Τι απαντά ο ΔΟΑΤΑΠ στην καταγγελία διδάκτορα που εδώ και επτά μήνες οι αιτήσεις αναγνώρισης των πτυχίων του βρίσκεται σε εκκρεμότητα

«Η διοίκηση του ΔΟΑΤΑΠ αρνείται να κάνει προνομιακή μεταχείριση αιτήσεων μέσω της παραβίασης της σειράς προτεραιότητας των άλλων».

Αυτό απάντησε η διοίκηση του Οργανισμού, με αφορμή την επιστολή διδάκτορα που έλαβε και δημοσίευσε το alfavita.gr με τίτλο «Η Οδύσσεια ενός διδάκτορα, με διδακτορικό αναγνωρισμένο σε 199 χώρες αλλά όχι στην Ελλάδα», ο οποίος κατήγγειλε ότι οι δύο αιτήσεις αναγνώρισης μεταπτυχιακού και διδακτορικού που κατέθεσε στον ΔΟΑΤΑΠ από τον Ιούλιο παραμένουν σε εκκρεμότητα.

«Τις τελευταίες ημέρες εμφανίστηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε μέρος του τύπου δημοσιεύματα περί δήθεν ομηρίας πολιτών από τον ΔΟΑΤΑΠ. Αφορούν αποκλειστικά σε άρνηση της διοίκησης για προνομιακή μεταχείριση αιτήσεων μέσω της παραβίασης της σειράς προτεραιότητας των άλλων. Με σεβασμό στους χιλιάδες πολίτες που εμπιστεύονται τον οργανισμό για την αυστηρή τήρηση της σειράς προτεραιότητας» αναφέρει το δελτίο τύπου του ΔΟΑΤΑΠ, χωρίς όμως να αναφερθεί στις πολύμηνες καθυστερήσεις τις οποίες έχουν καταγγείλει κατά καιρούς δεκάδες ενδιαφερόμενοι. 

Στην επιστολή του, ο διδάκτορας ανέφερε χαρακτηριστικά πως «δεν σας ζητάω τίποτα παραπάνω από όσα δικαιούμαι ως φορολογούμενος πολίτης, από όσα ορίζει ο νόμος. ΑΠΑΙΤΩ την τήρηση του νόμου, ο οποίος ορίζει την απόδοση ισοτιμίας σε μεταπτυχιακά και διδακτορικά εντός 60 ημερών. Ο ΔΟΑΤΑΠ μου έχει ήδη προκαλέσει τεράστια οικονομική ζημιά, ενώ έχει επηρεάσει δυσμενώς την καριέρα μου», καθώς εξήγησε πως η υποψηφιότητά του για θέση εργασίας δεν αξιολογήθηκε επειδή οι τίτλοι σπουδών δεν είχαν λάβει αναγνώριση από τον Οργανισμό.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα