Προσχολική αγωγή: Αυτοσχέδιες αίθουσες εντός του ΕΠΑΛ Ν. Σμύρνης
Περισσότερα από 140 παιδιά θα κάνουν μάθημα σε μικροσκοπικές αίθουσες, θα χρησιμοποιούν μία τουαλέτα με τέσσερις λεκάνες και δύο νιπτήρες, ενώ δεν υπάρχει καν πρόβλεψη για χώρο σίτισης και ξεκούρασης

Οι πάμπολλες ανακοινώσεις εκπαιδευτικών συλλόγων και δημοτικών παρατάξεων που καταγγέλλουν την έλλειψη χώρου ή τo ακατάλληλo των χώρων αυτών αναδεικνύει έντονα το στεγαστικό πρόβλημα της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης

Σε κοντέινερς ή αυτοσχέδιες αίθουσες, οι δήμοι προσπαθούν να «λύσουν» το πρόβλημα. 

Σε περιοδεία της η ΚΟ Νέας Σμύρνης του ΚΚΕ, διαπίστωσε ότι στο ΕΠΑΛ της περιοχής τοποθετούνται ξύλινα πάνελ στο αμφιθέατρο, προκειμένου να διαμορφωθούν τέσσερις χώροι που προορίζονται για 80 παιδιά νηπιαγωγείου, ενώ σε πρώην εργαστηριακές και αποθηκευτικές αίθουσες του ΕΠΑΛ θα στεγαστούν παραρτήματα του 7ου νηπιαγωγείου

Αυτό σημαίνει ότι περισσότερα από 140 παιδιά θα κάνουν μάθημα σε μικροσκοπικές αίθουσες λίγων τετραγωνικών, χωρίς εξοπλισμό, θα προαυλίζονται σε ένα μικρών διαστάσεων εξωτερικό χώρο, θα χρησιμοποιούν μία τουαλέτα με τέσσερις λεκάνες και δύο νιπτήρες, ενώ δεν υπάρχει καν πρόβλεψη για χώρο σίτισης και ξεκούρασης

Ένα ερώτημα που προκύπτει, ειδικά εν καιρώ πανδημίας, είναι κατά πόσο μπορούν να τηρηθούν τα πρωτόκολλα ασφαλείας σε αυτές τις συνθήκες;

Η ανακοίνωση της ΚΟ Νέας Σμύρνης του ΚΚΕ

Δίχρονη προσχολική αγωγή στη Νέα Σμύρνη. Υποσχέσεις και εφησυχασμός δεν έχουν πλέον χώρο! Μόνη επιλογή η διεκδίκηση και ο οργανωμένος και συλλογικός αγώνας! Αυτό είναι συμπέρασμα που επισημάνθηκε κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε αντιπροσωπεία των ΚΟ της Νέας Σμύρνης του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιάννη Κιουλάνη δημοτικό σύμβουλο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» το πρωί της Πέμπτης στα νηπιαγωγεία και στους χώρους που βρίσκονται υπό διαμόρφωση για να υποδεχτούν νήπια στο Δήμο της Νέας Σμύρνης.

Ο συγκεκριμένος Δήμος έμεινε στους 5 τελευταίους Δήμους που εφαρμόζουν από φέτος τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή έπειτα από τέσσερα χρόνια απραξίας, συναινώντας στις κυβερνητικές επιλογές της υποχρηματοδότησης της Παιδείας και άρνησης για οποιαδήποτε διεκδικητική δράση. Το θέμα έχει αναδείξει με αλλεπάλληλες ερωτήσεις, ανακοινώσεις και προειδοποιήσεις η «Λαϊκή Συσπείρωση» χωρίς να παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο για εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής με όλους τους σωστούς όρους και τις προϋποθέσεις.

Κατά την επίσκεψη η εικόνα που αντίκρισε η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ είναι αποκαρδιωτική, προκαλεί ανασφάλεια και ανησυχία για το που θα στεγαστούν τα παιδιά από Δευτέρα, αφού όπως επισημάνθηκε μετά την περιοδεία «η Δημοτική Αρχή υπακούοντας με ενθουσιασμό στις κυβερνητικές εντολές τόσο της προηγούμενη κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όσο και της τωρινής της ΝΔ αποφάσισε να στεγάσει τα νέα παραρτήματα των νηπιαγωγείων σε προκατασκευασμένες κατασκευές που ακόμα και αυτές δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμη».

Έγινε ακόμα γνωστό ότι καμία διασφάλιση, πέρα από τις γνωστές υποσχέσεις, δεν έχει δοθεί για την κάλυψή της καθαριότητας του χώρου παρά την πανδημία. 

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» τονίζει συγκεκριμένα για την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής ότι «η δίχρονη προσχολική αγωγή αποτελεί δικαίωμα κάθε παιδιού και πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα.

Έστω και την ύστατη στιγμή να δοθεί έκταση χρηματοδότηση από το υπουργείο ώστε να μη στοιβαχτεί κανένα παιδί σε ακατάλληλα και μη ασφαλή κτίρια, σε χώρους που δεν πληρούν προϋποθέσεις για να στεγαστούν παιδιά αυτής της ηλικίας. Επαναλαμβάνουμε, λοιπόν, το αίτημα να φύγει η ανακύκλωση από το χώρο της Δέγλερη. Το υπουργείο να προχωρήσει σε επιπλέον προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού, επιπλέον προσωπικό καθαριότητας. Η κυβέρνηση μαζί με τη Δημοτική Αρχή να εκπονήσει σχέδιο ανέγερσης νέων νηπιαγωγείων σύγχρονων και ασφαλών. Να δεσμεύσει οικόπεδα, να απαλλοτριώσει. Να ενοικιάσει καταλλήλους χώρους ως προσωρινή λύση».

Καλεί «όλους τους γονείς και εκπαιδευτικούς σε όλες τις βαθμίδες σχολείων του Δήμου να μην αποδεχτούν αυτήν την κατάσταση. Να διεκδικήσουν από το Δήμο, την κυβέρνηση και το υπουργείο αυτά που αξίζει η νέα γενιά, αυτά που έπρεπε να θεωρούνται δεδομένα το 2021. Να οργανωθούν στους συλλόγους τους και στα σωματεία τους γιατί άλλη λύση από τον οργανωμένο αγώνα και τη διεκδίκηση δεν υπάρχει».

Καλεί στην κινητοποίηση που οργανώνει ο σύλλογος γυναικών Νέας Σμύρνης ως συνέχεια παρεμβάσεων που ανέπτυξε το προηγούμενο διάστημα για το ζήτημα της προσχολικής αγωγής και για μέτρα προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών σε όλα τα σχολεία το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Πληροφορίες από το 902.gr

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 4-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

επίδομα χρήματα 1100 ευρώ
Πότε πληρώνονται έκτακτα επιδόματα και συντάξεις - Αναλυτικά οι ημερομηνίες και οι δικαιούχοι
Ποιοι και πότε θα λάβουν επιπλέον χρήματα στους λογαριασμούς τους τα Χριστούγεννα
Πότε πληρώνονται έκτακτα επιδόματα και συντάξεις - Αναλυτικά οι ημερομηνίες και οι δικαιούχοι
ΒΡΕΦΟΣ
Τραγικός θάνατος για βρέφος - 26χρονη το ταρακούνησε μέχρι θανάτου επειδή γκρίνιαζε!
«Τον σήκωσα με τα δύο χέρια και άρχισα να ταρακουνάω το βρέφος μπροστά και πίσω οργισμένη»
Τραγικός θάνατος για βρέφος - 26χρονη το ταρακούνησε μέχρι θανάτου επειδή γκρίνιαζε!
bullying_1
Αυτό θα γίνεται τώρα: «Ανακαλύπτουν» ενόχους στον σύλλογο των εκπαιδευτικών για περιστατικό ενδοσχολικής βίας
Μετατρέπουν τους εκπαιδευτικούς σε σάκο του μποξ προσπαθώντας να μεταφέρουν τις ευθύνες της δικής τους ανεπάρκειας
Αυτό θα γίνεται τώρα: «Ανακαλύπτουν» ενόχους στον σύλλογο των εκπαιδευτικών για περιστατικό ενδοσχολικής βίας
AMEA
Ειδική Αγωγή: Η σκληρή πραγματικότητα για 100.000 μαθητές και τα «ωραία λόγια» της κυβέρνησης
Πώς ακριβώς υλοποιείται η υποχρέωση της πολιτείας, όταν η ειδική αγωγή αντιμετωπίζει συνθήκες εγκατάλειψης;
Ειδική Αγωγή: Η σκληρή πραγματικότητα για 100.000 μαθητές και τα «ωραία λόγια» της κυβέρνησης