pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
kleista sxoleia 2022
Σε ποιες περιοχές της χώρας δεν θα λειτουργήσουν αύριο Παρασκευή τα σχολεία - συνεχής ενημέρωση

Αλλάζουν τα δεδομένα όσον αφορά στη λειτουργία των σχολικών μονάδων αύριο Παρασκευή. Ενώ χθες Τετάρτη είχε ανακοινωθεί ότι στην Αττική και στην Κρήτη θα μείνουν κλειστά τα σχολεία την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, σήμερα υπάρχει αναθεώρηση της απόφασης αυτής.

Συγκεκριμένα σε  σημερινή του ανακοίνωση του ο Δήμος Ηρακλείου σημειώνει:

“Κανονικά θα λειτουργήσουν οι Σχολικές Μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηρακλείου, την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, λόγω βελτίωσης των καιρικών συνθηκών και ως εκ τούτου της δυνατότητας εφαρμογής του πρωτοκόλλου της πανδημίας, όπως αποφάσισε η Αντιδήμαρχος Παιδείας Στέλα Καλογεράκη- Αρχοντάκη.

Παραμένει σε αναστολή λειτουργίας για την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου το Δημοτικό Σχολείο Καρκαδιώτισσας, λόγω πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν ακόμη στην περιοχή.

Σχετικά με την λειτουργία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ ενημερώνει ότι, θα παραμείνουν κλειστοί την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου μόνο οι απομακρυσμένοι παιδικοί και συγκεκριμένα τις περιοχές: Παλιανή, Ασίτες, Δαφνές, Κυπαρίσι, Πανεπιστήμιο, ενώ οι υπόλοιποι θα λειτουργήσουν κανονικά. Οι παραπάνω Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά από Δευτέρα 31 Ιανουαρίου”.

Ανοιχτά τα σχολεία στο δήμο Χανίων – Ποια σχολεία εξαιρούνται

Στο δήμο Χανίων ανοικτά είναι όλα τα σχολεία από σήμερα Πέμπτη 27 Ιανουαρίου πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με εξαίρεση το Δημοτικό Σχολείο Κατοχωρίου και το Νηπιαγωγείο Κεραμειών.

Στο δήμο Σφακίων κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για σήμερα και αύριο, με εξαίρεση τα νηπιαγωγεία του Βουβά και της Σκαλωτής.

Τι ισχύει για τον Δήμο Ρεθύμνου

Ο Δήμος Ρεθύμνης, το Τμήμα Παιδείας και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Γεωργαλής και η Κοινωνική Υπηρεσία με αρμόδια  την Αντιδήμαρχο Δρ Αννα Ελευθεριάδου - Γκίκα, ενημερώνουν τους/τις συμπολίτες/τισσες ότι τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ρεθύμνης κανονικά λειτουργούν, από σήμερα Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022.

Η απόφαση λήφθηκε σε συνεργασία με τους  Διευθυντές  Α’ θμιας Εκπ/σης  κ. Λ. Καρβούνη και  Β’ θμιας Εκπ/σης  κ. Ι. Γαζανό, δεδομένης  της ανακοινωθείσας απόφασης της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης κας Μαίρης Λιονή, να εκτιμήσει  κάθε Δήμος του Ρεθύμνου ξεχωριστά, ανάλογα με τις επικρατούσες κατά τόπο συνθήκες, για την επαναλειτουργία  των σχολικών μονάδων της γεωγραφικής του επικράτειας.

Το ίδιο ισχύει και για τους βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς  σταθμούς, τα Κέντρα, Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) του Δήμου Ρεθύμνης. Θα επαναλειτουργήσουν κανονικά.

Σε ότι αφορά  περιφερειακά σχολεία του Δήμου Ρεθύμνης τα οποία  λειτουργούν σε περιοχές που σημειώθηκαν χιονοπτώσεις, θα αξιολογηθεί η δυνατότητα  ασφαλούς μετακίνησης των μελών της εκπαιδευτικής τους κοινότητας από το Διευθυντή του κάθε σχολείου και σε συνεργασία με τον αρμόδιο Δ/ντή Α’ θμιας και Β’ θμιας και τους γονείς, θα αποφασιστεί εάν θα λειτουργήσουν και με ποιο τρόπο θα διεξαχθούν τα μαθήματα.


Η ΑΤΤΙΚΗ

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης δήλωσε σήμερα το μεσημέρι ότι όσον αφορά στις σχολικές μονάδες της Αττικής η τελική απόφαση για την λειτουργία τους θα ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr υπάρχουν εισηγήσεις τόσο στην Αττική όσο και στην Κρήτη για αλλαγή της χθεσινής απόφασης για αναστολή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων μέχρι και την Παρασκευή. Στην Αττική υπάρχουν σκέψεις η λειτουργία ή η αναστολή λειτουργίας των σχολείων να μην είναι ενιαία σε όλη την περιφέρεια αλλά να εξεταστεί κατά Δήμο. Στην ίδια γραμμή βρίσκεται και η Κρήτη και στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε σήμερα το μεσημέρι η λειτουργία των σχολικών μονάδων του Ηρακλείου αύριο Παρασκευή.

Με λίγα λόγια θα αξιολογηθεί η δυνατότητα  ασφαλούς μετακίνησης των μελών της εκπαιδευτικής τους κοινότητας  και θα αποφασιστεί εάν θα λειτουργήσουν και με ποιο τρόπο θα διεξαχθούν τα μαθήματα.

Επίσης το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται αναλυτική ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας.

Στο πλαίσιο αυτό και με βάση τις τελευταίες αποφάσεις των Δήμων και των Περιφερειών μέχρι στιγμής έχει ανακοινωθεί η μη λειτουργία των σχολικών μονάδων αύριο Παρασκευή :

Χίος

Δήμοι Φλώρινας και Αμυνταίου

Δήμος Θηβαίων

Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων

Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας

Δήμος Καλαβρύτων

Νάξος

 

                            Σε λίγο νέα ενημέρωση...

Τι γίνεται με τα self-test

• Σε όσες σχολικές μονάδες επαναλειτουργήσουν αύριο Παρασκευή  28.1.2022, οι μαθητές θα διενεργήσουν το self-test σήμερα, Πέμπτη 27.1.2022, και σε κάθε περίπτωση πριν την προσέλευσή τους στο σχολείο αύριο Παρασκευή.

Ομοίως, σε κάθε σχολείο που επαναλειτουργεί μετά από αναστολή, οι μαθητές θα διενεργούν self-test πριν από την προσέλευσή τους στο σχολείο. Το επόμενο self-test θα διενεργείται την επόμενη προκαθορισμένη ημέρα (για προσέλευση Τρίτη – Παρασκευή).

• Υπενθυμίζεται ότι η τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσει για όλες τις σχολικές μονάδες πρωινές ώρες (πλην των εσπερινών σχολείων).

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανεπιστήμιο Πατρών: Το νέο αναγνωρισμένο από τον ΑΣΕΠ Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής για μοριοδότηση εκπαιδευτικών

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

tsanta
Σε κινητοποιήσεις για την παιδαγωγική επάρκεια καλούν αναπληρωτές ΠΕ23
Σε κινητοποιήσεις για το ζήτημα της παιδαγωγικής επάρκειας, ζητώντας την κατάργηση του προσοντολογίου, καλούν αναπληρωτές ΠΕ23 - Δημοσίευση επιστολής...
Σε κινητοποιήσεις για την παιδαγωγική επάρκεια καλούν αναπληρωτές ΠΕ23