Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
geoponiko-panepistimio-arxaia-olympia
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο: Συνεργασία με την Κοινότητα Στρεφίου Αρχαίας Ολυμπίας
Οι Πρυτανικές Αρχές και οι υπηρεσίες του Γεωπονικού Πανεπιστημίου εγκαίρως προέβησαν στις απαραίτητες ενέργειες για την προφύλαξη τόσο των φοιτητών, όσο και των εργαζόμενων (αναστολή εκπαιδευτικής και διοικητικής λειτουργίας του Ιδρύματος)

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών επλήγει από το πέρασμα του «Μπάλλου». Η κακοκαιρία προκάλεσε τεράστια προβλήματα, καθώς το προαύλιο του πανεπιστημιακού ιδρύματος πλημμύρισε εμποδίζοντας τη διέλευση των φοιτητών.

«Οι Πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποστράγγιση των υδάτων ΕΝΤΟΣ του Ιδρύματος. Δυστυχώς όμως, η ελλιπής αποστράγγιση της Ιεράς Οδού, με αποκλειστική ευθύνη του Δήμου Αθηναίων σε συνδυασμό με  την πρωτοφανή δριμύτητα της βροχόπτωσης και τη μεγάλη διάρκειά της προκάλεσε την προσωρινή, αν και σφοδρότατη συγκέντρωση υδάτων στους υπαίθριους χώρους των εγκαταστάσεων μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πρυτανεία του ΓΠΑ.

Ολόκληρη η ενημέρωση της Πρυτανείας

Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Αγαπητές και Αγαπητοί  Φοιτήτριες και Φοιτητές,

Το μετεωρολογικό φαινόμενο που εκτυλίσσεται τις τελευταίες ώρες και έχει χαρακτηρισθεί από τους ειδικούς επιστήμονες ως ακραίο, είχε ως συνέπεια την εμφάνιση πλημμυρικών φαινομένων σε όλη την Αττική αλλά και στο Πανεπιστήμιο μας.

Το ύψος της βροχής που έπεσε στην Πανεπιστημιούπολη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών ανήλθε μόνο στο διάστημα αιχμής (35’) σε 19,2 χιλιοστά (δηλαδή 19, 2 τόνους νερού/στρέμμα).

Με βάση την εμπειρία συμβάντων ανάλογης έντασης κατά το παρελθόν, οι Πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποστράγγιση των υδάτων ΕΝΤΟΣ του Ιδρύματος. Δυστυχώς όμως, η ελλιπής αποστράγγιση της Ιεράς Οδού, με αποκλειστική ευθύνη του Δήμου Αθηναίων σε συνδυασμό με  την πρωτοφανή δριμύτητα της βροχόπτωσης και τη μεγάλη διάρκειά της προκάλεσε την προσωρινή, αν και σφοδρότατη συγκέντρωση υδάτων στους υπαίθριους χώρους των εγκαταστάσεων μας.

Εντούτοις, η ύπαρξη έγκαιρα αναβαθμισμένων αποστραγγιστικών έργων επέτρεψε την σχετικά ταχεία απομάκρυνση των υδάτων, σε αντίθεση με παρακείμενους στο ΓΠΑ χώρους (π.χ. επιχειρήσεων) οι οποίοι  παρέμειναν πλημμυρισμένοι για πολλές ώρες. Μπορούμε επίσης να βεβαιώσουμε, μετά λόγου γνώσεως, ότι ούτε ανθρώπινες ζωές κινδύνευσαν, ούτε καταστροφές προκλήθηκαν στις κτηριακές εγκαταστάσεις, φαινόμενα που έχουμε αντιμετωπίσει στο παρελθόν και τα οποία παρατηρήθηκαν εκτενώς σε άλλα ΑΕΙ της Αττικής.

Επιπλέον, οι Πρυτανικές Αρχές και οι υπηρεσίες του Πανεπιστημίου εγκαίρως προέβησαν στις απαραίτητες ενέργειες για την προφύλαξη τόσο των φοιτητών, όσο και των εργαζόμενων (αναστολή εκπαιδευτικής και διοικητικής λειτουργίας του Ιδρύματος).

Οι Πρυτανικές Αρχές μαζί με την Τεχνική Υπηρεσία έχουμε ήδη ξεκινήσει από χθες το βράδυ την καταγραφή των επιπτώσεων της καταιγίδας. Παράλληλα με την περαιτέρω θωράκιση των υποδομών θα συνεχίσουμε πιεστικά τη διεκδίκηση, από τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της επιτάχυνσης και ολοκλήρωσης της μελέτης και των έργων αντιπλημμυρικού σχεδιασμού της ευρύτερης περιοχής του Βοτανικού.

Εκ της Πρυτανείας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΦΚΑ: Έρχονται 700 νέες μόνιμες προσλήψεις με 7.000 ευρώ το μήνα

Νέο ΜΗΤΡΩΟ επιμελητών Βρεφών, Νηπίων, Παιδιών - Χιλιάδες οι προσλήψεις

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

apdim_studyingreece2
Οι διεθνείς συνεργασίες των ελληνικών ΑΕΙ με τα αμερικανικά στο επίκεντρο διαδικτυακής ημερίδας
Οι επιτυχημένες διεθνείς συνεργασίες των ελληνικών πανεπιστημίων με πανεπιστήμια των ΗΠΑ στο επίκεντρο διαδικτυακής ημερίδας
Οι διεθνείς συνεργασίες των ελληνικών ΑΕΙ με τα αμερικανικά στο επίκεντρο διαδικτυακής ημερίδας
Επίδομα θέρμανσης
Επίδομα θέρμανσης: Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα-Έως τις 15 Φεβρουαρίου η προθεσμία
ΑΑΔΕ: Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα myΘέρμανση για την εκ νέου υποβολή αιτήσεων για την χορήγηση επιδόματος θέρμανσης
Επίδομα θέρμανσης: Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα-Έως τις 15 Φεβρουαρίου η προθεσμία
Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Άδειες εκπαιδευτικών: «Ξεπέρασε κάθε όριο η αναλγησία της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ»
Η κυβέρνηση της ΝΔ «προκλητικά αδιαφορεί για τη ζωή και την υγεία των εκπαιδευτικών», λέει η Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
Άδειες εκπαιδευτικών: «Ξεπέρασε κάθε όριο η αναλγησία της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ»