pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
sakorafa
ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ / INTIME NEWS
Η Σοφία Σακοράφα ρωτά τη Νίκη Κεραμέως εάν υπάρχει πρόθεση από την κυβέρνηση να άρει την «άδικη και αδικαιολόγητη πρόβλεψη για την υποχρεωτική παραμονή των νεοδιορισμένων εκπαιδευτικών»

Η Βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών Σοφία Σακοράφα κατέθεσε στις 20/1/2022 ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως με θέμα την αδικαιολόγητη δυσμενή μεταχείριση των νεοδιορισμένων εκπαιδευτικών.

Οι εκπαιδευτικοί που πρωτοδιορίστηκαν ως μόνιμοι στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση μέσα στο 2021 υποχρεώνονται πλέον, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις (άρθρο 62 ν.4889/2019, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 42 ν.4722/2020), να παραμένουν στην τόπο του διορισμού τους για δύο (2) έτη. 

Όπως είναι γνωστό, μέχρι τη θέση σε ισχύ των παραπάνω, η αντίστοιχη υποχρέωση ήταν δεσμευτική μόνο για ένα (1) έτος. 

Σύμφωνα με τη κ. Σακοράφα, η ανελαστικότητα της συγκεκριμένης πρόβλεψης, που δεν επιτρέπει οιαδήποτε υπηρεσιακή μεταβολή, δεν φαίνεται να υπαγορεύεται από λόγους δημόσιου συμφέροντος.

Όπως υπογραμμίζει, «οι εκπαιδευτικοί αυτοί, όλα τα χρόνια μέχρι τον διορισμό τους έχουν ήδη υπηρετήσει τη Δημόσια Εκπαίδευση, ως ωρομίσθιοι ή αναπληρωτές,  σε κάθε σημείο της επικράτειας, οι περισσότεροι μετακινούμενοι συνεχώς για πάνω από 10 χρόνια, υφιστάμενοι την βάσανο των διαρκών μετακινήσεων και το αντίστοιχο τεράστιο οικονομικό και ψυχολογικό κόστος». 

«Εξάλλου, είναι δεδομένο ότι στο μεγαλύτερο μέρος των σχολικών μονάδων της χώρας υπάρχουν διαθέσιμα οργανικά κενά, σε όλες τις ειδικότητες, που θα μπορούσαν να καλυφθούν ορθολογικά, αφού ληφθούν υπόψη και οι ατομικές ανάγκες και η οικογενειακή κατάσταση των νεοδιορισθέντων.

Επειδή η δυσμενής αυτή – και ουσιαστικά αναιτιολόγητη και αδικαιολόγητη – διάκριση παραγνωρίζει την πραγματικότητα της προηγούμενης διαρκούς μετακίνησης των ιδίων υπαλλήλων, που στήριζαν επί σειρά ετών το εκπαιδευτικό σύστημα ως αναπληρωτές και οδηγεί στην οικονομική και προσωπική τους εξαθλίωση, αφού τους αναγκάζει να διαμένουν – και πάλι – μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους, συντηρώντας δύο ή ακόμα και τρία σπίτια (όσοι έχουν παιδιά που σπουδάζουν) και μάλιστα εν μέσω της οικονομικής κρίσης».

Επομένως, ρωτά την υπουργό Παιδείας εάν υπάρχει η κυβερνητική πρόθεση για άμεση άρση της ουσιαστικά άδικης και αδικαιολόγητης πρόβλεψης για την υποχρεωτική παραμονή των νεοδιορισμένων εκπαιδευτικών επί διετία στη “θέση τοποθέτησης”; 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2022: 6+1 αλλαγές που πρέπει να πάρουν υπόψη τους οι 100.000 υποψήφιοι

Το 1ο αναγνωρισμένο από τον ΑΣΕΠ Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών για εκπαιδευτικούς

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Αθήνα - Θεσσαλονίκη: Πότε η Θεσσαλονίκη είχε υπερδιπλάσιο πληθυσμό από την Αθήνα;
Έχετε αναρωτηθεί ποια Ευρωπαϊκή πόλη το 1854 είχε τον περισσότερο πληθυσμό; Πόσο είχε η Αθήνα εκείνη τη χρονιά και πόσο η Θεσσαλονίκη;
Αθήνα - Θεσσαλονίκη: Πότε η Θεσσαλονίκη είχε υπερδιπλάσιο πληθυσμό από την Αθήνα;
Συσπείρωση Πανεπιστημιακών: Ο αυταρχισμός των δυνάμεων καταστολής έχει τη σφραγίδα της Υπουργού Παιδείας
Οι πολλές χιλιάδες φοιτητές/τριες που είδαμε στην χθεσινή διαδήλωση έχουν καθαρό πρόσωπο και ταυτότητα.
Συσπείρωση Πανεπιστημιακών: Ο αυταρχισμός των δυνάμεων καταστολής έχει τη σφραγίδα της Υπουργού Παιδείας