«Δεν χρειάζονται οδοιπορικά οι συνάδελφοι στην Ε’ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής-Σε λίγο δε θα έχουν αμάξι…»
Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών για τα δικαιώματα των συναδέλφων και τη στάση του προεδρείου της ΕΛΜΕ

Το κυβερνητικό δόγμα για τα Καγιέν και την κατάργηση του φόρου κατανάλωσης στην βενζίνη φαίνεται ότι ζήλεψε το προεδρείο της Ε’ ΕΛΜΕ (ΔΑΚΕ και ΠΕΚ) Ανατολικής που για ακόμα μια φορά απέρριψε αιτήματα που συνδέονται με την άμεση επιβίωση και τις συνθήκες διαβίωσης χιλιάδων συναδέλφων.

Δεν βλέπουν τις αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος και θέρμανσης, στην αύξηση της τιμής της βενζίνης στα 2+ ευρώ, το ράλι τιμών σε όλα τα βασικά αγαθά που έρχονται να προστεθούν στη μισθολογική καθήλωση των 12 τελευταίων χρόνων, στην περικοπή του 13ου και 14ου μισθού αλλά και στην «κλοπή» του ΜΚ από την προηγούμενη κυβέρνηση;

Δεν γνωρίζουν ότι οι 55 χιλιάδες συμβασιούχοι συνάδελφοι που να ζουν σε καθεστώς ομηρίας, με τα 900 ευρώ που παίρνουν δεν ξέρουν τί να πρωτοπληρώσουν; Τα υψηλότατα ενοίκια των 300 ευρώ (και βάλε) για δωμάτια κλουβιά; Τους φουσκωμένους λογαριασμούς; Τη βενζίνη για τη μετακίνηση τους; Τη δόση στο μεταπτυχιακό; Για πολλούς συναδέλφους η ανάγκη να βρεθούν με τις οικογένειες τους στις γιορτές του Πάσχα μετατρέπεται σε οικονομική αιμορραγία.

Παρολ’ αυτά το προεδρείο της ΕΛΜΕ καταψήφισε την πρόταση μας να συμμετέχει το σωματείο μας στην αυριανή κινητοποίηση δεκάδων εκπαιδευτικών σωματείων στις 14:00 στο ΥΠΑΙΘ με αιτήματα όπως η επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού, η κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη μαζικής κατανάλωσης, την κάλυψη όλων των αναγκών με μαζικούς μόνιμους διορισμούς, την εξίσωση αδειών και δικαιωμάτων για μόνιμους και αναπληρωτές, την επιδότηση ενοικίου, οδοιπορικά για όλους τους συναδέλφους, για το σταμάτημα του ιμπεριαλιστικού πολέμου που πληρώνουν ακριβά όλοι οι λαοί.

Την ίδια στιγμή η πλειοψηφία αυτή άφησε εκτεθειμένους συναδέλφους σε σχολείο της περιοχής που δέχθηκαν έγγραφη αναφορά από την διεύθυνση του σχολείου τους, γιατί δεν αποδέχτηκαν να καταστρατηγηθούν τα εργασιακά τους δικαιώματα. Ενημερωθήκαμε από το mail που στάλθηκε στην ΕΛΜΕ για την κατάσταση στο 3ο Γυμνάσιο Κορωπίου, όπου η διευθύντρια ζητούσε να καλυφθούν τα κενά που προκύπτουν από την απουσία των συναδέλφων για διάφορους λόγους, με απασχόληση των συναδέλφων στα κενά τους. Ουσιαστικά οι ώρες αυτές λειτουργούσαν προσθετικά στο ωράριο τους και καταστρατηγούσαν τα εργασιακά τους δικαιώματα. Εύλογα οι συνάδελφοι αντέδρασαν, αρνήθηκαν με αποτέλεσμα να γίνει έγγραφη αναφορά ( το επιβεβαίωσε ο προϊστάμενος) από μέρους της διεύθυνσης του σχολείου και στη συνέχεια ο προϊστάμενος να τους καλέσει σε απολογία.

Το θέμα τέθηκε στην διοίκηση της ΕΛΜΕ και ζητήσαμε να κάνουν άμεση  παρέμβαση στον ΔΔΕ για να σταματήσει κάθε πειθαρχική διαδικασία, κάτι που απορρίφθηκε από το προεδρείο της ΕΛΜΕ (δια των επαναλαμβανόμενων αναβολών συνεδρίασης του ΔΣ). Αυτό το Προεδρείο προτιμά να στηρίζει την Διοίκηση και τους διευθυντές και ποτέ συναδέλφους που δέχονται πιέσεις και αυθαιρεσίες. 

