nazistikos xairetismos epal stavroupoli
Λογαριασμοί στα social media αναπαρήγαγαν κάλεσμα του ακροδεξιού μορφώματος «Ιερό Τάγμα» - Οργανωμένη η επίθεση σε φοιτητές αλλά και μαθητές

Με οργανωμένο τρόπο, με συντονισμό των κινήσεών της μέσω των social media, έδρασε η ομάδα ακροδεξιών στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, προκαλώντας επεισόδια για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

Σύμφωνα με το 902.gr, πέρα από την οργάνωση ταυτόχρονων επιθέσεων και το αναβαθμισμένο «οπλοστάσιο», οι ακροδεξιοί είχαν προετοιμάσει τη δράση τους από το βράδυ της Τρίτης.

Διάφοροι λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησαν κάλεσμα του ακροδεξιού μορφώματος «Ιερό Τάγμα» για τις 8 το πρωί στο δημαρχείο του Ευόσμου. Στο κάλεσμα, αναφέρεται πως «Έλληνες εθνικιστές στέκονται στο πλευρό των μαθητών του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης που αντιστέκονται κατά του μαρξισμού και του ανθελληνισμού στο σχολείο τους».

anartiseis faasistes epal stavroupoli

Στη συζήτηση που υπάρχει στην ίδια ανάρτηση, αναφέρεται πως οι συγκεντρωμένοι θα κατευθυνθούν στο ΕΠΑΛ, ενώ δίνονται οδηγίες «να είστε 8 στο σχολείο, θα πέσει λογικά πολύ ξυλίκι, ελάτε νωρίς θα χρειαστούμε βοήθεια». «Θα μπορούσατε να στείλετε κάνα δύο άτομα για να δούνε τις κινήσεις των άλλων για να έχετε μια ευρύτερη εικόνα της κατάστασης», αναφέρεται από άλλον, με τον διαχειριστή της σελίδας «Ιερό Τάγμα» να απαντά «μην ανησυχείς φίλε μου, ξέρουμε και τους παρακολουθούμε».

anartiseis faasistes epal 2 stavroupoli

Ο φασιστικός χαρακτήρας των δολοφονικών επιθέσεων υπήρξε σήμερα ακόμα πιο ξεκάθαρος. Είχε προηγηθεί βέβαια η ανακοίνωση της νεολαίας της ναζιστικής - εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής το απόγευμα της Τρίτης, που συνέχαιρε τα φασιστικά, χουλιγκάνικα στοιχεία για την επίθεσή τους και δήλωνε πως η ΧΑ βρίσκεται στο πλευρό τους. Τον χαρακτήρα τους επιβεβαίωσαν και οι ίδιοι οι κουκουλοφόροι, με τα αντικομμουνιστικά συνθήματα και τους ναζιστικούς χαιρετισμούς που καταγράφηκαν και από τον φακό.

anartiseis faasistes epal 3 stavroupoli

Η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει πως πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή συνολικά 40 προσαγωγές ατόμων από τις οποίες οι 6 μετατράπηκαν σε συλλήψεις και σε βάρος τους σχηματίσθηκαν δικογραφίες για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, καθώς εντοπίστηκαν πάνω τους σιδερογροθιές και μαχαίρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους συλληφθέντες υπάρχουν τουλάχιστον 2 ενήλικες, αλλά δύο 17χρονοι και ένας 15χρονος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πορτοκαλί φανάρι: Τι λέει ο νέος ΚΟΚ

Αλλάζουν όλα στους μισθούς λόγω ΑΜΚΑ: Ποιες ηλικίες θα δουν αυξήσεις

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αεροδρόμιο
Μπλακ άουτ επικοινωνιών στο FIR Αθηνών: Τι συνέβη και γιατί δεν κινδύνευσαν οι πτήσεις
Ο διοικητής της ΥΠΑ αποδίδει τον θόρυβο στις συχνότητες σε ανεξέλεγκτες εκπομπές πομποδεκτών και αποκλείει σενάρια κυβερνοεπίθεσης
Μπλακ άουτ επικοινωνιών στο FIR Αθηνών: Τι συνέβη και γιατί δεν κινδύνευσαν οι πτήσεις
Πανεπιστημίο Θεσσαλίας
Η Σύγκλητος του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας για το ανώτατο όριο σπουδών
Η απόφαση διευκρινίζει όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι φοιτητές για το ανώτατο όριο φοίτησης και το δικαίωμα παράτασης και διακοπής
Η Σύγκλητος του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας για το ανώτατο όριο σπουδών
ωνασεια
Μαζική κινητοποίηση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών στον Πύργο ενάντια στη μετατροπή σχολείων σε «Ωνάσεια»
Η ΕΛΜΕ Ηλείας στήριξε την κινητοποίηση, προκηρύσσοντας τρίωρη στάση εργασίας, ενώ τα σχολεία παρέμειναν κλειστά λόγω της συμμετοχής των μαθητών στην...
Μαζική κινητοποίηση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών στον Πύργο ενάντια στη μετατροπή σχολείων σε «Ωνάσεια»