηση της ΝΔ και στα αρμόδια Υπουργεία.

Αν όμως όχι, η αποκλειστική ευθύνη ανήκει στις αρμόδια δημοτική αρχή της Ιεράπετρας και ειδικότερα στον Δήμαρχο Ιεράπετρας.
Η τοπική κοινωνία και οι Λασιθιώτες που αγκάλιασαν το νέο Μουσικό σχολείο, απαιτούν λύσεις για την ανέγερση του Μουσικού Λυκείου και την βελτίωση των υποδομών του Μουσικού Γυμνασίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Λασιθίου και ο Βουλευτής Λασιθίου Μανόλης Θραψανιώτης με παρεμβάσεις (Επίκαιρη Ερώτηση και Αναφορά της επιστολής των γονέων του σχολείου στη Βουλή ) στήριξαν και στηρίζουν την ανάπτυξη - εδραίωση της δομής του νέου Μουσικού Σχολείου στο Καβούσι.

Ειδικά οι γονείς των μαθητών του σχολείου με επιστολή τους εκφράζουν τις ανησυχίες τους για την ανέγερση του Μουσικού Λυκείου στο Καβούσι, ζητώντας από τον δήμο Ιεράπετρας εκτενή ενημέρωση του χρονοδιαγράμματος για την ανέγερση του μουσικού Λυκείου.

Τα περιθώρια στενεύουν, απομένουν 18 μήνες μέχρι την αποφοίτηση των μαθητών της Γ΄ τάξης του Μουσικού Γυμνασίου και η ανησυχία είναι διάχυτη για το μέλλον του Μουσικού Σχολείου, Γυμνασίου και Λυκείου.

Είναι κρίμα όλοι οι κόποι και οι προσπάθειες των ανθρώπων που δημιούργησαν, στήριξαν και στηρίζουν το σχολείο να πάνε χαμένοι.
Δεν είμαστε μάντεις κακών, άλλα οι μέχρι τώρα ενέργειες των αρμοδίων υπηρεσιών της Κυβέρνησης και του Δήμου κρίνονται ανεπαρκείς για την απρόσκοπτη  λειτουργία του Μουσικού Γυμνασίου και την ανέγερση του νέου Μουσικού Λυκείου στο Καβούσι. Ίδωμεν!
».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

To 1o Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ECTS και 50Є εγγραφή - Αιτήσεις έως 29-11

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

daskala
Απελπισία για μωρομάνα αναπληρώτρια εκπαιδευτικό
Πού είναι το δικαίωμα μιας μάνας αναπληρώτριας, να μεγαλώσει το παιδί της; Πού είναι το δικαίωμα μιας μάνας αναπληρώτριας, να μπορέσει να λείψει από...
Απελπισία για μωρομάνα αναπληρώτρια εκπαιδευτικό