Ο εκλεγμένος εκπρόσωπος της ΑΣΕ στο ΔΣ της ΕΛΜΕ  σε παρέμβαση που έκανε στον προϊστάμενο για το θέμα αυτό, έλαβε από αυτόν την απάντηση ότι  επιφυλάσσεται να απαντήσει υπερασπιζόμενος την διεύθυνση του σχολείου, με επιχειρήματα του τύπου ότι όλοι κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να λειτουργήσουν τα σχολεία ας κάνουν και αυτοί κάτι, δεν χρειάζεται να κάνουν μάθημα ας τους απασχολήσουν με γρίφους. Στο τέλος επικαλέστηκε τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα και δεν έδωσε απάντηση στο αίτημα να σταματήσει κάθε διαδικασία που στρέφεται εναντίον των συναδέλφων. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι η διαδικασία δεν αποτελεί δίωξη των συναδέλφων και εδώ αναρωτιόμαστε αν η απόφαση που θα εκδώσει θα έχει ενημερωτικό χαρακτήρα; Το ερώτημα αποτελεί γρίφο για δυνατούς λύτες.

Συνάδελφοι, διανύουμε ήδη τον τρίτο μήνα χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει νόμιμο Διοικητικό Συμβούλιο ώστε να μπορεί να συνεδριάζει να παίρνει αποφάσεις και να στηρίζει τους συναδέλφους σε κάθε τους πρόβλημα.. Με ευθύνη των παρατάξεων ΔΑΚΕ και ΠΕΚ που απαρτίζουν το προεδρείο της ΕΛΜΕ δεν έχουν πραγματοποιηθεί εκλογές, ώστε να έχουμε εξασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία του στη νέα χρονιά, παρότι εκατοντάδες συνάδελφοι υπέγραψαν ζητώντας εκλογές. Στην ουσία δεν θέλουν να λειτουργεί το σωματείο, δεν ενδιαφέρονται για τα προβλήματα της εκπαίδευσης, θέλουν να εφαρμοστεί η κυβερνητική πολιτική με κάθε τρόπο, ενάντια στη θέληση των συναδέλφων, οι οποίοι έχουν υποστεί σε πολλές περιπτώσεις εκβιασμούς και αυταρχικές συμπεριφορές.

Αυτή τους και μόνο η πράξη αποδεικνύει τη στρατηγική τους σύμπλευση με τη κυβερνητική πολιτική, την ευθυγράμμιση τους με τα κόμματα τους ΝΔ και ΚΙΝΑΛ που πίνουν νερό στο όνομα των αναδιαρθρώσεων στην εκπαίδευση στα πλαίσια του ΟΟΣΑ, θέλουν να επιβάλλουν την κατηγοριοποίηση και υποχρηματοδότηση των σχολείων με τον εκπαιδευτικό να έχει σκυφτό κεφάλι, να είναι φοβισμένος και χωρίς υποστήριξη από το σωματείο του. Δεν είναι τυχαίο που όποτε χρειάστηκε η ΕΛΜΕ να πάρει θέση και να στηρίξει συνάδελφο απέναντι σε αυθαιρεσίες των διευθυντών όχι μόνο δεν το έκανε, πήρε μάλιστα και θέση υπέρ των διευθυντών.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Οι μάσκες έχουν πέσει. Είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσει το εκπαιδευτικό κίνημα σε αλλαγή των συσχετισμών στην ΕΛΜΕ και στην ΟΛΜΕ. Οι εκπαιδευτικοί να γυρίσουν τη πλάτη στις συμβιβασμένες κυβερνητικές παρατάξεις, που  συνειδητά γύρισαν στην πλάτη στους αγώνες 100000 απεργών εκπαιδευτικών, και να οργανώσουν τη πάλη του δίπλα σε αυτούς που αγωνιούν καθημερινά, παλεύουν για το δίκιο του εργαζόμενου, έχουν αποδείξει ότι δεν παλαντζάρουν στο πεδίο της εναλλαγής κυβέρνησης ή υπουργού για να λυθούν τα προβλήματα του κλάδου.

Η ΑΣΕ (Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών) είναι δίπλα σε κάθε εκπαιδευτικό που ενδιαφέρεται για το μαθητή του, για το περιεχόμενο του μαθήματος του, για τις εργασιακές σχέσεις και τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτές, για τους γονείς των μαθητών μας γιατί και εμείς γονείς είμαστε. Σε καλούμε στους αγώνες που θα δώσουμε το επόμενο διάστημα να σταθείς δίπλα μας, ισότιμα, με συμμετοχή στην οργάνωση της πάλης, να ενισχύσεις το ψηφοδέλτιο της ΑΣΕ τόσο με τη συμμετοχή σου σε αυτό όσο και με τη ψήφο σου. Για να έχεις λόγο την επόμενη ημέρα.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΙΣ 18 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 14:00 ΣΤΟ ΥΠΑΙΘ!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 27/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

clothes-rouxa
Τοξικές ουσίες σε είδη ένδυσης και αξεσουάρ πολύ γνωστής ηλεκτρονικής πλατφόρμας
Είναι πολύ δημοφιλής εδώ και λίγα χρόνια αφού προσφέρει μεγάλη γκάμα ρούχων και αξεσουάρ σε εξευτελιστικές τιμές.
Τοξικές ουσίες σε είδη ένδυσης και αξεσουάρ πολύ γνωστής ηλεκτρονικής πλατφόρμας