ειδικη αγωγή
Τέλος η διπλοβάρδια για τα δύο Δημοτικά της περιοχής

Δεν υπάρχουν πια πεσμένοι σοβάδες και χαλάσματα και το κτήριο του 2ου Δημοτικού σχολείου Αρκαλοχωρίου Ηρακλείου είναι έτοιμο και πάλι να υποδεχτεί τους μαθητές του!

Όπως αναφέρει στο Cretalive  ο διευθυντής του σχολείου, κ. Στέφανος Ψυλλάκης, οι εργασίες ολοκληρώνονται και το ερχόμενο Σάββατο αναμένεται να γίνει η μεταφορά όλων των απαραίτητων πραγμάτων στο κτήριο και από την ερχόμενη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου το κουδούνι θα χτυπά και πάλι στο σχολείο!

thrapsano_sxoleio_3.jpg

Πρόκειται για ένα καλό νέο τόσο για τους μαθητές του 2ου όσο και για τους μαθητές του 1ου Δημοτικού σχολείου της περιοχής. Μέχρι σήμερα, τα δύο σχολεία μοιράζονται τους οικίσκους που τοποθετήθηκαν στο Αρκαλοχώρι, μετά από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου. Κάθε βδομάδα, το ένα σχολείο λειτουργούσε ολοήμερο και το άλλο απογευματινή βάρδια.

Από την ερχόμενη βδομάδα, όμως, οι μαθητές και των δύο σχολείων θα επιστρέψουν στην κανονικότητα και σταδιακά θα λειτουργήσουν και τα πρωινά τμήματα. Το 1ο Δημοτικό θα χρησιμοποιεί πλέον μόνο του τους οικίσκους και μόνο πρωί μέχρι να είναι έτοιμο και το δικό του κτήριο που επίσης επλήγη από τον σεισμό.

2odimotiko.jpg

Οι πληγές που προκάλεσε η επίσκεψη του Εγκέλαδου είχαν ως αποτέλεσμα κάποιοι μαθητές να ζητήσουν μετεγγραφή και κάποιοι γονείς αναμένεται να επιστρέψουν τα παιδιά τους στα σχολεία του Αρκαλοχωρίου είτε τώρα είτε τον Σεπτέμβριο, με την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Έκκληση δημάρχου για τη στέγαση των νεοδιόριστων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών
Έκκληση του δημάρχου Χάλκης: Στηρίξτε τους εκπαιδευτικούς που δεν βρίσκουν στέγη – Οι ιδιοκτήτες σπιτιών να επικοινωνήσουν με τον Δήμο
Έκκληση δημάρχου για τη στέγαση των νεοδιόριστων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών