ΔΟΕ για αρπαγή διευθυντή στην Πιερία: Το ΥΠΑΙΘ να θωρακίσει θεσμικά τους εκπαιδευτικούς
ΔΟΕ: «Οι επιθέσεις σε εκπαιδευτικούς είναι απόρροια της επανειλημμένης στοχοποίησης των εκπαιδευτικών από κυβερνήσεις και καθοδηγούμενα ΜΜΕ»

Και η ΔΟΕ με τη σειρά της εκφράζει τη συμπαράστασή της στον διευθυντή του γυμνασίου στην Πιερία που έπεσε θύμα επίθεσης από ομάδα αρνητών και ζητά από το Υπουργείο Παιδείας να θωρακίσει θεσμικά τους εκπαιδευτικούς και να αναλάβει τις ευθύνες του για την προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Η ανακοίνωση της ΔΟΕ

Το πρόσφατο απαράδεκτο και βίαιο γεγονός της επίθεσης από  ομάδα των αυτοαποκαλούμενων θεματοφυλάκων του συντάγματος γνωστών σε όλους μας αρνητών των επιστημονικών δεδομένων και πάντων όσων δεν είναι ικανοί να αντιληφθούν, σε εκπαιδευτικό, διευθυντή γυμνασίου στην Πιερία, ο οποίος εφάρμοζε, όπως όφειλε, τη νομοθεσία για την προφύλαξη των μαθητών και των εκπαιδευτικών του σχολείου, δεν θα έπρεπε να δημιουργεί καμία έκπληξη.

Η απαράδεκτη τραμπουκική και φασιστική ενέργεια της εισβολής τους στο χώρο του γυμνασίου όπου αφού προπηλάκισαν, φόρεσαν χειροπέδες στον εκπαιδευτικό και με περισσό θράσος τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα μπροστά στα μάτια δεκάδων ανήλικων μαθητών, προσβάλλει την αξιοπρέπεια και τον παιδαγωγικό ρόλο των εκπαιδευτικών που σε τέτοιες περιόδους κρίσης έχουμε αναλάβει, χωρίς καμία ουσιαστική στήριξη από την πολιτεία, το βαρύ κοινωνικό φορτίο προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των μαθητών μας. Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά και κρίνοντας από τη στάση της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. έναντι των εκπαιδευτικών αλλά και την έλλειψη βούλησης πραγματικής θωράκισής τους, δεν πρόκειται να είναι η τελευταία. Αυτό, δυστυχώς, ενισχύεται και από την άρνηση πολιτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης να ψηφίσουν την τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα επιβολής ποινής σε όσους γονείς στερούν από τα παιδιά τους το αγαθό της εκπαίδευσης.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έχει αναδείξει έγκαιρα το ζήτημα των απόλυτα αδικαιολόγητων και απαράδεκτων επιθέσεων εναντίον εκπαιδευτικών κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, πολύ πριν την πανδημία, Μάλιστα τόσο στις 27/3/2018 όσο και στις 7/11/2019 κατέθεσε (σε δύο διαδοχικά κυβερνήσεις) προτάσεις νόμου και άρθρων στον ποινικό κώδικα στην κατεύθυνση της προστασίας των εκπαιδευτικών από τέτοιες επιθέσεις. Δυστυχώς, τα παχιά λόγια των κυβερνώντων ουδέποτε έγιναν πράξη και οι πολύ πρόσφατες εξαγγελίες δεν οδήγησαν σε πραγματική προστασία τόσο των ίδιων των εκπαιδευτικών όσο και της ομαλής λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταδικάζει τις επιθέσεις και στηρίζει κάθε εκπαιδευτικό που αντιμετωπίζει παρόμοιες συμπεριφορές οι οποίες είναι απόρροια των της επιλογής της επανειλημμένης στοχοποίησης των εκπαιδευτικών από κυβερνήσεις και καθοδηγούμενα Μ.Μ.Ε.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να θωρακίσει θεσμικά τους εκπαιδευτικούς και να αναλάβει τις ευθύνες του για την προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα