Ένα καλό νέο: Στο σχολείο τους ξανά, μετά από τον σεισμό, οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Αρκαλοχωρίου
Τέλος η διπλοβάρδια για τα δύο Δημοτικά της περιοχής

Δεν υπάρχουν πια πεσμένοι σοβάδες και χαλάσματα και το κτήριο του 2ου Δημοτικού σχολείου Αρκαλοχωρίου Ηρακλείου είναι έτοιμο και πάλι να υποδεχτεί τους μαθητές του!

Όπως αναφέρει στο Cretalive  ο διευθυντής του σχολείου, κ. Στέφανος Ψυλλάκης, οι εργασίες ολοκληρώνονται και το ερχόμενο Σάββατο αναμένεται να γίνει η μεταφορά όλων των απαραίτητων πραγμάτων στο κτήριο και από την ερχόμενη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου το κουδούνι θα χτυπά και πάλι στο σχολείο!

thrapsano_sxoleio_3.jpg

Πρόκειται για ένα καλό νέο τόσο για τους μαθητές του 2ου όσο και για τους μαθητές του 1ου Δημοτικού σχολείου της περιοχής. Μέχρι σήμερα, τα δύο σχολεία μοιράζονται τους οικίσκους που τοποθετήθηκαν στο Αρκαλοχώρι, μετά από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου. Κάθε βδομάδα, το ένα σχολείο λειτουργούσε ολοήμερο και το άλλο απογευματινή βάρδια.

Από την ερχόμενη βδομάδα, όμως, οι μαθητές και των δύο σχολείων θα επιστρέψουν στην κανονικότητα και σταδιακά θα λειτουργήσουν και τα πρωινά τμήματα. Το 1ο Δημοτικό θα χρησιμοποιεί πλέον μόνο του τους οικίσκους και μόνο πρωί μέχρι να είναι έτοιμο και το δικό του κτήριο που επίσης επλήγη από τον σεισμό.

2odimotiko.jpg

Οι πληγές που προκάλεσε η επίσκεψη του Εγκέλαδου είχαν ως αποτέλεσμα κάποιοι μαθητές να ζητήσουν μετεγγραφή και κάποιοι γονείς αναμένεται να επιστρέψουν τα παιδιά τους στα σχολεία του Αρκαλοχωρίου είτε τώρα είτε τον Σεπτέμβριο, με την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ερμού
Ποια ελληνική οδός είναι στις ακριβότερες του κόσμου – Κρατάει τη 15η θέση στη διεθνή κατάταξη
Με αυξήσεις στα ενοίκια και ασταμάτητη ζήτηση, η ελληνική αγορά διαμορφώνει νέα δεδομένα στην παγκόσμια κατάταξη των εμπορικών δρόμων.
Ποια ελληνική οδός είναι στις ακριβότερες του κόσμου – Κρατάει τη 15η θέση στη διεθνή κατάταξη
ΦΟΙΤΗΤΕΣ
Το δικαστήριο δικαιώνει τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ: Δεν κάνουν διαγραφές φοιτητών
Απόρριψη της προσφυγής του ΥΠΑΙΘΑ: «Πράσινο φως» στη συνέχιση της απεργίας–αποχής των διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ
Το δικαστήριο δικαιώνει τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ: Δεν κάνουν διαγραφές φοιτητών